Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

potrzebuje pomocy- tylko dla fachowców-bateria prysznicowa Pomocy

AgaCh

Recommended Posts

Witam,

mam następujący problem i szukam szybkiego i mało kłopotliwego rozwiązania. Sprawa wygląda nastepująco:

miałam zwykłą baterie prysznicowa...postanowiłam wymienić na taką trochę lepszą ,ale z deszczownicą.

Zamontowałam więc nową baterie w miejscu starej no i okazało się, że ramie deszczownicy jest za nisko...mój mąż uderza się w głowę stojąc pod deszczownica. Nie wiem teraz co zrobić, żeby deszczownica była wyżej...nie za wesoło byłoby kuć kafle itp, żeby podnieść baterie:( Czy jest jakiś sposób, jakiś "myk", przedłużacze do tych jakiś kolanek gwintowanych(sorry, nie znam się na tym) żeby jakoś to rozwiązać...

Proszę o pomoc

Wtiam rozwiązań jest dużo to wszystko zależy od tego jak chcesz aby to ostatecznie wyglądało.

1) chromowanymi kolankami i przedłużkami z otworów wodnych wyjść do góry, podniesie się bateria

2) chromowaną rurką lub wężykiem w oplocie nierdzewnym przedłużyc rurke deszczownicy od baterii do rurki

3) ocynkowanymi kolankami i przedłużkami wyjść do góry przez co podniesię się bateria a złączki ocynkowane zasłonić np. elegancko zrobioną prostokątną obudową z kawałka blachy nierdzewnej, tworzywa sztucznego, malutką obudową z płytek ceramicznych lub mozajki ( lusterka) która bedzie od razu półeczką na mydło

4) rozebrać deszczownicę zakorkować( na gwint jeżeli jest półcalowy nakręcić zaślepkę) jeden koniec rurki wsypać do sierodka suchy piach zakorkować drugi koniec i delikatnie żeby nie załamać ścianek rurki rozprostować zagięcie przylegające do ściany wtedy sama głowica deszczownicy się podniesie.

5) obniżyć brodzik lub wannę (obciąć nogi lub obudowę)

6) zmienić partnera na niższego ( ŻARTUJĘ)

Jest mnustwo rozwiązań narysuj sobie na kartce baterie i wyżej zamocowaną rurę deszczownicy i uruchom wyobraźnie jak przy użyciu dostępnych materiałów można wypełnić tą lukę a o połączenie sie nie martw bo jeżeli gwinty nie będą kompatybilne ze złączkami distępnymi na rynku to można to nawet polutować z użyciem rurek miedzianych. Daj znać co zrobiliście

Edytowane przez ronin 007