jędrzej 04.08.2004 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Witam! ...A może postawię podnośnik kolumnowy? Taki używany jest niewiele droższy od kanału.. Pozdrowionka- Tad Podnośnik byłby fajny, ale jaka musiałaby być wysokość garażu, żeby nie pracować na kolanach? To wejście z boku, to już byłoby przegięcie, a i trafic kołem w beleczkę byłoby cokolwiek trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 04.08.2004 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 wejście z boku nie jest "przegięciem". Tak mam w garażu od kilkunastu lat. Kanał i wejście jest przykryte deskami. Wjeżdżam normalnie, a jak chcę to ściągam deski (po wjechaniu auta) i gramolę się do kanału.. Pozdrowionka -Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.09.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 ja z wodami gruntowymi nie mial bym problemu. ale zastanawiam sie nad tym kanalem...bo chce miec ale z jednej strony nie majsterkuje przy smochodzie bo sie nie znam. filtry i olej wymienialem na lewarku, bylo ciezko ale dalem rade. i wlasciwie budowac po to by wymieniac filtry i sprawdzac co stuka? albo gdzie sie tlumik przepalil? sam nie wiem. najgorsza jest estetyka bo miec dechy w garazu nie nie za ładnie, czy mozna to jakos inaczej zastąpic te dechy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 25.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 A ja sobie zrobiłem kanał... co sobie bedę żałował. Koszt znikomy... fakt że trochę zabawy było. Kosztu nie przeliczam na PLN bo jestem hobbystą i czasami potrzebny kanał do pogrzebania przy czymś. Na chwilę obecną kanał ma ok 2 m głebokości do ewentualnej korektywysokości, długość 5 m tak żeby można było całe auto obejść i jeszcze się z kanału wygramolić szerokość 1,2 m. Oświetlenie bedzie na 12V. Ale gdybym nie miał takowego zacięcia to bym w życiu kanału nie zrobił bo po co. Diagnostyka auta i inne rzeczy jak ktoś nie ma o tym pojęcia to i tak nie skorzysta. Za wymianę oleju 10 pln średnio a potem problem co z olejem. Więc naprawdę to kwestia raczej dla hobbystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 25.09.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 moze zieloni mnie teraz wbija w ziemie. ale ja jak wymieniam olej to wlewam do butelek i to kosza, wiem ze tak sie nie robi ale co z tym mam robic:| wlac do kanalizacji to chyba jeszcze gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 25.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Zużyty olej daj dowolnemu mechanikowi samochodowemu, przyjmie też wiele sklepów motoryzacyjnych. Po zmieszaniu z trocinami jest też doskonałą podpałką do kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arfiS 25.09.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2007 Ja też wybudowałem kanał, z którego najbardziej cieszy się Żonka, że będzie gdzie słoiki trzymac, bo piwnicy brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts