Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Partacze - Zakład Usług Mieszkaniowych A. Mełnicki - Bydgoszcz, Pl. Weyssenhoffa 9/8

Recommended Posts

Przestrzegam przed angażowaniem do prac Zakładu Usług Mieszkaniowych Aleksandra Mełnickiego - Bydgoszcz, Pl. Weyssenhoffa 9/8.

Wymieniona firma zakładała u mnie drzwi wejściowe. Praca została wykonana niesolidnie. Pozostawili dziury i wystające klocki. Sam musiałem po nich poprawiać. Drzwi okazały się w kilku miejscach zadrapane i wgniecione. Rama również cała w zadrapaniach. Od 8 września nie mogę się doprosić, aby drzwi zostały wymienione (choć po moim telefonie taka deklaracja padła). Jestem zwodzony, że może jutro, że w środę, że nie przyszedł oczekiwany transport z drzwiami przez padający deszcz, itp. bzdury. I tak mijają dni. Zresztą Pan prowadzący firmę nie raczy mnie informować co dalej. Bajkowe odpowiedzi otrzymuję dopiero po moich telefonach. Pieniądze facet skasował i ma wszystko gdzieś.

Wiesz... Od 8 września minęło 14 dni. Rozumiem, że można wjeżdżać na taki temat po pół roku ale jesteś tu nowy i pierwszy Twój post od razu jako negatyw o kimś. Sam robię w branży niejako budowlanej i mając jakieś zlecenia też czasem ciężko wyrobić się z reklamacją. Nikogo nie bronię i nie oskarżam ale z Twojej strony to bardzo szybko podjęta decyzja o opinii negatywnej. Pozdrawiam.

PS. Może spróbuj się osobiście przejechać do w/w firmy i w 4 oczy pogadaj jak to się zapowiada. A umowa co mówi? Jakieś zapisy reklamacyjne?

A co to ma za znaczenie, że jestem tu nowy. Po jakim terminie mam wjeżdżać na temat, wiem dobrze i nikt nie musi mnie pouczać. Facet przez 14 dni nie wywiązał się z umowy. Szkoda, że nie widziałeś jego fachowo wykonanej pracy. Czy Ty jeśli nie dptrzymujesz terminów nie raczysz w ogóle informować o tym klienta? Wątpię. A facet nie raczył wykonać nawet jednego telefonu i na dodatek bezczelnie mnie okłamuje. Drzwi, które zamontował kupił gdzieś z odzysku i dlatego są uszkodzone. W rozmowie ze mną oświadczył, że zależy mu na reputacji, a jego czyny świadczą o zupełnie czymś innym. Sprawa wygląda tak, że czuję się po prostu oszukany. Nigdy nie wydaję pochopnych osądów.