agawi74 21.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 cudnie... znalazłam okap.Jedyna okazja! Jak darmo: 5700pln! grrr... Fajny ten okap- cena już nie Jaką decyzję podjęłaś- szukasz wolno wiszącego czy jednak do zabudowy? Pomysł kuchni w stylu starej apteki bardzo mi się podoba.... Kolor też Znalazłam jeszcze kilka fotek starych, pięknych aptek- może Ci się przydadzą... http://3.bp.blogspot.com/_j-4CFQvUO_U/SQS1R4DdbdI/AAAAAAAAB3I/olK0VXpro3g/s400/DSCN0990.jpg http://www.featurepics.com/FI/Thumb300/20080206/Old-Fashioned-Scales-Drugstore-605434.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 21.02.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (...)ten link co wkleiłaś nie otwiera mi się:no ech, z tymi linkami... ale dokładnie tę kuchnię wkleiłam na fotce. To Manhattan z Fabryki Wnętrz. (...) U mnie też różowy nie przejdzie, ale może inny kolorek w tym modelu? Znając mnie to pokozaczę, a skończy się na klasyce Niedługo "wykluje się" moja łazieneczka to pokażę. Różowe krzesłko nikak nie pasuje. W ogóle każdy mocniejszy kolor będzie tam awangardą. Z tą brudną podłogą w sypialni od makijażu to mnie zaintrygowałaś.... Niby w łazience też mogę toaletkę wstawić, bo jest na tyle duża, ale jakoś chciałam w sypialni. Już wiem- zrobię dwie i będę korzystała tylko w łazience, a w sypialni będzie atrapa:lol2: Dywanów nie planujemy, gdyż ze względu na podłogówkę są absolutnie wykluczone. No chyba, że latem... To jak nie planujesz dywanów to luz i sponton Puder czy podkład zmyć z podłogi czy blatu toaletki to zaden problem. gorzej, jak Ci sie kilka razy na dywan uda trafić. Po kilku razach siłą rzeczy nie jest już czyściutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 21.02.2011 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (...) aż jestem ciekawa, co z tego wyjdzie...fotki sa piękne, dziękuję! Lubię ten klimat Zarówno mój Pan, jak i nasz fachowiec od kuchni namawiali mnie na okap wolno wiszący. Tak jak sobie popatrzyłam na różniste kuchnie to wykluło mi się, że w mojej nie zależy mi tak bardzo na okapie szafkowym. Spoko mogę zrobic wolno wiszący, metalowy, niebłyszczący. Pozostałe agd też. Jesli z kolei nie zalezy mi tak bardzo na retro, to moge miec je w dużo korzystniejszej cenie. No i pewnie tak będzie. A jaki efekt będzie to chyba się nie wie do samego końca... Ahoj, przygodo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.02.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 aż jestem ciekawa, co z tego wyjdzie...fotki sa piękne, dziękuję! Lubię ten klimat Nie ma za co:D Co do okapu, to myślę, że spokojnie może być taki wolno wiszący:yes: Techniczne parametry takiego są nawet lepsze. Ja mam tzw. obudowę tylko do włożenia w szafkę... Jest Fabera ale nie jest to cudo XXI wieku... Jestem pewna, że Twoja kuchnia wyjdzie pięknie i będzie konsekwencją całego już i tak ślicznego domku:yes: Czekam z niecierpliwością na pierwsze efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 no właśnie tak mi przyjaciółki radziły, że wolno wiszące i klasyczne mają lepsze parametry. Ok. Noram teraz za takim, który będzie surowy, klasyczny... Zobaczymy, na czym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darcy 22.02.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ten Smeg jest piękny, ale cena rzeczywiście powala. Za tę kasę miałam całe AGD do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A w tym czasie połozyliśmy w sypialni tapetę...w kolorze kawy z mlekiem albo raczej greige. Do tego fotel będzie w kolorze burgundu. Zastanawiam się nad zasłonami- chyba dobrze, gdyby miały połysk i troszkę ożywiały pokój. Wyszło bardzo spokojnie i klasycznie. Potrzeba tu jakiegoś akcentu. Poduszki odpadaja, bo nie będzie mi sie chciało ich układać co rano, a na wieczór zdejmować. W sypialni w sumie tylko zaqczynam i kończę dzień, więc nie ma sensu robic dekoracji na czas dnia. Co by tu...? Może mi oś podpowiecie? No i pościel... może czarna i ecru na zmianę? Bo ciemna czerwień chyba byłaby zbyt ... od czapy. Tapeta gładka jest na równych powierzchniach 2 ścian, fakturowana na łuku ściany i łuku za łóżkiem. pozostałe ściany są jaśniejsze i malowane farbą. Dość fajnie to wygląda. Fakturowana bardzo delikatnie połyskuje w świetle. Gładka jest kompletnie matowa. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=44628&d=1298375896 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=44631&d=1298375977 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=44635&d=1298376037 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Tapeta ma super kolor i strukturę- bardzo w moim guście:yes: Co do akcentu kolorystycznego- poduszki byłyby niezłe, ale skoro nie chcesz... Fotel ma być burgundowy, nie wiem czy wprowadzenie jeszcze jednego koloru będzie ok. Zasłony z połyskiem (może tafta), ale w jakim kolorze? Ścian? Możesz dodać jeszcze jakiś dywanik przed łóżkiem i obrazy w dobranych kolorystycznie ramach. Mnie i tak Twoja sypialnia się bardzo podoba- lubię takie stonowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Tapeta ma super kolor i strukturę- bardzo w moim guście:yes: Co do akcentu kolorystycznego- poduszki byłyby niezłe, ale skoro nie chcesz... Fotel ma być burgundowy, nie wiem czy wprowadzenie jeszcze jednego koloru będzie ok. Zasłony z połyskiem (może tafta), ale w jakim kolorze? Ścian? ja wiedziałam, że na agawi można liczyć dziękuję Ci za wsparcie! No właśnie nie powinnam wprowadzać juz koloru, bo jest ten brąz w różnych wersjach, jest czarne oświetlenie i będzie burgund. Myślę, że trzeba pograć połysk- mat. Kolor ścian na zasłonach... ale chyba tych ciemniejszych ścian (z tapetą) tyle, że w połysku. Bo ciemniejsza to juz chyba za bardzo by przytłaczała. Piękna tafta byłaby chyba bardzo na miejscu... ostatnio Anjazzielonego pokazała piękności. U Ciebie zresztą też. Na podłodze już jest "dywan" a właściwie wielka wykładzina dość jasna, naturalna wełna, 3,5x4. Dywanów takich wielkich nie robią niestety, więc musieliśmy obrobić wykładzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.02.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Nie ma za co Ash:D- jeżeli tylko Ci się przydaję to fajnie Tak, zasłony, nie za ciemne- moim zdaniem co najwyżej o ton ciemniejsze lub w kolorze tapety Tafta doda lekkości i poprzez subtelny połysk również elegancji. Anja zamawiała te tafty na Allegro- podobno można zamówić próbki kolorystyczne Jasna wykładzina pasuje do wszystkiego- to klasyk. Szkoda, że ja nie mogę mieć czegoś w sypialni na podlodze- co najwyżej malutkie dywaniki pod stopy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ten Smeg jest piękny, ale cena rzeczywiście powala. Za tę kasę miałam całe AGD do kuchni. No i to mnie właśnie"ochłodziło" w zapędach... Idę sobie ponorać do cIebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 22.02.2011 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Chyba też poszukam na allegro i potem rozejrzę się za dobrą krawcową. Albo może jakaś sympatyczna firma się znajdzie do uszycia zasłon... Popytam w sowjej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 23.02.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ash, bardzo ładnie u Ciebie, przeglądam często Twoje zdjęcia:)Gratuluję przeprowadzki i życzę szęśliwego narodzenia maleństwa.Dwa dni szukałam zdjęcia Twojego salonu, a konkretnie pięknego wypoczynku, który pokazałam mężusiowi - spodobał nam się bardzo! Potem weszłam na inne galerie i straciłam orientację, ale dziś znalazłam Twoją stronę i olśniło mnie! Możesz zdradzić co to za materiał i czy praktyczny w użytkowaniu?Pozdrawiam serdecznie, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 24.02.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witaj i rozgość się! Dziękuję za miłe słowa:)Wypoczynek to firma Helvetia model Kenya w obiciu Alcantara. Jest jeszcze Alcantara klasy VII i to jest hit, jesli chodzi o utrzymani czystośc, ale jest nieco bardziej sztywna. My przez drobne przeoczenie wzięlismy normalną. Ale i tak nie ma najmniejszego problemu z czystością nawet przy dziecku, psie i kocie (a wszyscy mają brudne łapki). Już musiałam czyścić, bo jednak to jasny materiał, ale czystą ściereczką i wodą gazowaną usunęłam ... ślad pogrzebacza, który na jasnym fotelu położył mój synio...Czytałam o tym modelu w temacie o sofach Helvetia i jak zobaczylismy w sklepie to od razu usiedliśmy na niej. No i przepadliśmy... Ma opinię super wygodnej i jest to opinia w pełni zasłużona. Polecam Agata Meble- maja bardzo dobre ceny.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127438-Sofa-skórzana-firma-Helvetia&p=4584172#post4584172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.02.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Dzięki wielkie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 24.02.2011 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.02.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ash,jak domowo!Piękne masz inspiracje i plany kuchenne, świetny ten aptekarski styl - podoba mi się bardzo, mimo, że ja do siebie planuję kuchnię białą.Bardzo ładna tapeta - też uważam, że delikatna, gładka tafta by Ci pasowała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 24.02.2011 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Anja! miło Cię znów widzieć! A kiedy założysz własną galerię? Masz takie piękne pomysły... Dzięki za utwierdzenie, co do pomysłów na wnętrza- to radość, ale i stres to całe urządzanie. Słońce, a może podpowiesz mi, jaki kolor zasłon do tej sypialni? Połyskująca kawa z mlekiem? Jak myślisz? i jakieś ładne ozdobne "kutasiki" czy tam chwosty? Żeby nie było, że świntuch jestem http://sklep.fad.pl/kutasik-bialy-p-477.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.02.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 (edytowane) TAk, Tak ! Uwielbiam chwosty!:yes: Co do koloru Ash, to chyba kawa z mlekiem- taka lekko opalizująca... znalazłam taki kolorek tafty i jest jeszcze bordo (burgund).... http://images46.fotosik.pl/576/0de5eaacda9e6608.jpg http://images50.fotosik.pl/615/38e6bbef0406095d.jpg Edytowane 24 Lutego 2011 przez agawi74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 24.02.2011 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Ash,umarłam czytając o owych kutasikach:lol2:Ma fantazję sprzedawca!!! Jestem za jaśniutką taftą, kawka z mlekiem byłaby śliczna:)Do upięcia chwosty, tak! A galeria, hmm, może się pojawi. W przyszłości. To nie kokieteria, to real. Do wprowadzenia nam jeszcze taaaaak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts