red1980 31.08.2013 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Płytka ci się zacięła "trollu m2" Myslisz że jak to powtórzysz 3 razy w dwóch zdaniach to się zmaterializuje? Jak widze umiejętność czytania ze zrozumieniem leży na całego. Praktycznie na wszystkie twoje pytania odpowiedziałem ale jak widać nie zrozumiałeś przekazu. Strony chwilowo nie zobaczysz bo jest w przebudowie, ale zaraz jak się odświeży to chętnie ci podeślę namiar. Tylko w sumie po co, skoro ty i tak dalej będziesz tłukł swoje farmazony o wspomaganiu CO za pomocą 3m2 kolektora i twojej super wiedzy nt kolektorów, wyniesionej z obejrzenia jednej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 31.08.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Słuchaj bo to już nawet nie żenada.Pisałem ci ,że 30 rurami nie do grzania non-stop a do wspomagania pracy innych urządzeń,które mają wpływ na wspomaganie CO.Rozumiesz czy dalej będziesz strugał idiot.....ę???Skoro masz stronę w przebudowie t/z ,że juz nawet takie kłamstwo woła o pomstę do nieba.Napinasz sie tak swoją wiedzą a tak na prawdę jesteś zwykłą porażką bez ambicji.Przedstawiłem swój program grzania w układzie próżniowo rurowym 30 rur.Opisałem co się u mnie dzieje tak po swojemu nie językiem technicznym a ty mi trollu mówisz ,że ma czytać ze zrozumieniem ....kogo ciebie trollu???Potwierdzasz kolejny raz ,że ty nic nie potrafisz ,rzucasz jakieś puste frazesy i myślisz ,że juz będziesz kimś.Bzdury to ty kolego opowiadasz bo nic nie opowiadasz.Przytakujesz kolektorowi 1 któremu możesz buty pastować.To fachman po swojemu ,uparty nie przyjmujący nic spoza jego praktyki,ale działający a ty co dupa blada.:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 31.08.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Hehehe... Co się tak podniecasz? Strona w przebudowie jest kłamstwem - ciekawe skąd wziąłeś taka wiedzę? podeślij mi maila to ci mogę wysłać foty z naszych instalacji. Ile ich chcesz? 10? 20? 100? I tak dalej będziesz tłukł swoje - jak to wspomagasz CO 30 rurami. Jeśli ci tak bardzo zależy to mogę ci przyznac rację - owszem, wspomagasz CO za pomocą kolektorów w góra 2% całorocznego zapotrzebowania na ciepło w domu. Jeśli taka odpowiedź cię satysfakcjonuje, to możesz się cieszyć. Niestety nie jesteś lub nie chcesz podzielić się z nami wiedzą ile to tego ciepła uzyskujesz z kolektora do CO, a to jest podstawowa wiedza aby rozważać taka inwestycję. Bo nie sztuką jest wydać na instalację solarną 4 czy 5 tys zł więcej aniżeli normalna typowa instalacja tylko do CWU, żeby wspomagać nią CO w 2%, cniąc w ten sposób groszowe oszczędności w skali roku i wydłużając okres zwrotu inwestycji o kilkudziesiąt lat. Na koniec dyskusji specjalnie dla ciebie kilka zdjęć z naszych realizacji, które na szybko wybrałem z komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 31.08.2013 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Widzę, że kolega red montuje kolektory rodzimego producenta. Ja ze swoich jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 31.08.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 A propos panowie nie kłóćcie się już więcej, bo to do niczego sensownego nie doprowadzi.Ja osobiście jestem przeciwnikiem wspomagania CO przez kolektory, już po raz kolejny nie będę pisał dlaczego.Ale fakt faktem - dla mnie wspomaganie CO rozumiem przez zapewnienie w te arcykrótkie aczkolwiek czasami słoneczne dni CWU na 100% i dopiero ponad to co się wytworzy pójdzie w grzejniki. Zimą to praktycznie niemożliwe, bo co w takim razie będzie latem? Chyba tylko sauna i basen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 31.08.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2013 Przytakujesz kolektorowi 1 któremu możesz buty pastować.To fachman po swojemu ,uparty nie przyjmujący nic spoza jego praktyki,ale działający a ty co dupa blada: Nikt. Po co te uprzejmości, licznik ciepła czeka już spakowany, wyślij adres to się przekonamy, jak ja się mylę to to wszystko odszczekam publicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Hehehe... Co się tak podniecasz? Strona w przebudowie jest kłamstwem - ciekawe skąd wziąłeś taka wiedzę? podeślij mi maila to ci mogę wysłać foty z naszych instalacji. Ile ich chcesz? 10? 20? 100? I tak dalej będziesz tłukł swoje - jak to wspomagasz CO 30 rurami. Jeśli ci tak bardzo zależy to mogę ci przyznac rację - owszem, wspomagasz CO za pomocą kolektorów w góra 2% całorocznego zapotrzebowania na ciepło w domu. Jeśli taka odpowiedź cię satysfakcjonuje, to możesz się cieszyć. Niestety nie jesteś lub nie chcesz podzielić się z nami wiedzą ile to tego ciepła uzyskujesz z kolektora do CO, a to jest podstawowa wiedza aby rozważać taka inwestycję. Bo nie sztuką jest wydać na instalację solarną 4 czy 5 tys zł więcej aniżeli normalna typowa instalacja tylko do CWU, żeby wspomagać nią CO w 2%, cniąc w ten sposób groszowe oszczędności w skali roku i wydłużając okres zwrotu inwestycji o kilkudziesiąt lat. Na koniec dyskusji specjalnie dla ciebie kilka zdjęć z naszych realizacji, które na szybko wybrałem z komputera. [ATTACH=CONFIG]209498[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]209499[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]209500[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]209501[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]209503[/ATTACH] Jesteś zabawny.Ale cóż lepiej się śmiać jak chorować.Jestem po imprezie ale jak znajdę chwilę czasu na rowerek to wkleję ci też fotki z dachów na których są MOJE inspiracje.Ilość dowolna by tylko pamięć aparatu w komórce wytrzymała.:).Czekam na udostępnienie strony.Modernizacja nie będzie trwać długo.Jeśli tej strony nie będzie i nie będzie tam twoich osiągnięć trollem m3 okrzykniesz się sam.Czekamy :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Nikt. Po co te uprzejmości, licznik ciepła czeka już spakowany, wyślij adres to się przekonamy, jak ja się mylę to to wszystko odszczekam publicznie Co ty chcesz mi udowodnić ???To ,że ja w słoneczny dzień w zimie ,przy -20 stC na zewn.gdy zawór trójdrożny liniowo przekaże wyprodukowane ciepło-energię mojej wspaniałej podłogówce.To ,że grzejniki zrobią się ciepłe a cała zgromadzona energia cieplna wspaniale ominie 300 l ZCWU i właśnie uderzy z rozmachem w to miejsce gdzie tego sobie życzę???Że dla 2% pozyskania energii z solara do wspomagania CO to także jest wynik.To że jeśli aura pozwoli, to jako dodatek spoza tej charakterystyki kolektorowej zależność procentowa będzie rosła to według ciebie nic???Drogi i wszechobecny panujący kolektorze 1,nie chcesz zrozumieć idei wspomagania CO z solara to nie rozum , ale nie odbieraj tej satysfakcji innym ,którzy za darmo mieć ją mogą choćby w mało znaczącym procencie.Nigdzie nie powiedziałem ,że mam solary by wspomagać CO bo tak wynegocjowałem w czasie montażu i zasrał...em się jakąś bzdurną umową .Już teraz ostatni raz.Moje wspomaganie CO jest darmowym ,satysfakcjonującym mnie dodatkiem (wspomagającym pracę całego mojego układu grzewczego..PG,KZPŁW,podłogówka,grzejniki) ,który przy minimalnych nakładach jak dla inwestora jest miłym prezentem.Nawet dla tej chwili warto żyć bez tego zbędnego partykularyzmu,którego znaczenia nawet nie znasz a powinieneś.Nie rozumiesz także tego ,że ja nie potrzebuje twojego licznika ciepła ponieważ nic on nie zmieni w moim pozyskiwaniu darmowej energii od słoneczka.Ja kolektor 1 nie żyje dla cyferek ja żyję bo kocham to co mi matka ziemia i jej okolica ;) ofiarowuje w prezencie i cieszę się chwilą bo właśnie do niej jestem stworzony.Rozumiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:. p.s Prezenty licznikowe hojny ofiarodawco pozostaw tym ,których chcesz nabić w butelkę bo cóż zrobisz jak na owym liczniku cyferki będą nie zadowalające dla inwestora???Poszczuje cię psem i każe twą piaskownicę i zabawki szybko zabierać.Tego nie bierzesz pod uwagę ???.Jak inwestor powie ci ....."Panie dlaczego ja tak mało osiągam z mojego solara tak patrzę na ten licznik i patrzę i gówn...o widzę a ciepła jak nie było tak nie ma,woda która miała mi się zagrzać jest letnia". p.s 2 Bajer licznikowy gadżet w twoich zestawach dla klienta to niby co???To po prostu gówienko nic a nic nie wnoszące w pozyskiwaniu energii słonecznej NIC!!!.To tak jak u gościa reda fotki z dachu u wujka Józka , zrobione na potrzeby bzdurnej już teraz dyskusji. Edytowane 1 Września 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Rozumiesz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:mad:. Ależ ja to doskonale rozumiem, Tylko krew mnie zalewa jak przychodzi do mnie klient i mówi, że chce 3 kolektory do ciepłej wody i żeby jeszcze wspomagać dogrzewanie. Jak bym temu klientowi dał takie zapewnienie, że jeszcze będzie miał wspomaganie to by właśnie tak powiedział. Twój cytat. "Panie dlaczego ja tak mało osiągam z mojego solara" Pierwsze co robię to od razu wyprowadzam klienta z błędu. To nie ta skala problemu. "Panie dlaczego ja tak mało osiągam z mojego solara tak patrzę na ten licznik i patrzę i gówn...o widzę a ciepła jak nie było tak nie ma,woda która miała mi się zagrzać jest letnia". Bajer licznikowy gadżet w twoich zestawach dla klienta to niby co???To po prostu gówienko nic a nic nie wnoszące w pozyskiwaniu energii słonecznej NIC!!!. Jak dobrze rozumiem to boisz się realnie spojrzeć na swoją instalacje. Skąd u Ciebie takie obrzydzenie do tych liczb. Cały czas twierdzisz, że dogrzewa, ale w jakim stopniu to już nie chcesz wiedzieć. A już jak Tobie zrobiono bilans to obrażasz się jak panienka. Podyskutuj z liczbami to ja to zrozumiem. Przecież decydując się na takie czy inne kolektory głównym kryterium były cyfry (cena, sprawność, uzysk energetyczny.) Wspomaganie to wspomaganie, ciepła woda to ciepła woda, jeżeli tego nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć to Twoja sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ależ ja to doskonale rozumiem, Tylko krew mnie zalewa jak przychodzi do mnie klient i mówi, że chce 3 kolektory do ciepłej wody i żeby jeszcze wspomagać dogrzewanie. Jak bym temu klientowi dał takie zapewnienie, że jeszcze będzie miał wspomaganie to by właśnie tak powiedział. Twój cytat. "Panie dlaczego ja tak mało osiągam z mojego solara" Pierwsze co robię to od razu wyprowadzam klienta z błędu. To nie ta skala problemu. Jak dobrze rozumiem to boisz się realnie spojrzeć na swoją instalacje. Skąd u Ciebie takie obrzydzenie do tych liczb. Cały czas twierdzisz, że dogrzewa, ale w jakim stopniu to już nie chcesz wiedzieć. A już jak Tobie zrobiono bilans to obrażasz się jak panienka. Podyskutuj z liczbami to ja to zrozumiem. Przecież decydując się na takie czy inne kolektory głównym kryterium były cyfry (cena, sprawność, uzysk energetyczny.) Wspomaganie to wspomaganie, ciepła woda to ciepła woda, jeżeli tego nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć to Twoja sprawa. Krew mnie zalewa jak muszę cytować i nic z tego nie mam......ale co tam przecież to kul turka forum .Jak by tu odpowiedzieć na ten post by cię nie ośmieszyć w oczach twych potencjalnych klientów.......................Proszę Państwa dyskutujcie z montażystą i z jego wyliczeniami ,one na pewno przyniosą wymierny skutek.One(ta dyskusja) wyliczą z licznika ciepła jak państwo będziecie dysponować pozyskanym ciepłem z kolektorów ,których by wspomagać CO musicie mieć 300 rur na dachu.Jeśli państwo tego warunku nie spełniacie, to wspomaganie CO możecie wsadzić se w daleki idący odbycik.O jakich waść cyfrach franzolisz???Jakimi liczbami zasypiesz tych co mają dotację od państwa........jakąś tam mają ale mają??? Ciepła woda z kolektorów to ciepła woda..............ale wspomaganie to wspomaganie tych urządzeń ,które biorą czynny udział w tym procesie .Ty tego nie zrozumiesz i nie wytłumaczysz swoim klientom ,boś niedouczony praktyk .Wsadzaj im kit z użyciem licznika ciepła i ,że wspomaganie to lipa.Niech ludziska grzeją wodę w zimie jak słonko wyjdzie.........wodę w ZCWU niech grzeją i niech widzą co pokazuje im takie twoje ustrojstwo.Co robisz w domu klienta by wzbudzić w nim zaufanie...........................na wstępie montujesz licznik ciepła by jego amplituda rosła jak mu bajer sprzedajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 . Zabrakło argumentów.:cool:.Ludzie nie gadżety decydują o tym co słonko nam da z nieba.Tylko zdrowy rozsądek. Nakarmią was gadżetami ,cyferkami ,dzięki którym podniosą cenę a słonko i tak łaskawie przyświeci tak jak zechce.Oni tego przez te urządzenie jakimi karmi nas kolekto 1 nie polepszą grzania...wręcz przeciwnie będą nas wkur....ć .,że nie możemy czegoś tam osiągnąć.Kolejny licznik ,którego nam nie potrzeba w domciu.Ale to Państwa pieniądze by tym hienom technicznie uzdolnionym cukrować.Z kolektorów nie ma kokosów ale jak już je mamy to cieszmy się z tego co za darmo dostajemy z nieba.Głupoty nie powielajmy i nie dajmy się omamić.Tak czynią ci którzy chcą z nas wydrzeć kasę.Przykładów jej zbierania i ich biorców Państwo widzicie.:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.09.2013 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 . Moi Państwo tak kończy się era tych ludzików którzy zabierają wam kasę nie dając w zamian nic. Ubierają was w liczniki ,pizdryki dążąc by portfel był pełny.Mają na dachu 144 rur, wspomagające CO ale nie w zimie i żyją .............Żyją z tego ,że przedstawiają państwu właśnie tą ilość ............144 rury. Robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
red1980 01.09.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 (edytowane) Jesteś zabawny.Ale cóż lepiej się śmiać jak chorować.Jestem po imprezie ale jak znajdę chwilę czasu na rowerek to wkleję ci też fotki z dachów na których są MOJE inspiracje.Ilość dowolna by tylko pamięć aparatu w komórce wytrzymała.:).Czekam na udostępnienie strony.Modernizacja nie będzie trwać długo.Jeśli tej strony nie będzie i nie będzie tam twoich osiągnięć trollem m3 okrzykniesz się sam.Czekamy :bye: Proszę bardzo - masz tu link do starej strony, bo jeszcze wisi w necie: http://www.wielun.biz/klienci/solar/index.htm A jeśli będziesz miał z tym problem, to wpisz w google "solar system polska wieluń" i na pewno nas znajdziesz. Masz tu też kilka zdjęć z kotłowni - czasami zdarzy mi się coś pstryknąć. Chociaż pewnie zaraz stwierdzisz, że chodzę po ludziach i proszę się o możliwość zrobienia zdjęcia w piwnicy Tyle ode mnie - życzę dalej dobrego humoru we "wspomaganiu CO" za pomocą 30 rur kolektora próżniowego. Chociaż w sumie może i lepiej by było dla instalatorów, żeby potencjalni klienci uwierzyli w sens takich instalacji jak twoja - będziemy montować instalacje droższe od tradycyjnych a ludzie będą żyli z ułudą, że wspomagają ogrzewanie domu... Wilk syty i owca cała. Pewnie takich bzdur naopowiadał ci twój monter a teraz głupio ci przyznać się do tego, że wpuścił cie w maliny... Na tym - za przykładem kolektora1 - zakończę tą bezsensowną dyskusję - nie będę się kopał z koniem bo nie ma to żadnego sensu. Edytowane 1 Września 2013 przez red1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 01.09.2013 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ufff, nareszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 01.09.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Ufff, nareszcie Nie był bym tego tak pewien, Zycie w obłudzie czyni cuda. Uderz w stół........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.09.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Nie był bym tego tak pewien, Zycie w obłudzie czyni cuda. Uderz w stół........ Masz całkowitą rację lepiej być nożycami jak zwykłym zmiendolonym kawałkiem papieru.To ,że nie rozumiesz przekazu wspomaganie urządzeń iiii CO i CO ,to juz twoja sprawa ale uwierz bez cyferek ,że gdy w domu panuje błogie ciepło które dostarczają inne urządzenia i gdy na niebie pojawi się słonko w zimowy mroźny czas to to wytworzone ciepło zasili podłogówkę i podtrzyma weń zgromadzone już wcześniej ciepło.Wy tego nie rozumiecie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 03.09.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 ........a nożyce się odezwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts