Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Na kazdym z tych kierunkow trzeba sie duzo uczyc, po obu mozna dobrze zarabiac i oba sa rozwojowe. Stomatologia to jednak kierunek medyczny, wymagajacy kontaktu z pacjentem. Znam osoby ktore zrezygnowaly po pierwszych cwiczeniach praktycznych. Za to jesli chce sie zostac biotechnologiem to dobrze platna praca znajdzie sie glownie za granica.
  • 3 weeks później...
Gratulacje dla córki! Mój syn też wszystko pozaliczał ,a nie mogę powiedzieć żeby uczył się zbyt dużo.Mam porównanie ,bo ja tez kończyłam ten kierunek.Uwierz mi ,teraz mają o wiele mniej nauki niż to było za moich czasów,Nie do pomyślenia było ,aby w ciągu tygodnia trafił się jakiś dzień wolny,,,ale to i lepiej ..studenci mają przynajmniej czas na korzystanie z innych uciech życia studenckiego:D
  • 6 months później...
  • 3 months później...

Kolejna sesja.

z nowości .

Córka miała pierwszego pacjenta.:jawdrop:

takiego z zewnątrz.

Do tej pory to robiły zabiegi wzajemnie na sobie.

Podobno nie było najgorzej , ważne że nie uciekł z fotela.:yes:

• 3 weeks później...

To zdjęcie podobno z jakiejś zachodniej uczelni. Fantomy nie mają zębów, więc nie wiem jak się na nich ćwiczy. Może są jakieś wkładki z uzębieniem?

644321_425108230899916_1189891848_n.jpg

Zbigniew100, gratuluję Córce wyboru kierunku studiów i pierwszego pacjenta! Życzę samych zawodowych sukcesów :)

Amalfi, polskie uczelnie medyczne też mają takie fantomy ;) Niektóre nawet od kilkunastu lat :yes: Oczywiście w fantomowych głowach montuje się modele uzębienia :) Strasznie wdzięczni z nich pacjenci - nie marudzą i nie ślinią się, ale mają też jedną wadę - nie płacą :D

Dzięki za info. :)

Dołączam się oczywiście do gratulacji dla córy i dumnego taty.

Jak skończy w terminie to może zostanie mi parę zębów będę miał do leczenia ;)

• 3 weeks później...
To zdjęcie podobno z jakiejś zachodniej uczelni. Fantomy nie mają zębów, więc nie wiem jak się na nich ćwiczy. Może są jakieś wkładki z uzębieniem?

[ATTACH=CONFIG]169903[/ATTACH]

Niestety polscy studenci ,chcac sie uczyc ,musza sobie zakupic komplety zębów akrylowych,wkładanych w jamy ustne fantomów:D

Musze córkę dokładnie wypytać . :)

Wiem ,że zaprasza wszystkich znajomych na zabiegi / nisko płatne , nie darmowe, pokrycie kosztów materiałowych /

Niestety chętnych nie za dużo. :D

ps.

Z małym poślizgiem ale sesja za nami. / mikrobiologia czy jakoś tak , za pierwszym razem z dopytką ustna/

• 2 years później...

I ......... po studiach. :eek:

Jak ten czas szybko przeleciał .:jawdrop:

Córka właśnie została abiturientką , jeszcze roczny staż .

:bye:

Gratulacje dla córki, czas leci zastraszająco szybko : )

Moja Młoda kończy pierwszy rok stomy na UM w Białymstoku. Byłam pełna obaw czy studia w innym mieście to dobry pomysł, ale teraz myślę, że to był trafiony wybór. Jest zadowolona i widać, że wciągnęła się... np. w prezencie przywozi nam fioletowe tabletki wybarwiające źle wyszczotkowane złogi na zębach :D Narzeka trochę na ilość nauki, ale zawsze sobie nieźle radziła i jestem z niej mega dumna.

Edytowane przez Monika m&m