Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak tylko będę umiała, to chętnie. Chociaż biorąc pod uwagę, że z moją wyobraźnią kiepsko, to jestem średnim doradcą.

Mam kolejny problem, okazało się, że korytarz do garażu ma 98cm szerokości, bez tynków. Chciałam tam dać płytki arkesia, a one mają 45 cm albo 60 albo 30... Braknie mi jakichś 4-5 cm, położyć je w karo i obcinać rogi? Pięciocentmetrowy pasek przez środek? Fantastycznie...

Znalazłam półkę na buty

http://metalgate.strefa.pl/fotos/152.JPG

Na budowie małe zmiany. W poniedziałek ma być prąd.

P1060734.JPG

Schowek jako centrum dowodzenia

P1060753.JPG

Kabelek w pokoikach...

P1060754.JPG

P1060762.JPG

A dzisiaj Panowie zamontowali nam drzwi, zdjęliśmy też folię z okien.

P1060764.JPG

Za dwa tygodnie tynki, potem co, wylewki i ...przerwa na suszenie, czytaj ogrodzenie.

Pozdrowienia

Łazienka (łazieneczka) ma 2mx2m, prysznic teoretycznie się mieści, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Płytki są szare, niestety to zdjęcie zrobione ze skanu, więc trochę inaczej widać.

msdracula-zdjęcia gotowej łazienki to pewnie okolice października...

ulciam, idę do CIebie pooglądać.

Netka, przyjmuję wyzwanie. Zobaczymy, jak się to wszystko poukłada. U nas od poniedziałku wchodzą tynkarze, zdecydowaliśmy się na tynki gipsowe, a tylko w niektórych pomieszczeniach (łazienki, kotłownia) cementowo - wapienne.

Próbuję się zorientować w drzwiach wewnętrznych, znalazłam takie - classen malaga, np. do wiatrołapu

http://multizakupy.pl/images/malaga_44.jpg

albo takie, wymagające pracy własnej

http://remontuj365.cba.pl/sello/1A1A8177-7AAF-46E8-BD79-EB4C87082DD4.JPEG

Edytowane przez Klesia

Decyzja jeszcze nia zapadła. Widziałam te drzwi vasco, czytałaś opinie na ich temat?

U nas dzisiaj kończą tynkowanie, postaram się zrobić zdjęcia. Domek wygląda zupełnie inaczej, dziwne wrażenie, jedne pomieszczenia wydają się większe, inne mniejsze - pewnie zależy to od światła.

Ulciam, lejesz miód na moje serce... Chcemy się przeprowadzić przed świętami, boję się czy zdążymy, a Ty mnie pytasz o jesień.

Domu nie ocieplamy w tym roku, ma sobie przeschnąć przez zimę i dopiero na wiosnę ocieplenie i podbitka.

Nasze tynki- kominek a z tyłu kuchnia

P1060780.JPG

Klatka schodowa

P1060782.JPG

P1060792.JPG

A tu już zaczęliśmy układać styropian pod wylewkę

P1060803.JPG