PliP 21.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jakoś tak mnie natchnęło aby urozmaicić wygląd pomieszczeń.Natchnienie to wzięło się z lenistwa oczywiście bo nie chce mi się tak ładnie szpachlować i szlifować łączenia sufitu ze ścianami.Koszt takiej sztukaterii zależnie od od producenta i wzoru zaczyna się od około 2 zł/mb + klej i mozolna praca.Nie zaczynałbym tego tematu gdyby nie problem z samym klejeniemCzym tak właściwie mocować takie listwy:- jedną przykleiłem na specjalny przezroczysty klej polimerowy (czy jakoś tak);- dziś kolejne kleiłem na specjalna masę klejową z wiaderka (niby do tego) Czym właściwie to kleić i jak nakładać sprawnie taką masę klejową na listwę??Jutro chyba spróbuje pianką TYTAN do klejenia styropianu - polecę pasek na łączeniu ściany i sufitu po czym przyłożę listwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 22.09.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 To jak z tą styropianową sztukaterią - czym i jak ją kleić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankosiek 21.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 To jak z tą styropianową sztukaterią - czym i jak ją kleić??? Dowolny klej do sztukaterii, jest tego dużo na rynku potem zaszpachlować łączenia gładzią APF, wygładzić wałkiem i gotowe nie dali instrukcji do towaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts