agawi74 13.02.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 O Jesusssssssssssssss Ash- PIĘKNIE, PIĘKNIE I JESZCZE RAZ PIĘKNIE!! Dzięki za fotki wnętrz- jest już cudnie- prawdziwy domek i w kominku napalone... Sofy wyglądają na bardzo wygodne i są bardzo ładne. Niepotrzebnie się obawiałaś.... Błagam Cię powiedz skąd masz taki cudny kredens??? Czy to starocie czy ktoś robił na zamówienie? Ja też taki chcę i basta :lol2: Jutro pokażę lubemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 13.02.2011 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ash , od kredensu i tremo oczu nie mogę oderwać .Piękne... chętnie bym Ci je podkradła...jak Ci się znudzą to rzeknij słówko ,,a kupca już we mnie masz.W ogóle już masz piękne udomowione wnętrza, w salonie miejsca jest akurat , przytulnie i jakie ciepełko bije od kominka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 14.02.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 agawi74, beauty Dziękuję! Tak się cieszę, że podoba Kredens jest ze staroci- ale na szczęście nie ma tego paskudnego zapachu starego jedzenia. Pachnie...koniaczkiem i czekoladą Zakochałam się, jak go otworzyłam, bo... pamiętacie jak pachniało w Pewexach? To właśnie ten zapach Kupiłam go za 1200 pln, bo komis był w likwidacji Tremo kupiłam w tym samym miejscu za 800 pln, ale musiałam dorobić lustro. W sumie 1000pln. A sofy... są obłędnie wygodne i w sumie jestem bardzo zadowolona. Jednak dobrze, że M. się uparł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.02.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No to mnie zmartwiłaś, ze kredens to starocie. Znaczy, że albo muszę upolować, albo robić na zamówienie... Widzisz, czasami męża trzeba słuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 14.02.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No nie mogę się doczekać tego oświetlenia i w końcu wklejam , co mam. Jak sie coś pojawi to uzupełnię. Zacznijmy od sypialni. Brakuje jeszcze lampek nocnych, fotela i zasłon. Zastanawiam sie nad kolorem zasłon. Sypialnia miała być z mocnymi akcentami burgundu, ale teraz zastanawiam się, czy to dobry pomysł? http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42867&d=1297515969 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=42869&d=1297516287 mam identyczne łózko, tyle że czarne i szukam do niego szafeczek nocnych...nic mi nie pasuje widzę, że Ty masz bardzo fajne mogłabym prosić o zdjęcie z bliska i gdzie można zakupić te szafeczki? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.02.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Fiuu fiuuu, jak tu ładnie. Cieszę się (chociaż nic mi do tego ), że nie zrobiliście z tego domku pompatycznego dworku. Wszystko się ze sobą łączy itd., kredens mnie zachwycił okropniście i zazdraszczam , też chyba będę polować. Salon wyszedł przytulny i jasny. Bomba! Tym samym się witam, rozsiadam się i będę podglądać ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 15.02.2011 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) (...)Widzisz, czasami męża trzeba słuchać słowo klucz to CZASEM A sprawdzałam swego czasu na allegro i wydaje się, że tam niemało jest takich kredensów i niewiele droższych Edytowane 15 Lutego 2011 przez Ash5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 15.02.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (...) Witaj i rozgość się Długo miałam cykora, żeby nie wyszło zbyt dosłownie "dworkowo" , ale ciepło i przytulnie, normalnie. Cieszę się bardzo z tego, co piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 15.02.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 (edytowane) edak, proszę szafki w sypialni. Małe przy łóżku sa jeszcze z inaczej umieszczoną szufladą ( tuz pod blatem) http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43338&d=1297766008 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43339&d=1297766096 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43340&d=1297766188 Na fotkach widać, że wreszcie się dorobiliśmy lampek nocnych. Myślałam, że będzie trudno dobrać do lapmy sufitowej, a w IKEI jakby na nas czekały I jeszcze zmienia sie koncepcja tego burgundu w sypialni: fotel już zamówiony, ale zasłony chyba muszą być w bardziej stonowanym kolorze. Burgund chyba byłby zbyt ... ciężki. Może jeden mocny akcent wystarczy... Edytowane 15 Lutego 2011 przez Ash5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 15.02.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 słowo klucz to CZASEM A sprawdzałam swego czasu na allegro i wydaje się, że tam niemało jest takich kredensów i niewiele droższych Też patrzyłam na Allegro- tyle, że starocie trzeba albo obejrzeć osobiście, albo ze sprawdzonego źródła... boję się nieproszonych gości czyli korników... A lampki kupiliście super i te mebelki w sypialni są naprawdę ładne:yes:- inne niż wszystkie. Kolor typu burgund lub czerwone wino bardzo lubię, ale może rzeczywiście mocno przytłoczyć wnętrze i szybko się opatrzyć... Tak myślę, więc może jednak coś spokojniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 15.02.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Ash dzieciaki ne beda dzielily z nami garderoby, beda mialy szafy u siebie i powinno byc ok:yes:. Co do burgundu w Twojej sypialni to faktycznie moze byc za ciezko...ale to zalezy co Ty lubisz, wstawisz fotel i zobaczysz jak bedzie - czy chcesz wiecej dodatkow w tym kolorze.Kredens fajny, u Ciebie wyglada super, my tez mamy stary eklektyczny kredens, ciemno brazowy ktory zaczyna nam mocno uwierac - jest spory i za cholere nie pasuje nam do naszych wnetrz....moze wyladuje w gabinecie i wtedy gabinet bedzie musial sie dopasowac do kredensu...choc ja marzylam o lekkim i jasnym wyposazeniu gabinetu...zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) Też patrzyłam na Allegro- tyle, że starocie trzeba albo obejrzeć osobiście, albo ze sprawdzonego źródła... boję się nieproszonych gości czyli korników... o fuujj... nie pomyślałam o tym! A lampki kupiliście super i te mebelki w sypialni są naprawdę ładne:yes:- inne niż wszystkie. ... Dziękuję Wiesz, że nie byłam pewna do końca tego stylu. Meble wygodne sa obłędnie, żadnych kantów o które mogłabym sie siniaczyć, do czytania łóżeczko jest boskie. Jak nam strzeliło do głowy kupić tę lampę sufitową, to dopiero w domu dotarło do mnie, że ciężko będzie dobrać do niej lampki nocne. Ale chyba poszło nieźle. Kolor typu burgund lub czerwone wino bardzo lubię, ale może rzeczywiście mocno przytłoczyć wnętrze i szybko się opatrzyć... Tak myślę, więc może jednak coś spokojniejszego? No raczej tak... Marzyła mi sie sypialnia taka grrr... ale jak przyszło co do czego, to spuściłam z tonu. Długo szukałam choćby tapety w głębokiej czerwieni, ale też nie znalazłam takiej spełniającej oczekwiania. Sprawdziłam nawet górną półkę tapet i też nic. Więc trzeba zmienić koncepcję. Nie chcę mieć sypialni beżowo- nijakiej. To pewne. Teraz zastanawiam się, jak nadać jej charakter, a nie przesadzić. A tapeta wybrana i zamówiona- beż...ale z fajną fakturą. M. położy, jak nie trzeba będzie ogrzewać domu. Chyba, że go szybciej najdzie wena. Żeby było ciekawie do holu na dole mam tapetę w kolorze rysika ołówka- grafit. Aż przebieram nogami, żeby zobaczyć, jak będzie wyglądać Powoli dojrzewamy z M. do zasłon w całym domu. I też pytanie: zasłony w kolorze zbliżonym do ścian w sypialni, czy jako akcent? Ciemna czekolada, czy beż? Upppfff... znów nie wiem.... Edytowane 16 Lutego 2011 przez Ash5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ash dzieciaki ne beda dzielily z nami garderoby, beda mialy szafy u siebie i powinno byc ok:yes:. Co do burgundu w Twojej sypialni to faktycznie moze byc za ciezko...ale to zalezy co Ty lubisz, wstawisz fotel i zobaczysz jak bedzie - czy chcesz wiecej dodatkow w tym kolorze. Oj, ja lubię ciężkie, zmysłowe klimaty. Obojgu nam zresztą tak się podoba Podobno mam bardziej męski gust, niż mój M. Gdybym miała urządzić dom "po bandzie", to wygladałby jak Almi Decor w czarnej aranżacji. Tylko wampirów brak Ale mimo wszystko na co dzień mozna sie takim klimatem zmęczyc. Poza tym nie bardzo widzę rodzinę z małymi dziećmi w takim wnętrzu. Kredens fajny, u Ciebie wyglada super, my tez mamy stary eklektyczny kredens, ciemno brazowy ktory zaczyna nam mocno uwierac - jest spory i za cholere nie pasuje nam do naszych wnetrz....moze wyladuje w gabinecie i wtedy gabinet bedzie musial sie dopasowac do kredensu...choc ja marzylam o lekkim i jasnym wyposazeniu gabinetu...zobaczymy. Mieszane uczucia, co? Kredens ładny, ale... A pozbyć się go żal. Wiesz, mnie tam się podoba, jak w jasnym wnętrzu jest jeden mocniejszy akcent. To może naprawdę dobrze wyglądać. Może coś znajdę z takich mieszanych wnętrz to Ci podrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 16.02.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ash u mnie bedzie taki mieszny styl - nowoczesne z ultra starym ale nie widze tego kredensu choc bardzo mi sie on podoba. No zobaczymy - troche z nim powedrujemy po domu i gdzies go ulokujemy. pozbyc sie za bardzo nie chce bo to prezent slubny od mojej Mamy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutek1983 16.02.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Przepiękne wnętrza!!!! co mi się rzuciło w oczy, to nareszcie poprawnie pomalowane skosy:) Gratuluję pięknego domu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 (edytowane) ktoś tu ma związane ręce (...) nareszcie poprawnie pomalowane skosy:) Dziękuję A co z tymi skosami? nigdy nie zaprzątałam sobie głowy nimi. Malował osobiście mój M. i ja mu sie tam nie wtrącałąm specjalnie. Edytowane 16 Lutego 2011 przez Ash5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 16.02.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ślinię się na widok kredensu. Lustro w wiatrołapie też bym chętnie przygarnęła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Darcy, poturlałam się ze śmiechu Miło mi słyszeć... tj. czytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.02.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ash co do zasłon też mam zagwozdkę i na dodatek u mnie chodzi dokładnie o taki sam zestaw kolorystyczny- z tym, że na całym parterze. Beżowe, które wtopią się w całość czy brązowe jako akcent?? Ty masz ciemne meble w sypialni, ale jasne ściany- czy ciemne nie przytłoczą wnętrza? Z drugiej stronyy czy jak zawisną beżowe nie zrobi sie nijako.... A może jakieś pasy beżowo- brązowe? Ale Ci pomogłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Ash Ale Ci pomogłam... Stare, dobre powiedzenie "ja ci radzę, rób, jak chcesz";) uwielbiam je! A poczekam sobie, jak machniemy tapetę, która też jest z fakturą to sie zobaczy. pasy są fajne, ale sufit i okna są "rozrzeźbione" tj. łuki, skosy, łóżko taż w łukach- już sie boję dokładać kolejne akcenty. Z tym urządzaniem jest coraz trudniej i dłużej sie trzeba zastanowić, ale nie ma ognia! Zaraz idę do Ciebie popatrzeć na kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts