Likaon 21.09.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Mam drewnianą podłogę i w łazience i w reszcie domu. No i stało się: jakiś przeciek w instalacji wodnej spowodował, że posadzka tak nasączyła się wodą, aż w końcu drewno solidarnie pomaszerowało w górę. Teak w łazience jakoś to przeżył, dąb w pokoju - nie. 20 cm wypaczenia. Oczywiście trwa teraz wojna, kto ma za to zapłacić: developer, ubezpieczalnia czy ja. Tak czy owak: potrzebuję porady. Zniszczone jest około 6 m2 podłogi, z łącznie 60. Jeden z pytanych parkieciarzy zaleca zerwanie wszystkiego, co ze względu na koszty nie wchodzi w grę. Jak położyć nową podłogę (to barwiony olejem dąb), aby nie odcinała się za bardzo od starej? (deski nie są rozdzielane progami, deski są wąskie, fazowane) Czy może lepiej dać sobie spokój i np. wypełnić ubytki zdobnym betonem? P.S. I przede wszystkim: dzień dobry Państwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 22.09.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Mam drewnianą podłogę i w łazience i w reszcie domu. No i stało się: jakiś przeciek w instalacji wodnej spowodował, że posadzka tak nasączyła się wodą, aż w końcu drewno solidarnie pomaszerowało w górę. Teak w łazience jakoś to przeżył, dąb w pokoju - nie. 20 cm wypaczenia. Oczywiście trwa teraz wojna, kto ma za to zapłacić: developer, ubezpieczalnia czy ja. Tak czy owak: potrzebuję porady. Zniszczone jest około 6 m2 podłogi, z łącznie 60. Jeden z pytanych parkieciarzy zaleca zerwanie wszystkiego, co ze względu na koszty nie wchodzi w grę. Jak położyć nową podłogę (to barwiony olejem dąb), aby nie odcinała się za bardzo od starej? (deski nie są rozdzielane progami, deski są wąskie, fazowane) Czy może lepiej dać sobie spokój i np. wypełnić ubytki zdobnym betonem? P.S. I przede wszystkim: dzień dobry Państwu Najpierw to wszystko musi wyschnąć do poziomu w którym można ponownie położyć drewno. Potrzeba na to czasu i to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts