Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nasza Karmen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 470
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ash, z Ursynowa masz niedaleko do outletu AlmiDecor w Piasecznie, a tam - hulaj dusza... ;)

o trzymaniu kciuków za szczęśliwe rozwiązanie już pisałam :)

Dziękuję :) Raz to ledwo przeżyłam i na razie w ogóle o tym nie chcę myśleć. Świadomość bywa przekleństwem. Ale dziecko jest wielkim szczęściem i błogosławieństwem. Mój przyjaciel mówi, że dzieci to kupa szczęścia. Z przewagą kupy :)

Fashion House mam po sąsiedzku ;) Byłam wczoraj, ale jakaś posucha panuje. Szafę fajną tylko znalazłam do pokoju młodszego. Ale wymyśliłam, ze poodwiedzam handlarzy starymi meblami- przy drodze na Magdalenkę są takie domy. Parę lat temu widziałam u nich barek z czarnego drewna, rzeźbiony, z głowami rzeźbionymi na drzwiczkach. Ten styl to chyba gdański- ale nie jestem pewna. Jak sprzedawca otworzył drzwiczki z barku zapachniało, jak w Pewexie z czasów dzieciństwa: czekoladą, whisky i dobrą kawą. Wtedy nie miałam kasy, miejsca ani potrzeby, żeby go mieć. Alegdybym dziś trafiła na taki to nie ma siły- byłby mój. Minęło parę lat, a ja pamiętam i wygląd i zapach. Sprzedawca powiedział, że to barek księdza z Tarczyna, który to barek "poszedł" za długi karciane :)

Edytowane przez Ash5

wczoraj odzyskałam mobilność netową i wreszcie obejrzałam to co wrzuciłaś ... w całości (wcześniej część zdjęć ładowała mi się do połowy) ... białe wiatrołapy ... a najbardziej ten z wielkim zegarem ... fliczny ... ogrody ... naturalne i romantyczne i ten zestawik na stół ... taki troszke :) kryształowy ... wow

a w makro zegarach jestem zadurzona po uszy ... ten który robi za okno ... w zasadzie okno które robi za zegar zgapiłam ... i gapię się w niego chorobliwie ...

Dziękuję ślicznie! Już się nie mogę doczekać dopływu gotówki, żeby ruszyć z kolejnymi pracami. Na razie mam wrażenie, że wykańczanie domu przypomina trochę odchudzanie się: walczysz, spinasz się, a tu bryndza. Z czasem proces zamienia się w stan- że tak rzecz chemicznie ujmę. Ale co tam: dopływ energii (kasy) powinien zaburzyć tę homeostazę ;)

• 4 weeks później...

Miła niespodzianka, że ktoś jeszcze pamieta o moim domku :) Ja sama teraz zabukowałam się na ciąży, nie czuję sie najlepiej i muszę leżeć. Nawet siedzenie przy kompie to problem :(. Dom zszedł na plan dalszy. Wkurzona jak nie wiem co szukam pomysłu na kominek, który moglibyśmy zrobić. I nic. Bryndza. Podobają mi się klasyczne portale, jak wczesniej pokazywałam, ale okazało się, że jest problem.

1) kominek jest w rogu pokoju

Można więc zabudować ścianę k-g "na płasko" czyli jak gdyby zrobić równą ścianę od rogu do rogu, ale mam wrażenie, że da to wrażenie ciężkiej ściany. Można też dopasować kształt do kominka i w tym "wąskim" kształcie pociągnąć do góry, jak na poniższych zdjęciach

2) pod kominkiem mamy przestrzeń na jakieś wloty czy inne kratki

3) podobają mi sie klasyczne portale, ale chyba trudno umieścić portal na podwyższeniu, a nie bezpośrednio na podłodze.

4) kominek jest z płaszczem wodnym- jeśli to ma jakieś znaczenie

wrrr. czuję się trochę bezradna, bo poruszam się po zupełnie mi obcym rejonie :(

Kominek przecież decyduje o charakterze domu!

Znalazłam w temacie kominków coś takiego- idealnie, jak dla nas. Z tym, że średnio mi się podoba.

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10558/normal_DSCF3316.JPG

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/10558/normal_DSCF3317.JPG

Szukam dalej i po kolei będę wklejać możliwe pomysły.

Edytowane przez Ash5

Tu jest fajny portal. Co ważne: kominek nie zajmuje pełnej przestrzeni "światła" portalu.

Gdyby zastąpić mozaikę kamieniem/ cegłą to może jest jakiś pomysł... tylko znów trzeba pomyśleć o podniesieniu nad podłogę... sama nie wiem...

http://images37.fotosik.pl/2/94402fc79d6903ee.jpg

Ja lezalam 3 miesiace ;) a dzieczyny leza i 9 wiec bedzie dobrze :) A tu zdjecia, ze mozna portal, mozna w rogu i mozna z polka ponizej ... zignoruj estetyczna wartosc zdjec ... zwlazcza plazme

http://i2.fmix.pl/fmi1588/ae5f0392001087304ccaa0f4/zdjecie.jpg

http://i2.fmix.pl/fmi277/cb31aa0c000408004ccaa0f7/zdjecie.jpg