enzym 23.09.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 witamchcialem zakupic mlotowiertarke dewalt'a d25113k oraz szlifierke d28134mam takie na oku w pewnym sklepie ale nie wiem czy to rzeczywiscie jest oryginalny sprzet wiertarka kosztuje 700zl i na tarbliczce znamionowej pisze Made in Czecha szlifierka 365zl Made in PRC tak wiec jakos to mi sie nie widzi... nie powinno byc przypadkiem Made in Germany ?co o tym sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.09.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Idź do jakiegoś salonu firmowego i DOKŁADNIE obejrzyj takie rzeczy jak tabliczka znamionowa czy sposób naniesienia oznakowań fiormowych, zwłaszcza na rzeczy mniej istotne, czy mniej rzucające się w oczy. Nie wiem, jak przy Dewalcie, ale ten sposób idealnie się sprawdzał przy odróżnianiu podrabianych Boschów: walizka oryginalna miała napis Bosch w formie odstającego od płaszczyzny walizki loga, na podróbie była to chamska naklejka. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 23.09.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 witam chcialem zakupic mlotowiertarke dewalt'a d25113k oraz szlifierke d28134 mam takie na oku w pewnym sklepie ale nie wiem czy to rzeczywiscie jest oryginalny sprzet wiertarka kosztuje 700zl i na tarbliczce znamionowej pisze Made in Czech a szlifierka 365zl Made in PRC tak wiec jakos to mi sie nie widzi... nie powinno byc przypadkiem Made in Germany ? co o tym sadzicie ? tak naprawdę to podróby jak powąchasz to śmierdzą plastikiem a co do skrótu PRC jest to inaczej (People's Republic of China) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 23.09.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Już dawno nie ma tzw. oryginalnych wyrobów.Żaden producent nie robi wszystkiego od a do zet.Po co ma robić łożyska jak są od tego lepsi.Albo wirniki,albo wyłączniki.Producent składa to do kupy (o ile mu się opłaca,bo jak nie, to nawet składają to Azjaci) i nakleja swoje logo.Za logo żąda trzy krotnie większej ceny i liczy na naiwność klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 24.09.2010 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Produkt oryginalny nie różni się od podróby tym, że jest od A do Z robiony w macierzystym oddziale producenta, najlepiej rękami rady nadzorczej, tylko tym, że jest od A do Z robiony zgodnie z projektem i z utrzymaniem reżimu i kontroli jakości gwarantowanej przez markę. I oryginalny Dewalt?bosch?makita mogą być z chin, tak samo jak i ich podróby. Tylko, że oryginały będą robione z zakontraktowanych podzespołów wysokiej jakości i ta jakość będzie starannie pilnowana, a podróby będą montowane w chińskim garażu, byle jak i z byle czego. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enzym 24.09.2010 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 hmm popytalem sie w roznych sklepach z markowym sprzetem (autoryzowanych dystrybutorow takze) i dostalem odpowiedzi z ktorych wynika, ze wiekszosc sprzetu skladana jest wlasnie w chinach (z powodu jak mozna sie domyslec taniej sily roboczej)dowiedzialem sie takze, ze wszystkie szlifierki dewalta 115 /125 produkowane sa wlasnie w chinachpoinformowano mnie rowniez, abym sie tym nie przejmowal bo wszyscy teraz tak robia... wyglada to jak zamydlanie oczu ;b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 24.09.2010 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 hmm popytalem sie w roznych sklepach z markowym sprzetem (autoryzowanych dystrybutorow takze) i dostalem odpowiedzi z ktorych wynika, ze wiekszosc sprzetu skladana jest wlasnie w chinach (z powodu jak mozna sie domyslec taniej sily roboczej) dowiedzialem sie takze, ze wszystkie szlifierki dewalta 115 /125 produkowane sa wlasnie w chinach poinformowano mnie rowniez, abym sie tym nie przejmowal bo wszyscy teraz tak robia... wyglada to jak zamydlanie oczu ;b a nie mówiłem że PRC (People's Republic of China) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 25.09.2010 00:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Już dawno nie ma tzw. oryginalnych wyrobów. Armani do każdej pary skarpetek dołącza "certificato di autenticita" z hologramem i z napisem, że jest to włoszczyzna:) Tak, że bez przesadyzmu. Są wyroby oryginalne i można je kupić. Może na stronie Dewalt'a znajduje sie informacja, gdzie mają fabryki. Może sie np. okazać, że "made in PRC" to jedyny dostepny oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 25.09.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Nie rozumiem tu jednej rzeczy, dlaczego uważacie że jeżeli coś oryginalnego jest wyprodukowane w Chinach jest gorszej jakości ? My i większość krajów europy technologicznie jesteśmy w piaskownicy w porównaniu z Chinami. To że zalewa nas tandetny chłam to już inna bajka. Ale dlatego tak się dzieje bo ludzie chcą bardzo tanie artykuły wiec importerzy takie tanie sprowadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.09.2010 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Armani do każdej pary skarpetek dołącza "certificato di autenticita" z hologramem i z napisem, że jest to włoszczyzna:) Tak, że bez przesadyzmu. Są wyroby oryginalne i można je kupić. Może na stronie Dewalt'a znajduje sie informacja, gdzie mają fabryki. Może sie np. okazać, że "made in PRC" to jedyny dostepny oryginał. To proponuję skarpetką od Armaniego wywiercić dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts