abigaill 24.09.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Moze ktoś to uzasadnić? Rozumiem,że te wewnątrz są drogie,ale te naklejane? Musiałbym dopłacić 3000 (14 okien) żeby mieć szprosy,to chyba małe przegięcie.Mniej kosztuje dopłata za jakąś lepszą dachówkę. I czy spotkaliście się z cienszymi niż 16mm? - oczywiście złote odpadają Dziękuje i pozdrawiam budujących i wykończających(się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 24.09.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Moze ktoś to uzasadnić? Rozumiem,że te wewnątrz są drogie,ale te naklejane? Szpros naklejany to ręczna robota wymagająca dużej wprawy i umiejętności (dokładne wymierzenie, odpowiednie przycięcie skosów przy profilu). Do tego dochodzi ślepy szpros wewnątrz szyby i masz cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 24.09.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 ..no i do tego jak producent daje gwarancje na okna to przy takich szprosach więcej niż pewne, że kilka razy przyjedzie do Ciebie na reklamacje tego "dobrodziejstwa" więc to też masz w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 24.09.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 ... odpowiednie przycięcie skosów przy profilu). ... to sie nazywa fachowo kąt profil Trzeba mieć dobrą piłę i jeszcze lepszego jej operatora :) Niestety, ale przy naklejanych szprosach nie ma poprawek. W przypadku problemu materiał łącznie z szybą ponownie należy zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abigaill 24.09.2010 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Rozumiem,ze naklekjane to te zewnętrzne? Na oko nie wygląda,że z nimi tyle roboty:) No dobra,w takim razie pomału żegnam się ze szprosami:(Dziękuję za wytłumacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.09.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Czyli doszliście do wniosku, że szprosy naklejane w PCW są klopotliwe? Potrafią się odklejać? Też mam takie obserwacje, ale wynikające z cudzych doświadczeń.Za to powiem, że w drewnie nie ma z nimi problemów technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 25.09.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Czyli doszliście do wniosku, że szprosy naklejane w PCW są klopotliwe? Potrafią się odklejać? Też mam takie obserwacje, ale wynikające z cudzych doświadczeń. Za to powiem, że w drewnie nie ma z nimi problemów technicznych. Nigdy nie miałem problemów z odklejaniem się szprosów w okna PVC a robiłem sporo takich realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.09.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 To dla mnie pozytywna wiadomość Wojtku. Szukam argumentów "za" by móc z czystym sumieniem je polecać. Może moje oko "szuka" tylko tych szprosów, z którymi jest coś nie tak? i stąd mam takie skojarzenia?Normolność jest naturalna, a patrzy się tylko na to co jest sensacją (w tym przypadku wpadka konkurencji;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.09.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 To dla mnie pozytywna wiadomość Wojtku. Szukam argumentów "za" by móc z czystym sumieniem je polecać. Może moje oko "szuka" tylko tych szprosów, z którymi jest coś nie tak? i stąd mam takie skojarzenia? Normolność jest naturalna, a patrzy się tylko na to co jest sensacją (w tym przypadku wpadka konkurencji;) nie zrozumieliśmy się - problem w tym, że własnie nie da się ich odkleić od szyby nie uszkadzając jej czy szprosa. Poprawek nie ma w przypadku braku poziomu - taka misja bez powrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 25.09.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Kiedyś za zgodą konserwatora zabytków robiłem okienka z naklejanymi szprosami w pewnym pałacu. Dawno to było, a do dziś efekt całkiem, całkiem, ale ta robota... . Dobrze, że kosztorys był na roboty konserwatorskie, bo tam nieco inne stawki obowiązują. Na szczęście:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.09.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Charlie, ale ja mam w pamięci tylko te szprosy które się odkleiły. Może były źle zamocowane (nieodpowiedni klej) a może za ciasno spasowane i przy rozszerzaniu się odskoczyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.09.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 ja też mam podobne w pamięci - choćby ulica Czackiego w Warszawie ale... ale też miałem okazje widzieć kilkunastoletnie naklejany szprosy u indywidualnego który nie stosował zasad przetargu publicznego gdzie tylko cena się liczy (nie tylko publicznego hi hi tu też takie przetargi się robi ) Dzisiejszej rozmowy z klientem przytaczać nie będę ale konkluzja niestety jest ciągle taka sama - CCC króluje i dobrze, naprawdę bardzo dobrze. No bo wyobraźmy sobie co będziemy robić za kilka lat jak już boom budowlany minie? Tak będziemy mieli ogrom roboty z poprawkami czy wręcz wyrywaniem okien marki "D.... " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 28.09.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 abigail pytała się dlaczego szprosy wiedeńskie, naklejane są takie drogie ( de facto najdroższe ze wszystkich ich rodzaji).Moja konkluzja jest jedna - są trudne w wykonaniu.Tam gdzie zachodzi niemożność poprawek tam narzuty są minimum 100% od wartości bazowej i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts