Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zasłony , firany - zdjęcia nasze

duduś

Recommended Posts

Witam- jeżeli istnieje wątek o podobnym tytule to proszę przekierujcie mnie , jeżeli nie- to proszę pokazujcie swoje pięknie poupinane firany.

Ja od 5 lat nie mogę zdecydować się na żadne zasłonięcie okien , ale nie ukrywam że powoli dojrzewam do takiej decyzji ( choć wiem że czeka mnie potem pranie , prasowanie - o wieszaniu już nie wspomnę ) Ale coś czuję że może byłoby przytulniej w moich pokojach . Może macie jakies koncepcyjne stronki z takimi artykułami ?

witam, poniżej link do odpowiedniego forum

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?19809-Dekoracja-okna&highlight=firany+zas%C5%82ony

a ja sie w sumie podepnę pod watęk i spytam - jak macie rozwiązaną kwestię karniszową - macie pojedyncze karnisze czy podwójne?

Za miesiąc przeprowadzam się do nowego domu, a ponieważ są to małe działki więc jak sąsiad wychodzi na podwórko to od strony ogrodu w dużym oknie tarasowym bez jakiejś zasłony/ rolet/ żaluzji się nie obejdzie. Jak to u was wygląda? Czy stawiać na same zasłony + żaluzje albo rolety czy lepiej zrobić podwójny karnisz i dać i firankę i zasłony.

Po lewej stronie od okna mam grzejnik i też w sumie nie wim jak to ugryźć - dać zasłony na całą szerokość do ściany (to by było po jakieś 40-50 cm z jednej i drugiej strony okna) i przykryć grzejnik chociaż to trochę bez sensu, czy grzejnik niech będzie widoczny nawet w połowie a karnisz niech wystaje na max 20 cm za okno.

Pozdrawiam

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...