Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ania i Marcin budują na Zielonym Wzgórzu - komentarze

Andzia K

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś ok 13.30 mijaliśmy się z twoim mężem na zjeździe koło mostu (Jeśli jechał Suzi z przyczepką). jak kojarzy czerwone Sedici, to my:) Tam gdzie my mamy działkę dookoła jest las.Nawet droga jest zarośnięta przez 2m brzozy U nas też tak było,ale mamy piłę i łopatę i już jakoś wygląda. A was zlokalizowaliśmy porównując waszą mapkę z http://www.geoportal.gov.pl Edytowane przez dziabedz

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Co do betonu to najprawdopodobniej chłopacy z gruchy mieli jakąś lewą robotę i tam wylali ze dwa kubiki po czym dopiero do nas przyjechali. Świadczy o tym fakt, że godzinę przed przyjazdem niby kręcili beton dla nas, a dojazd do nas trwałby jakieś 15 minut... Druga sprawa jest taka, że ta woda co leciała na początku najprawdopodobniej wskazuje na to, że pompa była płukana po jakimś wcześniejszym odlaniu części betonu

Witam serdecznie, prace ładnie posuwaja sie do przodu. My niestety mielismy identyczna sytuacje przy wylewaniu ław, mialo byc 14m3, przyjechalo moze z 11.

Ta sama systuacja czekanie mase czasu na gruche ( od telefonu dyspozytora powinna byc max w 15 min) byla po ponad godzinie, najpierw woda, troche zalane i koniec. Zreszta mielismy porownanie, mialy byc dwie gruchy po 7m, widac bylo ile wylała pierwsza, a ile druga. Nie bylo ciekawie....dlatego tez i Wam wspolczuje

Nurtuje mnie tylko jedno, czy do tego betonu kreconego betoniarka daliscie kamien ( w dzienniku tylko wpis o piasku)??

Pozdrawiam i zycze samych sukcesow

Spoko to ja się źle wyraziłem :) właśnie o to mi chodziło pisząc piasek miałem na myśli taki z grubszą frakcją kamyków.

Gdzies sie po drodze nie rozumiemy:) Zeby juz nie ciagnac tematu chodzi mi konretnie o kamien, ktory sie daje procz ostrego piachu ( czyli tego z kamyczkami).

[img]http://images38.fotosik.pl/789/6c4d1323cb33293fmed.jpg[/img]