Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kana? w gara?u

Recommended Posts

Witam!

...A może postawię podnośnik kolumnowy? Taki używany jest niewiele droższy od kanału..

Pozdrowionka- Tad

Podnośnik byłby fajny, ale jaka musiałaby być wysokość garażu, żeby nie pracować na kolanach? :D

To wejście z boku, to już byłoby przegięcie, a i trafic kołem w beleczkę byłoby cokolwiek trudno.

:D

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 years później...
ja z wodami gruntowymi nie mial bym problemu. ale zastanawiam sie nad tym kanalem...bo chce miec ale z jednej strony nie majsterkuje przy smochodzie bo sie nie znam. filtry i olej wymienialem na lewarku, bylo ciezko ale dalem rade. i wlasciwie budowac po to by wymieniac filtry i sprawdzac co stuka? albo gdzie sie tlumik przepalil? sam nie wiem. najgorsza jest estetyka bo miec dechy w garazu nie nie za ładnie, czy mozna to jakos inaczej zastąpic te dechy?

A ja sobie zrobiłem kanał... co sobie bedę żałował.

Koszt znikomy... fakt że trochę zabawy było. Kosztu nie przeliczam na PLN bo jestem hobbystą i czasami potrzebny kanał do pogrzebania przy czymś.

Na chwilę obecną kanał ma ok 2 m głebokości do ewentualnej korektywysokości, długość 5 m tak żeby można było całe auto obejść i jeszcze się z kanału wygramolić szerokość 1,2 m.

Oświetlenie bedzie na 12V.

Ale gdybym nie miał takowego zacięcia to bym w życiu kanału nie zrobił bo po co. Diagnostyka auta i inne rzeczy jak ktoś nie ma o tym pojęcia to i tak nie skorzysta. Za wymianę oleju 10 pln średnio a potem problem co z olejem. Więc naprawdę to kwestia raczej dla hobbystów.