miwol 16.02.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 Cześć, za parę tygodni ruszam z moim domkiem w okolicach Jelcza-Laskowic. Odezwijcie się jeśli budowaliście / budujecie w okolicach, co dwóch (dwoje) kamikadze to nie jeden W planach jest domek z użytkowym poddaszem, razem 120 m2 ale wykańczanie na 2 etapy - najpierw doł, wprowadzka, a potem (kiedyś) góra. Chcę budować z ceramiki ale dużo teraz czytam i zaczynam się wahać.... W tym tygodniu zlecam adaptację projektu + daje firmie z Oławy zarobić na bieganiu za moim pozwoleniem na budowę. Chcą to zrobić za niewielkie pieniądze a ja po prostu nie mam czasu....... Mam rozkopane ogrodzenie bo przed mrozem nie zdążyłem z wszystkimi słupkami, dogaduję się z Melioracjami bo mam na działce ich rów.... Ech, ale mam pytań........ Dobra, to sąsiedzi i inni życzliwi desperaci - odzywajcie się! Pozdrawiam - Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBK 17.02.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 A Z CZEGO BUDUJESZ?A GDZIE KUPUJESZ MATERIAŁY NA DOMEK?EKIPA? MASZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.02.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 hej zapraszamy do grupy wrocławskiej http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=798&start=3060 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 17.02.2004 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2004 Cześć, odpowiadam BBK: Chciałem budować z porothermu, dwuwarstwowo, ale mam wątpliwości. Koszty ogrzewania chałupy, o których piszą forumowicze są czasem przerażające. Więc chciałbym zbudować DOBRZE, nawet ponosząc na tym etapie większe koszty. Z drugiej strony na podstawie Muratora 5/2002 dochodzę powoli do wniosku, że kto wie, może warto pomyśleć o Ytongu... Jesteśmy dziś z żonką umówieni z firmą, która ma nam zaadaptować projekt + pomóc przebrnąć przez papierologię. Czekam na ich komentarze, może mnie przekonają w którąś stronę. A Wy co radzicie? Porotherm czy coś białego???? Pozdrawiam - Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts