bury_kocur 23.08.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Cześć Aniu! No no - przeczytałam właśnie o styropianie, zdradź mi proszę (może być na priva), kto to wiedział lepiej od Ciebie, jaką firmę wolisz. My jeszcze nie mamy kompletnego sso, ale już o tym myślę, bo zaczął się na poważnie temat podłóg (czyli wylewek - u nas 2w1 ) i muszę sobie policzyć koszty. Jak możesz, napisz też, jaka cena jest na yetico i termoorganikę. Jednak stwierdzam, że kobiet nie traktuje się do końca poważnie w składach budowlanych i w ogóle w branży - ja od wczoraj obdzwaniam firmy od posadzek betonowych, bo nasz wstępnie przyklepany wykonawca się rozmyślił - i firmy, które się tymi betonami zajmują (i z tego, kurde, żyją przecież), usilnie mnie namawiają a to na płytki, a to panele... Będzie pani zadowolona, tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 23.08.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Hej Kocurku! Sklep, który twierdził, że będę zadowolona to ten z którym Ty masz same dobre doświadczenia... Właśnie ze względu na Twoje słowa postanowiłam dać im jeszcze jedną szansę, ale teraz definitywnie mówię im NIE! A sklep w którym kupiłam to MBTG na Kossaka. Termoorganikę ten "Twój" sklep sprzedał mi za 159 netto m3 i miałam zapłacić cenę netto Yetico sklep w którym kupiłam miał cenę 190 zł brutto m3 Co do wylewek to już Ci mówiłam, że koleżanka szukała chętnej firmy i nie znalazła... Nie chcą się podejmować takich wylewek w domku jednorodzinnym - boja się... Powodzenia w szukaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 28.08.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Obejrzałam właśnie Wasze zdjęcia ( w tym to po nawałnicy) - tyle zrobiliście, a to jedno faktycznie aż mi krew w żyłach zmroziło. Masakra, wiem co musiałaś czuć Szczęście w nieszczęściu, że nie było styropianu. Obserwuję w ogóle Wasze poczynania i podziwiam, trochę się przy okazji podszkalam, trochę kontaktów łapię W końcu chyba się na kawę umówimy, co? PS. Napisz mi na priv namiar na swojego zaprzyjaźnionego hydraulika, jeśli możesz. Za niedługo będzie potrzebny, a wolałabym kogoś z polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 28.08.2012 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Ja na kawę zawsze chętna jestem! To kiedy? Zapraszamy na Skórkę Ja myślę, że na priva nie muszę pisać. Po prostu jadąc od strony miasta na Waszą działkę zanim skręcisz z Niepodległości w Waszą uliczkę przejedź prosto jeszcze jakieś 100 metrów i po prawej masz tą firmę. Zagadaj ich o wycenę materiałów i robocizny. Być może znajdziesz tańszych, ale wiem, że nie warto takich brać. Spotkamy się na kawie, to Ci opowiem. Takie historie to dopiero zmrażają krew w żyłach! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 29.08.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Aha, to ja wiem, kontakt został już nawiązany, bo koparkę braliśmy z tego źródła 2 razy Odezwę się - jeśli możemy wpaść kiedyś do Was, to ja chętnie, bo obejrzałabym coś na żywo wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 29.08.2012 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Jak koparkę, to by się zgadzało To kiedy będziecie? My każdy weekend spędzamy na budowie. Ten będzie pod hasłem "zalewamy szambo!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 30.08.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 ekhmm, to może my kiedy indziej A na poważnie - w ten weekend planujemy ze znajomymi ognisko na pożegnanie wakacji, a potem już prasowanie galowych strojów - 2/3 naszego przychówku jest w wieku szkolnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 30.08.2012 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 No to miłego ogniskowania Nasze zalewanie szamba polegać będzie na wzmocnieniu płyty go przykrywającej dodatkowym zbrojeniem i zalaniu betonem. Żadna tam gówniana robota, takie zalewanie to nic strasznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a.no 10.09.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam,podoba mi sie ten projekt, ale wolabym schody ze spocznikiem. Mozecie powiedziec jak macie zprojektowane stopnie? Ile jakiej wysokosci i dlugosci? Czy spocznik macie na cała długośc klatki chodowej, gdyby go podzielic na 2 czesci wyzsza i niższą schody mogłyby byc wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Z102 10.09.2012 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam, podoba mi sie ten projekt, ale wolabym schody ze spocznikiem. Mozecie powiedziec jak macie zprojektowane stopnie? Ile jakiej wysokosci i dlugosci? Czy spocznik macie na cała długośc klatki chodowej, gdyby go podzielic na 2 czesci wyzsza i niższą schody mogłyby byc wygodniejsze. Będą schody ze spocznikiem przełamanym w połowie, żeby zyskać jeszcze jeden stopień. Wymiarów stopni nie znamy, dobiera wszystko nasz wykonawca. Pod koniec miesiąca powinny już być zamontowane, więc na pewno się pochalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Ehhh budowlance, a co bylo napisane w instrukcji: Każemy facetowi sprawdzić poziom posadzki i przekątne, dodając " Nie chcę słyszeć, że się nie zgadza" 30 zł to dobra cena, ze tę niewdzięczną pracę, W sumie to ja za stówe nie chciałabym ponownie się bawić w ocieplanie poddasza brr. Pozdrawiam i zycze sukcesów przy wykanczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 17.09.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 No właśnie MSU, chyba ten element przegapiliśmy... Ale nawet jakbyśmy odkryli, że się nie zgadza, to reszta Twojego pięknego poematu chyba nam i tak by się nie przydała, bo tego byśmy już nie zmienili Jak tak patrzyłam jak chłopaki męczą się z tym naszym poddaszem, to uważam, że 30 zł to faktycznie dobra cena. Przy wykańczaniu na razie małe sukcesiki, ale mam nadzieję, że za miesiąc-dwa to już będą prawdziwe SUKCESY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 22.09.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Hej! Z Waszych propozycji elewacyjnych wybieram bramkę nr 4 - ale to co się dzieje na ścianach bocznych, skopiowałabym z trójki. Za dużo jakoś mi tych elementów "w negatywie", czyli odwracania kolorów. Tam, gdzie wykusz, wystarczyłoby nawet tylko walnąć go na szaro. A tam, gdzie te 2 okna na piętrze - tylko szare drabinki w dół i już. I tak się sporo dzieje, i to na każdej ścianie coś innego w sumie. Powinna zostać w tym jakaś myśl przewodnia, ale jedna Nie przekombinujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 22.09.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Wiedziałam, że na kocurze mogę polegać, ktoś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Kos 22.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Aniu, my, czyli para z Poznania, która uważnie Was śledzi i podgląda pomysły nie ma pojęcia:) Większość wygląda bardzo fajnie:)PS A my startujemy na spokojnie na wiosnę. Zgoda już jest, teraz kredyt i narodziny 2 syna za miesiąc, a wiosną pełną parą.U Was robi się coraz ładniej. Śledzę każdego dnia. Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 22.09.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Już parę dni temu przeczytałam dziennik.. no no no.. wielkie gratulacje.. w każdym razie propozycja 2 jest taka subtelna, delikatna i w ogóle bardzo mi przypadła do gustu.. ale chyba nie jest to jeszcze to co bym widziała "na Waszym" domku.. no może tak.. wszystko z dwójki a z trójki wzięłabym boczką elewację z drugiego zdjęcia (2 balkony i duże okno na parterze) my też na "wygwizdowie" sie budujemy i z drogą u nas także bywało różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 22.09.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Witam Kamilę i Marcina w naszych skromnych progach. Na numer 2 głosuje też mój Mężuś, ale te pasy na zdjęciu numer 2 po bokach najbardziej mu się podobają, a mi niekoniecznie właśnie... Faktycznie bardziej by pasowało zdjęcie 2 z trzeciej propozycji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 22.09.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Agnieszko, bardzo mi miło, że jeszcze tu zaglądacie! Do dziś wspominam Waszą wizytę u nas na budowie. Było bardzo sympatycznie. Od dawna się zastanawiałam czy już budujecie i czy wybraliście projekt szkieletowy czy jednak murowany. Mam nadzieję, że też założycie dziennik, ciekawa jestem jak ktoś buduje taki sam domek. Zapraszamy ponownie do nas, może jakieś nowe pomysły wpadną Wam do głowy. Właśnie pamiętałam, że przy nadziei byłaś jak nas odwiedzaliście. Więc będzie synek. Super! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka Kos 23.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 Trzymaj, trzymaj, dzięki:)Murowany, murowany, z garażem z boku:)Jeśli czasu na dziennik starczy to będzie:) ale przy 2 maluchów i pracy nie wiem czy to mi się uda.W każdym razie zazdroszczę, już chciałabym być na Waszym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 25.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Cześć. Chciałem zagłosować. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?167015-Ania-i-Marcin-buduj%C4%85-na-Zielonym-Wzg%C3%B3rzu&p=4321812&viewfull=1#post4321812 Mnie się najbardziej podoba kolor powyżej. Pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts