Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

Klesia, znam to uczucie. Tym bardziej, że wszystko było robione na czuja, bo bez projektu. Tzn. rozrysowałam Panom płytki i trzymałam kciuki, że będzie dobrze.:cool: Jeśli masz okazję to obejrzyj sobie gdzieś płytki, które mam: Nowa Gala Signum 02. Z pewnością zyskują w świetle dziennym, bo mają takie jakby drobinki, które odbijają światło. Są w formacie 30x60 i 60x60. Ile m2 ma ta łazienka?

Będę dziś na budowie to pstryknę zdjęcia wyszlifowanych narożników.

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wrrr.... byłam w kilku sklepach. Dwa nawet mają w ofercie Nową Galę ... w katalogu...Nie udało mi się zobaczyć signum, czeka nas wyjazd do Katowic. Agalind, czy te płytki są błyszczące? I jeszcze pytanie: zostałaś przy ciemnych meblach? Jaki kolor ścian planujesz??

Łazienka ma 9,38m2.

Edytowane przez Klesia

Klesia, płytki są matowe, ale jak w świetle na nie spojrzysz to jakby miały jakieś drobinki, ale niewiele. Pojedź i zobacz. Ja swoje już raz czyściłam i pod tym względem tez polecam:)

Meble do tych płytek wybrałam ciemne, bo z jasnymi jakoś tak mdło by było. Ściany będą białe, ale taki ciepły odcień.

• 2 weeks później...

Klesiu, wrzucam tu zdjęcia narożników. Ciężko je sfotografować, albo to ja kiepski fotografem jestem:sick: Mam nadzieję, ze Ci to pomoże w podjęciu decyzji:)

http://img209.imageshack.us/img209/9812/img0035gp.jpg

http://img217.imageshack.us/img217/6093/img0034hd.jpg

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Jakby się było czym pochwalić...

Pojechaliśmy do sklepu kolejny raz oglądać płytki i wybrałam zupełnie inne, śmieszne, prawda?

Pracujemy nad projektem, a wybraliśmy kolekcję amici z Paradyża. Pierwsza wersja jest baaaardzo bogata, bo i jasne płytki i ciemne, w poziomie i w pionie, do tego dekory... Teraz ją "odchudzamy".

Mój warzywnik daje pierwsze plony, rzodkieweczki rosną, zielona cebulka, koperek też już wystaje z ziemi, mniam...

Zdjęcia wkrótce

• 1 month później...

Jestem już jestem, ciałem a nawet duchem. Forum przeglądam, ale jakoś czasu brakuje, żeby napisać.

Niewiele się u nas zmieniło, ale idzie ku lepszemu. W niedługim czasie przyjadą schody, potem pora na ogrodzenie i elewację. Łazienka powstaje w bólach, na razie projektowych. Niestety wizualizacje ze sklepu nie spełniają moich oczekiwań a sama nie potrafię tego zrobić. Chciałabym zostawić tylko jedną ciemną ścianę - tą z lustrem, więc będzie prawie niewidoczny ten brąz, bo lustro będzie dużo większe i na pewno te paski wąskie wylecą.

WIęcej grzechów nie pamiętam...

108.jpg

Scianę z wc też chciałam zrobić jasną

109.jpg

111.jpg

Edytowane przez Klesia

Elewacja ma być po 20.08, zobacyzmy na ile pan jest słowny

Kilka zdjęć, najpierw mój miniwarzywnik

Moje pierwsze pomidorki, dziennie zbieramy po 10 sztuk, mniam, mniam...

P1100980.JPG

I jeszcze takie

P1100981.JPG

Na kilku metrach kwadratowych można też mieć takie coś

P1100988.JPG

P1100989.JPG

I fragment naszego "sadu"

P1100983.JPG

P1100986.JPG

Nie samymi warzywami i owocami żyje człowiek, przyszedł czas na ogrodzenie naszych 640 metrów

P1100994.JPG

P1110021.JPG

A w środku "robią się" schody...

P1110016.JPG

Edytowane przez Klesia

• 2 weeks później...
  • 5 weeks później...