Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj!

Fotogaleria super pomysł. Powybieraj najfajniesze zrób w sepi czy czarno-białe i dawaj na półpiętro.

Też tak sobie wymyśliłam na ścianę przy schodach. teraz poluję na czarne ramki na foto.

Jeśli chodzi o płytki to ta kolekcja bardzo na czasie. Lubię szary i szarością zabawy. Dekor dałabym na szerokość szafki pod umywalkę, natomiast jestem przeciwnikiem akcentowania stanowiska z wc. A paski to chyba po dwa, wtedy będzie mniej poszatkowana. .....Ale ja się tam nie znam może bredzę.

4 lipca w sumie tuz,tuż - wytrzymasz.

pozdrawiam

Tak, już był taki pomysł i pewnie na tym się skończy. Fotogaleria z budowy jest dobrym rozwiązaniem, również finansowym, bo można dokładać zdjęcia i dokupywać ramki. A pomysł z czarno-białymi zdjęciami jest genialny.

Lili07 mam nadzieję, że pan od projektu okaże się kompetentny, bo pierwsze wrażenie było nieszczególne. Masz rację z tym dekorem, zostawię wc w spokoju. Nie chciałabym przedobrzyć, to mała łazienka, dlatego boję się, że trzy kolory płytek + podłoga i do tego jeszcze dekor to może być za dużo.

Wszystko w szarościach, ale chciałabym tam dać czerwoną szafkę pod umywalkę. Czy ten kolor powinien się jeszcze pojawić w łazience?

Pozdrawiam

Lili ma rację - zdjecia czarno-białe będą eleganckie.

A jesli chodzi o łazienkę, to wydaje mi się, że dekor najlepiej będzie wyglądał na szerokości szafki z umywalką. Do tego czerwona szafka b edzie mocnym akcentem. Ten czerwony pasek zrobisz jak na zdjeciu?

No wlasnie ten pasek coś mi nie pasowal i zastanawialam sie czy masz na niego jakis inny pomysl. Wydaje mi sie ze jak zrobisz czerwona szafke i dodatki (reczniki itp) to wystarczy na tej powierzchni. CZyli na scianie jasne plytki, dekor w mazaje na szer. szafki i ciemna szara podloga? Wanna bedzie narożna?

Netka55 to seria oxford ceramika końskie. Czerwonych ręczników nie posiadam, mam za to baterie (bisk nord), pokazywałam je kilka stron wcześniej. Do tej łazienki chciałam kupić umywalkę iryda z cersanitu (50) i prostokątne lustro. Pomysłu na lampę brak.

Agalind nie jestem pewna czy tam będzie grzejnik, bo będzie tam ogrzewanie podłogowe.

Witam, witam!

W tym tygodniu planujemy zalać ławy, ale pogoda znowu nas nie rozpieszcza.

PS Czy to normalne, że mamy dopiero dziurę w ziemi a ja już myślę, jaki kolor płytek będzie w łazience, a jaki w kuchni?

absolutnie normalne, jak kazda kobieta:)

Klesia nie rezygnuj z grzejnika w łazience pomimo podłogówki. Ja też mam podłogówkę i zakładam małą drabinkę do ręczników chociaż kompletnie nie mam na nią miejsca i musi być pod oknem i nie będzie najlepiej wyglądać. Poza tym grzejnik nagrzeje się szybciej niż podłogówka (np w okresach przejściowych jak w domu jeszcze nie trzeba grzać a do kąpania zimno)

NiebywaleSympatyczny rzeczywiście oryginalny nick i od razu humor się poprawia po Twoim wpisie ;)

Płyteczki do łazienki bardzo ładne, mnie też podoba się szary kolor - chciałam taki do dolnej łazienki ( góra coś z brązem).

Czerwony pasek ożywia łazienkę na tym zdjęciu, ale z drugiej strony jest bardzo zobowiązujący ( czerwona szafeczka tym bardziej) .

Według mnie łazienkę robisz na lata ( chyba mało kto po przeżyciu budowlanej przygody chciałby robić remont nawet po 5 latach...)

Do szarego pasują różne zestawienia kolorystyczne - oprócz czerwonego mogłabyś zmieniać dodatki np. na cała gamę niebieskiego, turkusy, lazury itp.

Reasumując - czerwony na teraz tak, ale na jak długo? Każda z nas tu piszących ma swój gust a Ty musisz wybrać, które argumenty najbardziej do Ciebie przemawiają. W końcu to Ty masz czuć się dobrze w swojej łazience... :D

Bardzo cenię sobie Wasze odpowiedzi, nad każdą się zastanawiam, no i liczę nadal na Waszą pomoc...

Grzejniczek w łazience będzie, niestety na wprost wejścia (na tej ściance z oknem), ale może uda się go obniżyć, wtedy częściowo przysłoni go umywalka, więc nie będzie się rzucał w oczy osobom wchodzącym do łazienki. Wersji grzejnika, który byłby ozdobą łazienki, z wiadomych powodów nie przewiduję.

Pisałam już, że kobieta zmienną jest, prawda? "Niestety" są wakacje, więc mam duuuużo czasu do myślenia i tak sobie wczoraj pomyślałam, że skoro te płytki oxford nie są takie drogie, to może lepiej byłoby je dać do większej łazienki na górę... Mogłabym wtedy wykorzystać wszystkie trzy odcienie, byłoby je widać, bo powierzchnia trochę większa.

lazienka_gora1.jpg

Edytowane przez Klesia

Płytki zamówione, jednak zdecydowaliśmy, że szarości będą w dolnej łazience. Próbowałam wyszukać coś do górnej łazienki, ale nic nie rzuciło mnie na kolana.

Beże i brązy?

http://multizakupy.pl/images/produkty2/toscbezpod333x333.jpg

Biel i fiolety http://www.paradyz.com.pl/GetFile/17380

Biel i czerń http://www.paradyz.com.pl/GetFile/21685

albo taka biel i czerń

http://www.ceramika-arte.pl/files/aranzacje/small/36_e2d13161ae09889f22da18a77239e9c3.jpg

Może po prostu jeszcze nie wyprodukowali moich płytek.

Pozdrowienia

Edytowane przez Klesia

Klesia my widzę że podobne problemy wertujemy ;) Dobrze że jeszcze mam tyle czasu do płytek i że zaczęłam szukać już teraz bo inaczej chodziłabym poddenerwowana. A nie myślałaś do górnej łazienki nad wesołymi kolorami np pomarańcz, zieleń, albo jakies połączenie? Zobacz np z Paradyża serię Vivido czy jakoś tak

pozdrowienia