MusiSieUdac 25.01.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 (edytowane) Przepraszam pomylilam dziennik z komentami - juz uciekam:) Edytowane 25 Stycznia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 25.01.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam serdecznie i od razu Wam kibicuje.!!! My tez mielismy zaczynac na wiosne 2011, mamy projekt malego domu z piwnica i dzialke ze spadkiem. Nie bez przyczyny mam tez taki nick.... (raz juz sie przymierzalismy do budowy i nie wyszlo). Teraz mialo byc juz ok, zaczelismy zalatwiac papiery, mielismy wybrana ekipe ( smialam sie jak czytalam te castingi, bo przez to samo przeszlismy), wybralismy kierbuda, nawet kupilismy juz wiezbe dachowa i zaczelismy klepac materialy budowlane...... i maz stracil prace....... Wiec znowu wszystko musi zaczekac, no ale nie poddamy sie i w koncu MUSI SIE UDAC!!!!! T Teraz mamy taki plan samemu zrobic fundamenty i scany piwnicy, zeby nie tracic na czasie, a pozniej moze w koncu zacznie sie ukladac! PS. Piekna ta Wasza dzialka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 25.01.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Cześć "Musi się udać" (jakoś tak dziwnie mi się w ten sposób do Ciebie zwracać, ale nie znam imienia...) Nie ma co się przejmować, jeśli macie zawzięcie i wierzycie w to, że się uda to tak będzie Plusy są takie, że macie już część materiałów potrzebnych do budowy W końcu o jakieś koszty mniej przy kolejnym podejściu. Będziemy za Was trzymać kciuki. Swoją drogą to ciekawa jestem jak wygląda Wasz projekt i działka, bo wychodzi na to, że mamy bardzo podobne wymagania (mały dom z piwnicą) i możliwości (działka ze spadkiem). Załóż dziennik budowy, a będziemy mogli wszystko przeżywać razem z Wami. Będziemy trzymać kciuki za stan "zero". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 25.01.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 MusiSieUdac ja również będę trzymać kciuki aby wszystko się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Czesc Aniu Na razie nie chce zakladac dziennika, dlatego tez zmienilam nick, bo juz raz zaczynalismy i nie wyszlo, wiec boje sie teraz zapeszyc:) Faktycznie bedziemy mieli podobne domki - z czego bardzo sie ciesze i Wam kibicuje. Nasz moze tylko troche mniejszy, mamy w projekcie piwnice 55 m gdzie bedzie garaz, kotlownia, spizarnia i takie miejsce na rozne kosiarki, grabki, rowery itd. Na parterze mamy salon ok 30m, kuchnia12m, wc i hol a na poddaszu 3 sypialnie i lazienka. czyli bardzo podobnie. W sumie ok 90 m pow uzytkowa +55 piwnica. Spadek dzialki wymusil na nas piwnice, na poczatku balismy sie kosztow z tym zwiazanych ale teraz widze, ze to najlepsze rozwiazanie jakie moglismy wybrac. Zrobilismy badane geologiczne i wyszlo, ze warunki super. A widok z dzialki mamy tez przepiekny, na miedzyodrze i wiatraki po niemieckiej stronie:) Budujemy w zachodniopomorskim, wiec ceny jakie Ty tutaj przedstawialas za robocizne dla mnie sa realane, ale nie dla fachowcow w naszym regionie bo nas wyceniali na robocizne SSO od 49 do 75 tys zl, ale skoro teraz tak wyszlo jak wyszlo to zaczniemy sami fundamenty na pewno, pozniej jak styknie kasy to piwnice. A na jesien moze juz ruszymy dalej. Poki co kierbuda i checi mamy no i czekamy na PnB. Napisz z czego bedziecie budowac i na ile szacujecie SSZ.. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Odnosnie kierbuda, tez mamy podobnie. Blisko naszej dzialki PS. Zalozylam dziennik. Niech sie dzieje... Edytowane 26 Stycznia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 26.01.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Byłam na Twoim dzienniku. Piękne masz widoki Co do cen to u nas najwyższa oferta wynosiła 40 000. Najniższa to ta z której skorzystamy - 20 000. Robocizna za dach wyniesie nas jakieś 10 000, bo taki jest u nas standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.01.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Byłam na Twoim dzienniku. Piękne masz widoki Co do cen to u nas najwyższa oferta wynosiła 40 000. Najniższa to ta z której skorzystamy - 20 000. Robocizna za dach wyniesie nas jakieś 10 000, bo taki jest u nas standard... No i to sa normalne ceny, u nas jak wszyscy slysza piwnica to chca kasowac od razu x2. Napisz czy robiliscie kosztorys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 28.01.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ania super macie początki...tania i polecona ekipa to skarb...działkę też macie śliczną...oby wszystko szło tak gładko.trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 01.02.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Zresztą to właśnie o nich mówiłam jak wspominałam w dzienniku, że mamy Sąsiadów przez płot A z Sąsiadką to nagadać się nie mogłyśmy. Teraz już tylko czekamy na nasze tarasy, aby móc wspólnie kawę na nich pić i se gadać i gadać i gadać... aaachhhh Masz rację, dobry i miły sąsiad lub sąsiadka (jak kto woli) to podstawa pozdrawiam i trzymam kciuki za pomyślnie zaprojektowany domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 03.02.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Mój Dziadek powiada: po co mieć sąsiada obcego jeśli można mieć swojego Oj trzymajcie te kciuki trzymajcie, z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarbulek wioli 04.02.2011 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Witajcie Ania z Marcinem ! Z Pana Olka zadowolenie 100% macie !:wave: a my czekamy na okna i bramę garażową bo drzwi młża sam robi ponieważ wszyscy odradzaja wstawianie nowych dobrych drzwi teraz bo będą zniszczone a tego bym niechciała w sobotę bąda juz pracować nad tynkami wokół bramy . Nie ma mrozu więc na przód na budowe teraz ogrzewanie a w marcu prąd ;) Wiecie plan jest ale czy zrealizujemy zeszły rok dał do zrozumienia że na budowie nie masz wyznaczonego grafiku i na rózne dziwne sytuacje bracie nastaw sie :yes:ale idzie wiosna więc i wiara w ludzi się odradza :hug:chociaż jak o niektórych fachowcach to na sama myśl zbiera mi sie :sick::cry:ale bądzmy dzielni !!! Pozdrawiam Wioletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 04.02.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Cześć Wioluś! Dziękujemy za odwiedzinki Co do drzwi to racja, podobno się bardzo niszczą. Moja Ciocia jak się budowała to wstawiła od razu te odpowiednie drzwi, ale zostawiła tą folię ochronną, aż się nie skończą te najbrudniejsze prace. Jakieś pół roku ta folia była na drzwiach i jak w końcu postanowili ją ściągnąć to się okazało, że drzwi się od niej odparzyły i lakier z nich zszedł razem z folią... Więc chyba też będziemy byle jakie na początku wstawiać. Jestem pełna podziwu, że już tynki będziecie kładli, no i zaraz okna i brama będzie Jak ten czas szybko leci! Co tam u Was? Wszyscy zdrowi? Buziole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarbulek wioli 06.02.2011 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Witajcie Aniu i Marcinie ! A dziękuję my w końcu jesteśmy zdrowi , tak jakoś posypaliśmy się od nowego roku . Ja to sie śmieję że chyba za słabo w sylwestra zdrowia sobie życzyliśmy he he :lol2: Ale my juz z górki A tak na marginesie Aniu dziękuję za dziękuję:wiggle: zawsze chęnie więdzą i dobrym fachowcem sie podzielimy prace danego pana ocenicie sami i decyzja do Was należy . Teraz mamy na poważnej rozmowie hydraulika ,dużo pisać a ja w pracy ! ceny :o:o Kurcze jakoś niemożemy się spotkać na spokojnie chociaż przez Piłę się przewijałam bo to do szpitala i spowrotem i jak mnie gdzieś namierzyłaś to wybacz ale wiesz jak to jest zostawisz dziecko w szpitalu to zdrowy rozsądek również .Wiesz niby nic takiego ale ... matką jestem i jak nie mam moich dzieci w domu to dostaje :bash: A co będzie jak Anetka na studia pójdzie :cry: Toć chcę żeby się rozwijała i na studia poszła a najlepiej żeby się sklonowała ...AAAAAAAAAAAA ratunku:(no i widzisz sama stara się robie dobrze że jest Małgosia Pozdrawiam Wioletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 06.02.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Wioluś mam nadzieję, że jak już jesteście wszyscy zdrowi to uda nam się w końcu na jakiejś kawie spotkać Pamiętaj, że tym razem my zapraszamy Daj tylko znać jak będziecie się wybierać A o Anetkę się nie bój duża dziewczyna już jest, poza tym Małgosia jeszcze Ci została do rozpieszczania Pozdrowionka dla Romana, a dla Ciebie buziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 10.02.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 no śliczny macie już domek:) już w nim mieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarbulek wioli 13.02.2011 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Moi Kochani ''Ndejszła wiekopomna chwiła '' Jutro przywioza nam okna i brame garażową o ile nie bedzie -5 :P:P za oknem a to jeszcze nie wszystko mamy hydraulik ful wypas za przystępna cenę i okna to co ja chcę za rozsądną ceną i tak na oknach i hydraulice kompleksowej zaoszczędziliśmy kokło 10 tyś:wave: .Jeśli namiary będziecie chcieli BARDZO PROSZE a i zrobić ogledziny wykonanej pracy i owszem .:-P A i jeszcze jedno jak bedzie u Was robił Pan Olek to zapytajcie o człowieka z mini kopareczką ( sztuk mistrz ) taki dokładny i rowy pod kanalize i wogóle śladu nie zostawi oczywiści cena OK:P A przyczepka zrobiona ? Pozdrawiam Wioletta :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 15.02.2011 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Aniu chętnie byśmy się wprowadzili, ale obawiam się, że się nie zmieścimy ze swoimi gratami, mimo, iż w tej chwili jesteśmy na kawalerce Wioluś mam nadzieję, że mimo minusowych temperatur udało się zamontować okna. O hydrauliku, którego wybraliście Marcin postara się dowiedzieć coś więcej i ewentualnie na co zwrócić uwagę jak już będzie Wam robił instalacje. Koparka to u nas będzie potrzebna troszkę większa niż po prostu kopareczka, ale pod kanalizę pomyślimy o panu kopareczkowym i nie omieszkamy zapytać o to Pana Olka Jeszcze raz dziękuję. A co do przyczepki i reszty informacji to już wszystko wiesz Zapraszamy częściej do Piły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skarbulek wioli 16.02.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witajcie! Dziękujemy za miłe przyjęcie i mam nadzieje że równie miło jak my spedziliście czas :DMałgosia juz wszystkim rozpowiedziała że była u Cioci Ani i Pana Marcina:l:lol2:ha ha ha !!!: Poprostu było fajnie Dziekujemy a w drodze do domu za zakrętem z Waszego osiedla spała aż do domu . Wiem że u Was budowa będzie inaczej przebiegać dlatego daje Wam wszystkie możliwe namiary na ludzi przez nas sprawdzonych a raczej przez nasz budowe Dziekuję z góry za informacje jakie zdobędziesz na temat ogrzewania . Okienka wstawione i brama też ale .... Chłopacy zamarznięci :roll: ale szczęśliwi:wave: pozdrawiam serdecznie Wioletta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia K 17.02.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Wioluś z Wami zawsze miło czas spędzamy Fajnie, że dostałam kolejny tytuł Cioci A "Pan Marcin" musi chyba troszkę popracować nad przychylnością Małgosi Mam nadzieję, że okienka wyglądają tak jak się spodziewałaś. Myślę, że zbyt długo nie wytrzymam z ciekawości jak wygląda Wasz domek z oknami i Was wcześniej czy później znów nawiedzimy Marcin z Romanem pogada sobie wtedy o tym hydrauliku, bo coś tam się dowiedział o nim, a my jak zwykle poplotkujemy. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts