Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak rozpoznac oryginalne elektronarzedzia

enzym

Recommended Posts

witam

chcialem zakupic mlotowiertarke dewalt'a d25113k oraz szlifierke d28134

mam takie na oku w pewnym sklepie ale nie wiem czy to rzeczywiscie jest oryginalny sprzet

wiertarka kosztuje 700zl i na tarbliczce znamionowej pisze Made in Czech

a szlifierka 365zl Made in PRC

tak wiec jakos to mi sie nie widzi... nie powinno byc przypadkiem Made in Germany ?

co o tym sadzicie ?

Idź do jakiegoś salonu firmowego i DOKŁADNIE obejrzyj takie rzeczy jak tabliczka znamionowa czy sposób naniesienia oznakowań fiormowych, zwłaszcza na rzeczy mniej istotne, czy mniej rzucające się w oczy. Nie wiem, jak przy Dewalcie, ale ten sposób idealnie się sprawdzał przy odróżnianiu podrabianych Boschów: walizka oryginalna miała napis Bosch w formie odstającego od płaszczyzny walizki loga, na podróbie była to chamska naklejka.

J.

witam

chcialem zakupic mlotowiertarke dewalt'a d25113k oraz szlifierke d28134

mam takie na oku w pewnym sklepie ale nie wiem czy to rzeczywiscie jest oryginalny sprzet

wiertarka kosztuje 700zl i na tarbliczce znamionowej pisze Made in Czech

a szlifierka 365zl Made in PRC

tak wiec jakos to mi sie nie widzi... nie powinno byc przypadkiem Made in Germany ?

co o tym sadzicie ?

tak naprawdę to podróby jak powąchasz to śmierdzą plastikiem a co do skrótu PRC jest to inaczej (People's Republic of China)

Już dawno nie ma tzw. oryginalnych wyrobów.

Żaden producent nie robi wszystkiego od a do zet.

Po co ma robić łożyska jak są od tego lepsi.Albo wirniki,albo wyłączniki.

Producent składa to do kupy (o ile mu się opłaca,bo jak nie, to nawet składają to Azjaci) i nakleja swoje logo.

Za logo żąda trzy krotnie większej ceny i liczy na naiwność klienta.

Produkt oryginalny nie różni się od podróby tym, że jest od A do Z robiony w macierzystym oddziale producenta, najlepiej rękami rady nadzorczej, tylko tym, że jest od A do Z robiony zgodnie z projektem i z utrzymaniem reżimu i kontroli jakości gwarantowanej przez markę.

I oryginalny Dewalt?bosch?makita mogą być z chin, tak samo jak i ich podróby. Tylko, że oryginały będą robione z zakontraktowanych podzespołów wysokiej jakości i ta jakość będzie starannie pilnowana, a podróby będą montowane w chińskim garażu, byle jak i z byle czego.

J.

hmm popytalem sie w roznych sklepach z markowym sprzetem (autoryzowanych dystrybutorow takze) i dostalem odpowiedzi z ktorych wynika, ze wiekszosc sprzetu skladana jest wlasnie w chinach (z powodu jak mozna sie domyslec taniej sily roboczej)

dowiedzialem sie takze, ze wszystkie szlifierki dewalta 115 /125 produkowane sa wlasnie w chinach

poinformowano mnie rowniez, abym sie tym nie przejmowal bo wszyscy teraz tak robia...

wyglada to jak zamydlanie oczu ;b

hmm popytalem sie w roznych sklepach z markowym sprzetem (autoryzowanych dystrybutorow takze) i dostalem odpowiedzi z ktorych wynika, ze wiekszosc sprzetu skladana jest wlasnie w chinach (z powodu jak mozna sie domyslec taniej sily roboczej)

dowiedzialem sie takze, ze wszystkie szlifierki dewalta 115 /125 produkowane sa wlasnie w chinach

poinformowano mnie rowniez, abym sie tym nie przejmowal bo wszyscy teraz tak robia...

wyglada to jak zamydlanie oczu ;b

a nie mówiłem że PRC (People's Republic of China)

Już dawno nie ma tzw. oryginalnych wyrobów.

Armani do każdej pary skarpetek dołącza "certificato di autenticita" z hologramem i z napisem, że jest to włoszczyzna:)

Tak, że bez przesadyzmu. Są wyroby oryginalne i można je kupić. Może na stronie Dewalt'a znajduje sie informacja, gdzie mają fabryki. Może sie np. okazać, że "made in PRC" to jedyny dostepny oryginał.:(

Nie rozumiem tu jednej rzeczy, dlaczego uważacie że jeżeli coś oryginalnego jest wyprodukowane w Chinach jest gorszej jakości ? My i większość krajów europy technologicznie jesteśmy w piaskownicy w porównaniu z Chinami. To że zalewa nas tandetny chłam to już inna bajka. Ale dlatego tak się dzieje bo ludzie chcą bardzo tanie artykuły wiec importerzy takie tanie sprowadzają.

Armani do każdej pary skarpetek dołącza "certificato di autenticita" z hologramem i z napisem, że jest to włoszczyzna:)

Tak, że bez przesadyzmu. Są wyroby oryginalne i można je kupić. Może na stronie Dewalt'a znajduje sie informacja, gdzie mają fabryki. Może sie np. okazać, że "made in PRC" to jedyny dostepny oryginał.:(

To proponuję skarpetką od Armaniego wywiercić dziurę.