niktspecjalny 04.03.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Zapomina Pan, że jest to forum gdzie wszyscy się mogą wypowiadać jak mają na to ochotę. Do prywatnych wiadomości służy skrzynka. Jeżeli nie ma Pan ochoty to można zignorować.. Prywatnie to ja Panu mogę powiedzieć ,że nie rozumie Pan co staram sie Panu pokazać.Z uporem maniaka twierdzi Pan ,że moja instalacja przy 30 rurach nic nie potrafi. Przyjedz Pan do mnie to Pan zobaczysz.Zapraszam.A potem ładnie Pan to zredaguje społeczności FM.Inaczej się nie da.Ugryśc i gorzałki nie brakuje a i atrakcje też na porządku dziennym ,nie te wymuszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.03.2014 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 "Przyganiał kocioł garnkowi" niktspecjalny który posiada 30 rur chce pokazywać kolektor1 posiadającego 144 rury swoją instalację. Zrozumiał bym gdyby sytuacja była odwrotna i to właśnie niktspecjalny chciałby zobaczyć większą/lepszą/ instalację. Naprawdę chętnie zobaczył bym te uzyski z 60 rur w postaci kWh/ temperatur poszczególnych czujników a nie tylko nic nie wartego gadania ale jak to u nas w Polsce są 2 prawdy:1 prawda dla nieznajomych: mój solar pokrywa zapotrzebowanie na cwu i co w 110% i jeszcze sąsiadowi odsprzedaję cwu. Wszystko kupione za 2000 PLN a zamontował to kumpel za flaszkę, i jeszcze dotację dostałem2 prawda dla siebie i rodziny która w trakcie wizyty nie ma w czym się umyć. I zaczyna się narzekanie że instalacja się nie sprawdziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 04.03.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 jasiek Ty taki głupi sam z siebie jesteś? Czy w życiu jeszcze nie widziałeś zaworu 3 i 4 drożnego, i nie wiesz do czego służy? głupi to raczej chyba ty jesteś ... powiedz mi ile masz takiej np. 80* temp. do dyspozycji i o ile ci ona podniesie temperaturę wylewek w całej chałupie ...? a zawory 3D to mam na co dzień ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 04.03.2014 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Prywatnie to ja Panu mogę powiedzieć ,że nie rozumie Pan co staram sie Panu pokazać.Z uporem maniaka twierdzi Pan ,że moja instalacja przy 30 rurach nic nie potrafi. Przyjedz Pan do mnie to Pan zobaczysz.Zapraszam.A potem ładnie Pan to zredaguje społeczności FM.Inaczej się nie da.Ugryśc i gorzałki nie brakuje a i atrakcje też na porządku dziennym ,nie te wymuszone. Aby już nie było wątpliwości!!!! Prywatnie to ja wiem co chce Pan mi powiedzieć. Chce mi Pan powiedzieć, że Pańska instalacja składająca się z 30 rur próżniowych w takim dniu jak dzisiaj (początek marca) daje ciepłą wodę dla całej rodziny oraz ogrzewa Panu dom o powierzchni chyba jak dobrze pamiętam ok. 140m2 A więc po następujących po sobie dniach słonecznych nie musi Pan uruchamiać innego źródła ciepła. Na to wszystko wystarcza instalacja składająca się z 30 rur. Proszę podać nazwę miejscowości, może na prv chętnie obejrzę i nie omieszkam opisać. W przyszłym tygodniu będę w okolicach Częstochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.03.2014 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) Wziąłem lejek i wiaderko wody o temperaturze 80*C. Przez lejek wlewałem tę gorącą wodę do podłogówki a na 2 końcu chciałem łapać wodę w garnek. I kuźwa pierunie jeden łapy poparzone a podłoga tak samo zimna jak była.A tak serio kilka stron wcześniej robiłem taki eksperyment możesz sprawdzić. Edytowane 4 Marca 2014 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.03.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Z dedykacją dla Jaśka co się stanie jeśli puścimy 80 OC w posadzkę przez zawór 3d. A co jeśli nie było by zaworu 3d? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.03.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 głupi to raczej chyba ty jesteś ... powiedz mi ile masz takiej np. 80* temp. do dyspozycji i o ile ci ona podniesie temperaturę wylewek w całej chałupie ...? a zawory 3D to mam na co dzień ... Chcesz z nim walczyć?Przecież widzisz ,że na dachu jak nie masz 144 rury to se możesz pogwizdać.On trochę tę....py i zapatrzony w P. kolektora1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.03.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Z dedykacją dla Jaśka co się stanie jeśli puścimy 80 OC w posadzkę przez zawór 3d. A co jeśli nie było by zaworu 3d? A Ty kolego to wiesz o czym piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 04.03.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 (edytowane) A Ty kolego to wiesz o czym piszesz? "powiedz mi ile masz takiej np. 80* temp. do dyspozycji i o ile ci ona podniesie temperaturę wylewek w całej chałupie ...?" Panie kolego 300l mam tej wody i pokazałem jakie są tego efekty temperatura w chacie DO 23 stopni jeśli spadnie sterownik odpala ogrzewanie. Więc pokaż jak to u Ciebie działa z 30 rur bo u mnie z 4 płaskich ( ponad 7m2 nie daje rady ) ? Do 22:00 Edytowane 4 Marca 2014 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 05.03.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Z 30 rur po zagrzaniu bieżącej wody to na cele CO to to już za wiele nie zostaje. No ale zawsze można powiedzieć, że to co zostało to wspomaganie ogrzewania tyle że znikome... No chyba że ma się dom tak ocieplony, że puszczenie bąka po gołąbkach podnosi temperaturę o 2*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 05.03.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Niktspecjalny ma tak dobrze zaizolowany dom że zaraz po wybudowaniu, wystarczyło że 1 noc przespał w tym domu i cała wilgoć wyparowała nawet bez wietrzenia Nadwyżki z tych pierdów "po gołąbkach" idą w zasobnik cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 05.03.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Przyjedz Pan do mnie to Pan zobaczysz.. Proszę podać adres!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2014 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) "Przyganiał kocioł garnkowi" niktspecjalny który posiada 30 rur chce pokazywać kolektor1 posiadającego 144 rury swoją instalację. Zrozumiał bym gdyby sytuacja była odwrotna i to właśnie niktspecjalny chciałby zobaczyć większą/lepszą/ instalację. Naprawdę chętnie zobaczył bym te uzyski z 60 rur w postaci kWh/ temperatur poszczególnych czujników a nie tylko nic nie wartego gadania ale jak to u nas w Polsce są 2 prawdy: 1 prawda dla nieznajomych: mój solar pokrywa zapotrzebowanie na cwu i co w 110% i jeszcze sąsiadowi odsprzedaję cwu. Wszystko kupione za 2000 PLN a zamontował to kumpel za flaszkę, i jeszcze dotację dostałem 2 prawda dla siebie i rodziny która w trakcie wizyty nie ma w czym się umyć. I zaczyna się narzekanie że instalacja się nie sprawdziła. Człowieku ja nie chcę nic zobaczyć.Pokazuje tylko jak przy 30 rurach gdy świeci słońce ogrzewanie dysponuje do podłogówki.Wspomaganie CO.Jak się trochę ,trochę podłogówka zagrzeje bo nie idzie na np.w kalafiory lub do ZCWU,to jak słonko zajdzie i nie będzie pozyskiwania darmowej energii i podłogówka odda co mogła oddać,wtedy sterownik odczyta ,że zaistniała potrzeba by dać jej np. ZCWU,kalafiorom temp z zastępczego źródła energii.W moim przypadku jest to PG lub KZPŁW. Nie jestem przemysłowcem jak kolektor1 i mam na dachu pincet rur.bo i po huk.Jeśli będzie taka potrzeba dołożę kolejne 30.Ale jeśli będzie taka potrzeba.Rozumiesz???Rozważam poważnie kwestię odwiedzin tego Guru tematu ale z drugiej strony boje się jego ewentualnej krytyki i oczernienia na FM a on to potrafi. Przy nawet tak malym pozyskiwaniu energi słonecznej odpowiedz publicznie i gdy codziennie np. w zimie będzie tego słonka mało ale będzie to dodatkowe źródła w/w z użyją więcej paliwa czy mniej??? Edytowane 6 Marca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Niktspecjalny ma tak dobrze zaizolowany dom że zaraz po wybudowaniu, wystarczyło że 1 noc przespał w tym domu i cała wilgoć wyparowała nawet bez wietrzenia Nadwyżki z tych pierdów "po gołąbkach" idą w zasobnik cwu No i jak poważnie można z Wami rozmawiać. .Nadwyżki z tych pierdów "po gołąbkach" idą w zasobnik cwu Zawsze pytam??? Twoje doświadczenia w tych "pierdach po gołąbkach"t/z czy masz kolektoryUsłusze odp.Mam!Jak wspomagasz CO tylko dokładnie.Co uslyszę. .Omijanki ślizganki??? o ile ci ona podniesie temperaturę wylewek w całej chałupie Czy Ty chłopie czytasz co wspomaga mi CO dzięki słońcu???To się doczytaj.Gdzie mam podłogówkę.Doczytaj bo tylko parafrazujesz i to zupełnie niepotrzebnie.Tak wygląda zupełne nie przestrzeganie prostej zasady .czytania ze zrozumieniem a potem" pierdy od gołąbków". Niktspecjalny ma tak dobrze zaizolowany dom że zaraz po wybudowaniu, wystarczyło że 1 noc przespał w tym domu i cała wilgoć wyparowała nawet bez wietrzenia 1. ma 2.w tym domu śpię już 5 lat(a ty w swoim???) 3.wentylacje mam sprawną i nic mi nie zostaje na szybach nie cieknie na podłogę. Twój partykularyzm mnie powala.Nie wiedza bo jeszcze raczkujesz ale wchodzeniem w temat po uprzednim sprawdzeniu co powiedział kolektor1. Żenada żadnych swych wniosków. Edytowane 6 Marca 2014 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 06.03.2014 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Drogi kolego niktspecialny. Kolejny raz unosisz się i twierdzisz że Twoja instalacja robi CUDA na kiju! Prosiłem pokaż ile te Ta Twoja instalacja pozyskuje enegrii a dopiero później mów że coś Ci ogrzewa/dogrzewa czy dogorywa. Pokazałem Ci jak wygląda wyciąganie ciepła z bufora i ogrzewanie domu słoneczkiem i na ile to starcza, ale Ty zawsze masz coś lepszego super POKAŻ te swoje kWh. Bo na razie zamiast konkretów mamy jak zwykle z twojej strony czcze gadanie. 2.w tym domu śpię już 5 lat(a ty w swoim???) Nie mam takiego doświadczenia w spaniu jak ty, jednak na twoim miejscu ruszył bym dupsko z łóżka i sprawdził co przez te 5 lat cie ominęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 "powiedz mi ile masz takiej np. 80* temp. do dyspozycji i o ile ci ona podniesie temperaturę wylewek w całej chałupie ...?" Panie kolego 300l mam tej wody i pokazałem jakie są tego efekty temperatura w chacie DO 23 stopni jeśli spadnie sterownik odpala ogrzewanie. Więc pokaż jak to u Ciebie działa z 30 rur bo u mnie z 4 płaskich ( ponad 7m2 nie daje rady ) ? Do 22:00 Masz do du...py instalację.Przekombinowaną,Za dużo chciałeś ale nie wyszło i teraz się wyżywasz.Nic nie łapiesz ale jasiek dobrze i szepnął.Idziesz na żywioł za Guru.Czym chcesz mi zaimponować ,że nic nie uzyskujesz ze swej instalacji???Dopiera jak coś tam z niej ugrasz wróć w chwale do wątku i wtedy się wymądrzaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 06.03.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Widzisz ja w przeciwieństwie do ciebie pokażę tę niedziałającą i przekombinowaną instalację. A ty dalej będziesz tylko gadał, liczą się fakty a nie mity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Drogi kolego niktspecialny. Kolejny raz unosisz się i twierdzisz że Twoja instalacja robi CUDA na kiju! Prosiłem pokaż ile te Ta Twoja instalacja pozyskuje enegrii a dopiero później mów że coś Ci ogrzewa/dogrzewa czy dogorywa. Pokazałem Ci jak wygląda wyciąganie ciepła z bufora i ogrzewanie domu słoneczkiem i na ile to starcza, ale Ty zawsze masz coś lepszego super POKAŻ te swoje kWh. Bo na razie zamiast konkretów mamy jak zwykle z twojej strony czcze gadanie. Nie mam takiego doświadczenia w spaniu jak ty, jednak na twoim miejscu ruszył bym dupsko z łóżka i sprawdził co przez te 5 lat cie ominęło. Zapędzasz się i znowu zapominasz o czym Ci przypomniałem nie kWh,wykresy tylko komfort cieplny kolektor1 Pan wyżej to ładnie zredagował a Ty co ???Po gołąbkach teraz spania się czepiasz .Brak argumentów.Finito.Przez te 5 lat dużo się zmieniało u mnie w instalacji zawsze serwisowanej,czyszczonej okresowo,płukanej.Czy Ty nadążasz???Pochwal się ile Ty sezonów jesteś w swym domu ,co Ty robisz ze swoja skoro Ci nie działa a chcesz ze mną polemizować???Moja działa i ją udoskonalam jak mogę ale wybacz za krotki jesteś by Ci coś pokazywać i tłumaczyć.Ja białe a Ty czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 06.03.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Sam powiedziałeś że za krótki jestem aby ci coś pokazywać, więc jak sam zaznaczyłeś tak jak ty: mam komfort cieplny z 0kWh pozyskanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 06.03.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Widzisz ja w przeciwieństwie do ciebie pokażę tę niedziałającą i przekombinowaną instalację. A ty dalej będziesz tylko gadał, liczą się fakty a nie mity. Dobra jakie fakty???Wykresy???Jak Ci to mówić.Nie interesuje mnie to mam serwisanta ,który dostaje kasę by układ mi działał. Świeci słonko,na dworze -15,kolektory pracują ,pompa pracuje,nastawa na podłogówkę, ograniczona zaworem by tańczącego niedźwiedzia nie było,energia odebrana ,zaszło słonko,temp. podłogówki na podtrzymaniu,sterownik czyha w ukryciu ze swoja nastawą.I tak samo z ZCWU i grzejnikami,pracą PG i KZPŁW. Więcej już nie mogę bo mnie zmęczyłeś albo udajesz albo coś Cie gnębi ,że ty nie masz to inni też nie mogą mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts