Andzia K 09.06.2011 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Hej Dorota! Na tym cypelku nasi przyjaciele mają działkę. Tam już jest kultura i sąsiady, nie to co u nas Może być dobry kilometr, jak nie lepiej od nas. Jak Wy nas znaleźliście na tym planie w morzu działek? Archeologa wzięliśmy z Piły - info na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziabedz 11.06.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Dziś ok 13.30 mijaliśmy się z twoim mężem na zjeździe koło mostu (Jeśli jechał Suzi z przyczepką). jak kojarzy czerwone Sedici, to my:) Tam gdzie my mamy działkę dookoła jest las.Nawet droga jest zarośnięta przez 2m brzozy U nas też tak było,ale mamy piłę i łopatę i już jakoś wygląda. A was zlokalizowaliśmy porównując waszą mapkę z http://www.geoportal.gov.pl Edytowane 11 Czerwca 2011 przez dziabedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 11.06.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 (edytowane) Hej! A no faktycznie 13"30 jechałem na działkę z cementem ale Was niestety nie widziałem Nastepnym razem! To pisałem ja - Marcin Edytowane 11 Czerwca 2011 przez Andzia K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 22.06.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 dziabedz, wczoraj Was widziałem! tylko zanim skojarzyłem że to Wy to już przejechaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 26.06.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Przyszłam i ja się przywitać, poczytałam Wasz dziennik, pooglądałam zdjęcia i widzę że jesteśmy na podobnym etapie. Będę śledzić dalej Wasz dziennik, i życzę Wam i sobie spokojnej budowy, byle bez większych problemów. Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybkie zakończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 27.06.2011 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Witamy, witamy nowego czytelnika My jesteśmy troszkę dalej niż na zdjęciach - nie ma kiedy uzupełniać dziennika, ale zaraz wskakuję do Twojego dzienniczka, aby porównać nasze etapy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 20.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Widzę, że cały czas u Was do przodu:) u mnie podobnie choć teraz mamy przerwę bo czekamy na cieślę tzn od dzisiaj:):) ma wejść w przyszłym tygodniu, no ale zobaczymy ps trochę żałujemy że nie zrobiliśmy piwnicy, na naszym "odludziu" bardzo by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 21.07.2011 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Ostatnio podliczyłem dodatkowe koszty związane z wybudowaniem piwnicy i gdybyśmy jej nie budowali to byłoby taniej o 15000 zł. Choć ta oszczędność i tak by stopniała bo trzeba by dobudować garaż z boku domu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kimklb 21.07.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 My budujemy dodatkowo budynek gospodarczy i pociągnie nas około 50tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasienka27 21.07.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Super ten dziennik - ja dopiero zaczym z kupnem działki ale też ciepło myślimy o tym projekcie również z pywnicą gorąco pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 29.08.2011 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Hej! Prosiłbym o odpowiadanie i zadawanie pytan w komentarzach. Dzięki! Co do źródła ciepła to będzie to piec Ogniwo Eko Plus + kominek z płaszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.09.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Co do betonu to najprawdopodobniej chłopacy z gruchy mieli jakąś lewą robotę i tam wylali ze dwa kubiki po czym dopiero do nas przyjechali. Świadczy o tym fakt, że godzinę przed przyjazdem niby kręcili beton dla nas, a dojazd do nas trwałby jakieś 15 minut... Druga sprawa jest taka, że ta woda co leciała na początku najprawdopodobniej wskazuje na to, że pompa była płukana po jakimś wcześniejszym odlaniu części betonu Witam serdecznie, prace ładnie posuwaja sie do przodu. My niestety mielismy identyczna sytuacje przy wylewaniu ław, mialo byc 14m3, przyjechalo moze z 11. Ta sama systuacja czekanie mase czasu na gruche ( od telefonu dyspozytora powinna byc max w 15 min) byla po ponad godzinie, najpierw woda, troche zalane i koniec. Zreszta mielismy porownanie, mialy byc dwie gruchy po 7m, widac bylo ile wylała pierwsza, a ile druga. Nie bylo ciekawie....dlatego tez i Wam wspolczuje Nurtuje mnie tylko jedno, czy do tego betonu kreconego betoniarka daliscie kamien ( w dzienniku tylko wpis o piasku)?? Pozdrawiam i zycze samych sukcesow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 16.09.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Nurtuje mnie tylko jedno, czy do tego betonu kreconego betoniarka daliscie kamien ( w dzienniku tylko wpis o piasku)?? Tak, mieliśmy piasek do betonowania, także wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.09.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Tak, mieliśmy piasek do betonowania, także wszystko gra. Piasek swoja droga, ale oprocz tego mialam na mysli kruszywo 8-16. Nie pytam ze zlosliwosci, tylko z ostroznosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 16.09.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Piasek swoja droga, ale oprocz tego mialam na mysli kruszywo 8-16. Nie pytam ze zlosliwosci, tylko z ostroznosci Spoko to ja się źle wyraziłem właśnie o to mi chodziło pisząc piasek miałem na myśli taki z grubszą frakcją kamyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.09.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Spoko to ja się źle wyraziłem właśnie o to mi chodziło pisząc piasek miałem na myśli taki z grubszą frakcją kamyków. Gdzies sie po drodze nie rozumiemy:) Zeby juz nie ciagnac tematu chodzi mi konretnie o kamien, ktory sie daje procz ostrego piachu ( czyli tego z kamyczkami). [img]http://images38.fotosik.pl/789/6c4d1323cb33293fmed.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 16.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 No dokładnie coś takiego ahh te słownictwo budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.09.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 To bardzo dobrze, powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 16.09.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam dzielnych Inwestorów,na zdjęciu z przysypywanymi ścianami piwnicy widać niebieski kabel, od i do czego on?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 16.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Witam dzielnych Inwestorów, na zdjęciu z przysypywanymi ścianami piwnicy widać niebieski kabel, od i do czego on? pozdrawiam Niebieskie to rura PE na wodę ze studni a razem z nią kabel zasilający dla pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts