Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać dla córki stomatologia czy biotechnologia ?

Zbigniew100

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To wszystko zależy co ona lubi. Ja zawsze chciałem zostać stomatologiem , uwielbiałem wyrywać zęby.

stomatologia-zwykle pracuje we własnej firmie, chociaż aby otworzyć własny gabinet trzeba mieć spora kasę. ale zwraca się to dość szybko.

biotechnologia-rozwijająca się dziedzina masa ludu na to idzie. Nie poszedłbym na to .

Edytowane przez Łukasz789

Ale to córcia powinna podjąć ostateczną decyzję:)

Jeśli taka była kolejność jak piszesz to chyba chciała bardziej na stomatologię....więc...stomatologia :)

Edytowane przez bogumil

biotechnologia na uczelniach medycznych to rewelacyjna sprawa, bardzo ciekawy i przyszłościowy kierunek, wydaje mi się jednak że mniej dochodowy niż stomatologia, a poza tym trzeba więcej kasy by mieć własne laboratorium niż gabinet stomatologiczny

sama studiowałam biotechnologię więc polecam

Skoro stomatologia była na 1 miejscu a biotechnologia na 3, to....zainteresowania jasne:)

Jesli pod uwagę weźmiemy kryterium kasy, to też stomatologia wygrywa..

Dla mnie stomatologia wygrywa 1 punktem

A czy córa robiła listę za i przeciw?

Swoją własną?

Cholera, jaką Zbysiu masz zdolną córkę!!!!!

Zdecydowanie stomatologia!

Znam trzy osoby po biotechnologii: jedna zrobila doktorat i przeprowadza badania w jakims instytucie, pisze prace naukowe. Bardzo zadowolona. Tylko, ze zaraz po studiach wyjechala do Francji i tam kontynuowala swoja kariere naukowa. Inna robila doktorat w Anglii (bardzo zadowolona). Po powrocie do kraju pracuje w firmie farmaceutycznej (strasznie narzeka). Trzecia z kolei nie opuszczala ojczyzny - sprzedaje telefony komorkowe.

Jesli cora nie planuje dalszej kariery naukowej za granica, to biotechnologia (choc to swietny i ciekawy kierunek, moim zdaniem), odpada.

To pisalam ja, inzynier oprogramowania ;)

• 4 weeks później...

Nauka i nauka i jeszcze raz nauka.:eek:;)

Łacina, anatomia , ........itd, itp:yes:

jest pierwsza ocena + 4 z testu -histologia http://www.emotka.pl/emotikony/emocje/92.gif :cool:

Edytowane przez Zbigniew100