Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ania i Marcin budują na Zielonym Wzgórzu - komentarze

Andzia K

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzisz Wioluś, ja to jednak chyba naiwna jestem, bo żyję w przeświadczeniu, że bez znajomości też uda się załatwić, ale chyba jednak nie. :bash: Nie omieszkamy przy najbliższej wizycie w Złotowskim Starostwie wstąpić najpierw po Ciebie :hug:

Starostwo Złotowskie zacznij się trząść ze strachu, bo teraz mamy plecy i znajomości :D:rotfl::wave::wiggle::-P

• 3 weeks później...

Jezdy jak rewelacyjnie że trafiłam na Wasz dziennik!! Właśnie dzwoniłam do męża żeby mu oznajmić że w Pile jest małżeństwo które też buduje Z102 :D

Dla ścisłości my jesteśmy z Trzcianki :) i właśnie jesteśmy w trakcie szukania ziemi bod nasz wymarzony Z102. Teraz jestem w pracy ale jak tylko wrócę do domku to siadam żeby od początku przestudiować Wasz dziennik :)

Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluję wyboru :)

Jezdy jak rewelacyjnie że trafiłam na Wasz dziennik!! Właśnie dzwoniłam do męża żeby mu oznajmić że w Pile jest małżeństwo które też buduje Z102 :D

Dla ścisłości my jesteśmy z Trzcianki :) i właśnie jesteśmy w trakcie szukania ziemi bod nasz wymarzony Z102. Teraz jestem w pracy ale jak tylko wrócę do domku to siadam żeby od początku przestudiować Wasz dziennik :)

Pozdrawiam Was serdecznie i gratuluję wyboru :)

Witamy, witamy! Bardzo fajnie że wybraliście ten sam projekt. Napisz coś więcej na jaki etapie jesteście.

• 5 weeks później...

Musicie zgłosić rozpoczęcie robót budowlanych, ale np. na 6 dni przed uprawomocnieniem, bo i tak musicie je zgłosić 7 dni przed rozpoczęciem, więc np. 2 maja macie uprawomocnienie, a jakbyście to zgłosili 26 kwietnia to rozpoczynacie 3 maja :) Wiem, że zakręcone, ale my tak zrobiliśmy, czyli jeszcze nie mieliśmy uprawomocnionej decyzji, a już zgłosiłam, że rozpoczynamy budowę, bo obowiązuje ten termin 7 dni, więc dzień po uprawomocnieniu mogliśmy na legala zacząć :D

Tak czy inaczej czeka was ten wykop, więc i tak stoicie narazie, ale wkońcu ruszycie :D Kwestia czasu, chociaż wiem, że chciałoby by się już :D

Pozdrawiam :)

Witam was:welcome:. Bardzo mi się podoba jak opisujecie kolejne etapy waszego dochodzenia do własnego domu. My też chcemy budowć Z102 w Czaplinku. Narazie kończymy zaklepywanie działki.:wiggle: Może uda sie załatwić te papiery w niedalekiej przyszłości:wave: Pozdrawiamy i życzymy udanych wykopów:)

Hej eLTeeS

No wiem, że mogliśmy tak zrobić, ale my mieszkamy 30 km od miejsca gdzie załatwimy papierki związane z budową. Tak się złożyło, że przez ostatnie dwa tygodnie nie było nam po drodze złożyć te wszystkie dokumenty... Jutro Mężuś ma wolne to za jednym razem odbierze uprawomocnienie i złoży wniosek. Podobno pracują...

A budować się chce, oj chce!

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Chciałam się przywitać bo czytając wasz dziennik znalazłam kilka podobieństw:)

1.Mamy działkę w Skórce

2.Umowę przedwstępną podpisałam w lipcu 2007 a umowę kupna w marcu 2008

3.Też byliśmy na dniach otwartych YTONG'a i mamy zamiar z niego budować

4.Mamy podobne zdanie o urzędnikach i w Krajence i Złotowie

5.Pozwolenie na budowę mamy z 6.04.2011

Projekt mieliśmy indywidualny i projektanta ze Złotowa, który bardzo nam pomógł przebrnąć przez Starostwo w Złotowie. On jest naszym kierownikiem budowy, jak będzie zobaczymy startujemy 04.07

Wioluś na razie to zdjęcie które wstawiłam to był ostatni raz jak widziałam Pana Olka. Mijamy się na budowie, bo ja w tygodniu późno tam jestem, a w weekend mam szkołę więc też jak jadę to wieczór już jest... Jednak będę pamiętała o Twoich słowach :) Co do kasy w piachu to właśnie dzisiaj podliczyliśmy ile już poszło siana. :jawdrop: Bez komentarza...:cry: Ale jest decyzja kredytowa :D

Witaj dziabedz!

Fajnie, że odnalazłaś nas w otchłaniach tego wspaniałego forum! Miło mi słyszeć, że ktoś też buduje w Skórce. W którym miejscu macie działkę, może jesteśmy sąsiadami :jawdrop: My z naszego Kierownika jesteśmy bardzo zadowoleni. Z projektanta co nam adoptował budynek również. Są to osoby, które też już miały do czynienia z Krajenką i Złotowem. My w zasadzie też już jesteśmy zdecydowani na Ytonga. Zbieramy właśnie oferty cenowe.

Pozdrawiam - Ania

Mamy działkę po tej samej stronie rzeki co wy. Jeśli widziałaś plan zagospodarowania Skórki to jest tam taki długi cypel i my właśnie tam mamy działkę:) Jak się wszelka droga skończy to jeszcze kawałek i już my:yes: Mój mąż określił na podstawie map,że nasza działka jest jakiś kilometr od waszej.W przyszłym tygodniu zamierzamy ściągnąć humus, skąd wzieliście archeologa?

Pozdrawiam Dorota