Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza Karmen

Recommended Posts

O Jesusssssssssssssss Ash- PIĘKNIE, PIĘKNIE I JESZCZE RAZ PIĘKNIE!! Dzięki za fotki wnętrz- jest już cudnie- prawdziwy domek i w kominku napalone... Sofy wyglądają na bardzo wygodne i są bardzo ładne. Niepotrzebnie się obawiałaś....

Błagam Cię powiedz skąd masz taki cudny kredens??? Czy to starocie czy ktoś robił na zamówienie?

Ja też taki chcę i basta :lol2::lol2: Jutro pokażę lubemu :D

• Odpowiedzi 470
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agawi74, beauty Dziękuję! Tak się cieszę, że podoba :lol2:

Kredens jest ze staroci- ale na szczęście nie ma tego paskudnego zapachu starego jedzenia. Pachnie...koniaczkiem i czekoladą :D Zakochałam się, jak go otworzyłam, bo... pamiętacie jak pachniało w Pewexach? To właśnie ten zapach :)

Kupiłam go za 1200 pln, bo komis był w likwidacji

Tremo kupiłam w tym samym miejscu za 800 pln, ale musiałam dorobić lustro. W sumie 1000pln.

A sofy... są obłędnie wygodne i w sumie jestem bardzo zadowolona. Jednak dobrze, że M. się uparł ;)

No nie mogę się doczekać tego oświetlenia i w końcu wklejam , co mam. Jak sie coś pojawi to uzupełnię.

Zacznijmy od sypialni. Brakuje jeszcze lampek nocnych, fotela i zasłon. Zastanawiam sie nad kolorem zasłon. Sypialnia miała być z mocnymi akcentami burgundu, ale teraz zastanawiam się, czy to dobry pomysł?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42867&d=1297515969

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42869&d=1297516287

mam identyczne łózko, tyle że czarne i szukam do niego szafeczek nocnych...nic mi nie pasuje :-( widzę, że Ty masz bardzo fajne :-) mogłabym prosić o zdjęcie z bliska i gdzie można zakupić te szafeczki? z góry dziękuję :-)

Fiuu fiuuu, jak tu ładnie. Cieszę się (chociaż nic mi do tego :D), że nie zrobiliście z tego domku pompatycznego dworku. Wszystko się ze sobą łączy itd., kredens mnie zachwycił okropniście i zazdraszczam :(, też chyba będę polować. Salon wyszedł przytulny i jasny. Bomba!

Tym samym się witam, rozsiadam się i będę podglądać ciąg dalszy :)

edak, proszę szafki w sypialni. Małe przy łóżku sa jeszcze z inaczej umieszczoną szufladą ( tuz pod blatem)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43338&d=1297766008

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43339&d=1297766096

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43340&d=1297766188

Na fotkach widać, że wreszcie się dorobiliśmy lampek nocnych. Myślałam, że będzie trudno dobrać do lapmy sufitowej, a w IKEI jakby na nas czekały :)

I jeszcze zmienia sie koncepcja tego burgundu w sypialni: fotel już zamówiony, ale zasłony chyba muszą być w bardziej stonowanym kolorze. Burgund chyba byłby zbyt ... ciężki. Może jeden mocny akcent wystarczy...

Dome 12.02.2011 001 (2).jpg

Dome 12.02.2011 003 (2).jpg

Dome 12.02.2011 004 (2).jpg

Edytowane przez Ash5

słowo klucz to CZASEM :) A sprawdzałam swego czasu na allegro i wydaje się, że tam niemało jest takich kredensów i niewiele droższych

Też patrzyłam na Allegro- tyle, że starocie trzeba albo obejrzeć osobiście, albo ze sprawdzonego źródła... boję się nieproszonych gości czyli korników...:(

A lampki kupiliście super i te mebelki w sypialni są naprawdę ładne:yes:- inne niż wszystkie.

Kolor typu burgund lub czerwone wino bardzo lubię, ale może rzeczywiście mocno przytłoczyć wnętrze i szybko się opatrzyć... Tak myślę, więc może jednak coś spokojniejszego? :D

Ash dzieciaki ne beda dzielily z nami garderoby, beda mialy szafy u siebie i powinno byc ok:yes:.

Co do burgundu w Twojej sypialni to faktycznie moze byc za ciezko...ale to zalezy co Ty lubisz, wstawisz fotel i zobaczysz jak bedzie - czy chcesz wiecej dodatkow w tym kolorze.

Kredens fajny, u Ciebie wyglada super, my tez mamy stary eklektyczny kredens, ciemno brazowy ktory zaczyna nam mocno uwierac - jest spory i za cholere nie pasuje nam do naszych wnetrz....moze wyladuje w gabinecie i wtedy gabinet bedzie musial sie dopasowac do kredensu...choc ja marzylam o lekkim i jasnym wyposazeniu gabinetu...zobaczymy.

Też patrzyłam na Allegro- tyle, że starocie trzeba albo obejrzeć osobiście, albo ze sprawdzonego źródła... boję się nieproszonych gości czyli korników...:(

o fuujj... nie pomyślałam o tym!

A lampki kupiliście super i te mebelki w sypialni są naprawdę ładne:yes:- inne niż wszystkie. ...

Dziękuję :) Wiesz, że nie byłam pewna do końca tego stylu. Meble wygodne sa obłędnie, żadnych kantów o które mogłabym sie siniaczyć, do czytania łóżeczko jest boskie. Jak nam strzeliło do głowy kupić tę lampę sufitową, to dopiero w domu dotarło do mnie, że ciężko będzie dobrać do niej lampki nocne. Ale chyba poszło nieźle.

Kolor typu burgund lub czerwone wino bardzo lubię, ale może rzeczywiście mocno przytłoczyć wnętrze i szybko się opatrzyć... Tak myślę, więc może jednak coś spokojniejszego? :D

No raczej tak... Marzyła mi sie sypialnia taka grrr... ale jak przyszło co do czego, to spuściłam z tonu. Długo szukałam choćby tapety w głębokiej czerwieni, ale też nie znalazłam takiej spełniającej oczekwiania. Sprawdziłam nawet górną półkę tapet i też nic. Więc trzeba zmienić koncepcję. Nie chcę mieć sypialni beżowo- nijakiej. To pewne. Teraz zastanawiam się, jak nadać jej charakter, a nie przesadzić. A tapeta wybrana i zamówiona- beż...ale z fajną fakturą. M. położy, jak nie trzeba będzie ogrzewać domu. Chyba, że go szybciej najdzie wena.

Żeby było ciekawie do holu na dole mam tapetę w kolorze rysika ołówka- grafit. Aż przebieram nogami, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądać :D

Powoli dojrzewamy z M. do zasłon w całym domu. I też pytanie: zasłony w kolorze zbliżonym do ścian w sypialni, czy jako akcent? Ciemna czekolada, czy beż? Upppfff... znów nie wiem....

Edytowane przez Ash5

Ash dzieciaki ne beda dzielily z nami garderoby, beda mialy szafy u siebie i powinno byc ok:yes:.

Co do burgundu w Twojej sypialni to faktycznie moze byc za ciezko...ale to zalezy co Ty lubisz, wstawisz fotel i zobaczysz jak bedzie - czy chcesz wiecej dodatkow w tym kolorze.

Oj, ja lubię ciężkie, zmysłowe klimaty. Obojgu nam zresztą tak się podoba ;) Podobno mam bardziej męski gust, niż mój M. Gdybym miała urządzić dom "po bandzie", to wygladałby jak Almi Decor w czarnej aranżacji. Tylko wampirów brak ;) Ale mimo wszystko na co dzień mozna sie takim klimatem zmęczyc. Poza tym nie bardzo widzę rodzinę z małymi dziećmi w takim wnętrzu.

Kredens fajny, u Ciebie wyglada super, my tez mamy stary eklektyczny kredens, ciemno brazowy ktory zaczyna nam mocno uwierac - jest spory i za cholere nie pasuje nam do naszych wnetrz....moze wyladuje w gabinecie i wtedy gabinet bedzie musial sie dopasowac do kredensu...choc ja marzylam o lekkim i jasnym wyposazeniu gabinetu...zobaczymy.

Mieszane uczucia, co? Kredens ładny, ale... A pozbyć się go żal. Wiesz, mnie tam się podoba, jak w jasnym wnętrzu jest jeden mocniejszy akcent. To może naprawdę dobrze wyglądać. Może coś znajdę z takich mieszanych wnętrz to Ci podrzucę fotkę.

Ash co do zasłon też mam zagwozdkę i na dodatek u mnie chodzi dokładnie o taki sam zestaw kolorystyczny- z tym, że na całym parterze.

Beżowe, które wtopią się w całość czy brązowe jako akcent??

Ty masz ciemne meble w sypialni, ale jasne ściany- czy ciemne nie przytłoczą wnętrza? Z drugiej stronyy czy jak zawisną beżowe nie zrobi sie nijako....

A może jakieś pasy beżowo- brązowe?

Ale Ci pomogłam...:lol2:

Ash Ale Ci pomogłam...:lol2:

Stare, dobre powiedzenie "ja ci radzę, rób, jak chcesz";) uwielbiam je!

A poczekam sobie, jak machniemy tapetę, która też jest z fakturą to sie zobaczy. pasy są fajne, ale sufit i okna są "rozrzeźbione" tj. łuki, skosy, łóżko taż w łukach- już sie boję dokładać kolejne akcenty. Z tym urządzaniem jest coraz trudniej i dłużej sie trzeba zastanowić, ale nie ma ognia!

Zaraz idę do Ciebie popatrzeć na kolory