Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pękający klej - ocieplenie

Recommended Posts

Witam ! Otóż w tym roku sam ocieplałem dom i zauważyłem, że na powierzchni ścian pojawiły się pęknięcia. Wszystkie ściany były wykańczane w ten sam sposób, jednakże tylko na jednej zauważyłem coś takiego. Poniżej zamieszczam zdjęcia.

Czy można to w jakiś sposób naprawić ? Co mogło być przyczyną ?

Pozdrawiam

fot2..jpg

fot1..jpg

fot3..jpg

No właśnie nie. Ta ściana była robiona jako ostatnia, ale jak widać z jakimś gorszym efektem ... Na pozostałych ścianach nie widzę takich pęknięć ... Dodam tyle, że ściana była robiona pod wieczór ... Wręcz w nocy, około godziny 22-23 skończyłem robotę ... Czy mogła naciągnąć w nocy wilgoci i przez to mam takie efekty ?

A co do pęknięć to nie występują tylko w pionie, w innych miejscach są pod różnymi kątami ...

• 1 month później...
Witam może temat jeszcze zostanie poruszony.Mam podobne zjawisko ściana wschodnia i południowa ,prawdopodobnie jest to związane z temperaturą gdy słońce przypiera nagrzewa mocno scianę i klej jest niedostatecznie elastyczny ja robiłem (anserglob bcx 40) a może siatka (made in china) ale raczej klej -jakim klejem robiłeś ? i czy zrobiłeś coś z tymi pęknięciami Pozdrawiam

miałem podobnie... przyczyny są prawdopodobnie dwie: kiepski klej (ja kupiłem jakiś najtańszy w LM) oraz słonko. Miałem podobnie jak Ty pęknięcia na ścianie pd-ws pd-zach. Położyłem na to w tym roku akrylowego baranka 2mm Kabe. Jak na razie nic się nie dzieje ale myślę że trzeba poczekać na kolejne lato żeby ocenić czy nie wylezie to na wierzch. Być może jeszcze za gruba warstwa kleju. Ja kleju nie żałowałem ale przez to warstwa jest jeszcze mniej elastyczna. Edytowane przez pierwek

• 2 weeks później...
Hmm, a jak myślicie, jeśli w przyszłym roku przyjdzie firma i położy na to warstwę dobrego kleju to coś to pomoże ? Tzn czy pęknięcia w późniejszym czasie znów się pojawią ... Edytowane przez problemowy19
błąd