Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co wybrać dla córki stomatologia czy biotechnologia ?

Zbigniew100

Recommended Posts

• Odpowiedzi 82
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 3 months później...
  • 3 weeks później...

No nareszcie sesja za nami.

Skutek pozytywny.:yes:

Ja zawsze myślałem, że tylko ja się uczyłem na polibudzie.:mad:

ale teraz muszę przyznać ,że ta stomatologia to koszmar. :o

Jak to teraz mówią :szacun wielki.:yes:

Teraz praktyka i drugi rok.

:bye:

Uczyłeś???? Na polibudzie????

Moi koledzy z polibudy mieli godzinowo może tak, jak ja (ok 40 godz/tyg, bo na uniwerku to ze 20 było), ale uczyć to oni się nie uczyli WCALE (w porównaniu do medycyny, oczywiście). :)

gratuluję :) :)

To i ja muszę się dzisiaj odezwać:) Mój syn składał na medycynę i na mikrobiologię.

Niestety , matury z zeszłego roku były ciut łatwiejsze i wskoczyli z punktami zeszłoroczni na medycynę!

Mój dostał się na mikrobiologię:) Niestety, trochę punktów mu brakło na medycynę. Ale myślę, że też jest zadowolony.

A jeśli będzie chciał, to za rok będzie próbował jeszcze raz:)

Edytowane przez bogumil

• 5 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

dziwny wątek :confused:

wszystkim doradzam wybranie sobie drogi życiowej choćby i po 50 - dzieci puśćcie wolno

makabra wybieranie dziecku zawodu - gorzej jak swatanie za plecami

mam nadzieję, że tylko doradzacie delikatnie!!! a sukcesy dziecka nie wypełnijają wszego życia w 100% - tak to wygląda niestey w postach :wiggle:

dziwny wątek :confused:

wszystkim doradzam wybranie sobie drogi życiowej choćby i po 50 - dzieci puśćcie wolno

makabra wybieranie dziecku zawodu - gorzej jak swatanie za plecami

mam nadzieję, że tylko doradzacie delikatnie!!! a sukcesy dziecka nie wypełnijają wszego życia w 100% - tak to wygląda niestey w postach :wiggle:

Ależ , kto wybiera :rolleyes:

My tylko doradzamy ;)

Niech no tylko nie posłuchają :mad::mad::mad::mad:

:lol2:

Ja jestem po biotechnologii. Żałuję, że wybrałem ten kierunek. Z moich znajomych niewielu pozostało w tej branży.

Nie będę się rozpisywał jak 6 lat temu szukałem pracy co mi proponowano (jaki procent etatu) i za jakie pieniądze.

Może coś się zmieniło przez ostatnie 6 lat. W Polsce za 10 lat dojrzeje może pogląd, że biotechnolog jest potrzebny wyłącznie na uczelni.

Ale jak córa chce być przedstawicielem handlowym to po biotechnologii ma dużą szansę.

Stomatologia moim zdaniem jest lepszym wyborem.

Donstef - na rynku pracy jest jeszcze gorzej niż było. Jeśli ma się oczekiwania iż po studiach będzie opływał w dobra materialne i to zaraz..to sory - to nie ten kraj.

Wiele osób podejmując kierunek wykształcenia nie bierze pod uwagę zapotrzebowania na rynku pracy - tak jak np na pedagogice. Tysiące co roku składają dokumenty wiedząc ( nie wiedząc ?) że ten kierunek produkuje największy % bezrobotnych. I co ? i nico..

• 2 weeks później...
Student bez poprawki to jak żołnierz bez karabinu. W dodatku na takich trudnych studiach..... Jak to mówi mój znajomy profesor z pewnej uczelni: rodzice sie przyzwyczajają do piątek w liceum i potem gnębią tych studentów, że wszystkie egzaminy powinni zdawać za pierwszym razem i na piątkę. ;)