Browar 29.09.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ja mam projekt gotowy z Archonu .... - w projekcie był wymiar pod drzwi 200 i tak zostawili - nei wzieli pod uwage że to jest samo skrzydło i nalezy dodac na oscieznice...musialem podcinac nadproza by drzwi weszły ... Jeżlei masz projekt z Archonu to znajdź zestawienie stolarki okiennej i drzwiowej. Przy drzwiach masz podane wymiary drzwi jak i "światła drzwi" czyli otworu... Patrząc tylko na rzuty rzeczywiście można się pomylić. - nigdy wiecej nie zdecydowal bym sie na wentylację oparta na kominkach dachówkowych - to nie ma prawie ciągu u mnie ciągnie aż miło Oczywiście tylko w zimie bo w lecie żadna wentylacja grawitacyjna nie działa... - u mnie tez zle wylewkarze zrobili roznice poziomów do tego krzywo - a gosc byl polecany na forum... mi robił wylewkarz z czarnej listy tego forum a parkieciarz piał z zachwytu bo dawno takiej wylewki nie widział - ocieplenie - nie dalid odatkowej siatki na narozach i teraz pęka - rysuje - mam nadzieje ze przed tynkiem wyklucze Przed położeniem tynku trzeba koniecznie dobrze to zasiatkować - i zwórcić uwagę żeby "wtapiali siatkę" a nie "zasmarowywali" tzn. najpierw klej. potem wtapianie siatki i na wierzch cieniutko klej. podstawa to dopilnowac kominy tak aby nie ciekły - u mnie juz raz było poprawiane Jeżeli z klinkeiru to PEŁNA CEGŁA! Jak już się ktoś koniecznie uprze na dziurawkę to: pełna spoina, czapa z blachy i na koniec dobrze zaimpregnowac preparatem typu "woda-stop" do klinkieru... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEKF 29.09.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 u mnie ciągnie aż miło Oczywiście tylko w zimie bo w lecie żadna wentylacja grawitacyjna nie działa... Browar u mnie tez nie ciagnie a zazwyczaj dmucha. Jak sie okazuje dachowki-kominki nie nadaja sie do wentylacji jedynie do odpowietrzania kanalizacji U mnie tez parkieciarze sie zachwycali wylewkami, a ekipa od plytek juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Browar 29.09.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 u mnie tez nie ciagnie a zazwyczaj dmucha. Jak sie okazuje dachowki-kominki nie nadaja sie do wentylacji jedynie do odpowietrzania kanalizacji Proponuję więc poczytać: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114044-O-wentylacji-co-i-po-co-wzdłuż-i-w-poprzek!&highlight=obrz%C4%99d U mnie tez parkieciarze sie zachwycali wylewkami, a ekipa od plytek juz nie To ciekawe bo nierówności przy kładzeniu płytek łatwo zniwelować klejem, a przy parkiecie nie ma takich możliwości... Browar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEKF 30.09.2010 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 To ciekawe bo nierówności przy kładzeniu płytek łatwo zniwelować klejem, a przy parkiecie nie ma takich możliwości... Browar Oczywista oczywistosc, tylko, ze zamiast klasc 10m2 plytek na godzine na grzebieniu, mamy zabawe ze smarowaniem grubych warst kleju na srodku pomieszczenia. Kleju i czasu szkoda=$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 03.10.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 @WITEKF pisz ja czytam z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszyński 03.10.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 wygląda na to, że trzeba zwolnić się z pracy żeby dom zbudować i kłąć kląć kląć.... to chyba jedyne co wbudowaniu by mi się podobało (hi,hi). Właściwie to mam ochotę kupić dom prefabrykowany, choćby i w szkielecie, szkoda życia na opisywane powyzej problemy.... ale WITEKF gratulacje - taka docieliwość, staranność, energia.... weź te swoje teksty i książkę wydaj, zarobisz na pewno, zwłaszcza jak dodasz coś wesołego. W końcu powiesz - nie ma tego złego, dom mi spieprzyli ale dzięi temu zarobiłem na nowy...Pozdrawiam i życzę miłego mieszkania - Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wrkilu 16.07.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 Też zbudowałem dom (w 2018) i postanowiłem nawet napisać stronę o błędach ku przestrodze: http://bledyprzybudowie.lk.net.pl , zapraszam. Tam również napisałem o wielu błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts