Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

Ale czysto z tynkami :) masz taki sam układ jak u mnie : wejście-kominek-kuchnia :) Może kolejny wyścig kto pierwszy się przeprowadzi? :p depczemy Wam po pietach, za tydzień też będziemy miec tynki :) My jednak bedziemy ocieplac przed zimą bo jeśli dom jest suporeksu to w taką mokrą aurę mocno nasiąka i wilgoć może wychodzić wewnątrz

pozdrowienia

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Klesia!

Kuchnia w bardzo podobnym układzie do mojej{ choć z pewnością większa}. Też była koncepcja żeby sobie strzelić kominek na ścianie od kuchni, ale pomysł upadł. Za to u Ciebie będzie fajnie oko cieszyć. Jeszcze te wylewki i się zacznie. Dylematy kolorystyczne w pomieszczeniach już rozstrzygnięte.

Projekt łazienki wyszedł bardzo fajnie- nic dodać nic ująć.

Pozdrawiam

Netka, a kiedy u Was godzina "zero", czyli przeprowadzka?

Lili07, dylematy kolorystyczne trwają, na początku budowy miałam sprawy przemyślane, ale teraz wszystko bym zmieniła - tylko nie wiadomo jeszcze na co. W jakim markecie zamawiałaś drzwi?

Ulciam, no Ty już na finiszu, fajną cenę dostałaś na te drzwi. Nam wycenili 9szt na 7000, więc będziemy szukać czegoś innego. ZNowu wszyscy mi mówią, że drzwi na samym końcu, no ale przecież muszę je wybrać, żeby kolorystycznie zgrać...

Plan na ten tydzień: wod-kan, ogrzewanie podłogowe i układanie styropianu. W przyszłym tygodniu wylewki i chwila odpoczynku.

Klesia!

Zamawiałam w Casto i.... już są. Tylko teraz my lekko nie gotowi, więc poczekają na nas tak ze 2 tyg. Najważniejsze że już są.

Klamki oglądałam i wybór padł na czarne, chyba do natural sosny będzie ok- cena 41pln/szt{ na 1 drzwi ma się rozumieć} trochę dużo ale przeboleję.

Pozdrawiam

Dzięki, kolory udało się dopasować, zobaczymy co wyjdzie w środku. Posadzki mają być w przyszłym tygodniu, potem domek będzie się suszył a my pod przewodnictwem teścia spróbujemy coś ułożyć na tarasie. Marzy mi się jakiś wyjazd, jakaś plaża i ciepła woda.... /może jak podliczę koszty budowy to wystarczy mi zimny prysznic/

Hejka

Jak ja tu dawno nie byłam :-( (w ogóle się opuściłam w prowadzeniu dziennika) Piękne postępy - gratulacje. Przyjemne bardzo to jest jak tak przybywa.... A co do wyjazdu - to trzeba coś wygospodarować i jechać odpocząć - budowlane stresy nas wykończą;-) Pozdrowionka

Domek pięknie wygląda od frontu :yes:.

Drzwi montuje się na samym końcu jak masz już pomalowane ściany i panele,ale pomiar możesz zrobić sobie teraz i od razu się dowiesz co trzeba poprawić i czy otwory są prawidłowe.Ja musiałam na dole obniżyć otwór o 10cm(zrobili za wysoki).Montaż ma zaplanowany na koniec sierpnia :D

Klesiu ja na to światło czekałam jak na zbawienie.:yes:

A powiedz mi jak teraz odbierasz swoje małe okienka-dalej Ci się nie podobają?-według mnie jest spoko i jeszcze dojdzie ocieplenie i będzie git!

Aga*Krzyś

Wszelki duch.... ależ Cię dawno nie było, nie tylko u mnie ale i na forum... Piękny domek, pozdrawiam.

Lili07, Ulciam, dzięki dziewczyny za dobre słowo, jestem zadowolona (a to się nieczęsto zdarza) z wyglądu domku. Do małych okienek już się przyzwyczaiłam, więc nawet jak to źle wygląda, to mnie już nie przeszkadza.

Niedługo będę malować sztachetki na balustradę, w tym samym kolorze będą te przypory przed wejściem - jaki kolor wybrać? Ciemny - pod kolor okien czy np. bezbarwny? Ogrodzenie też potem musiałoby mieć ten kolor? Pomożecie???

Netka55 ale mi pomogłaś... Ale masz rację, zabieram się do tego od d... strony, tyle że bez ogrodzenia mogę żyć, a bez balustrady z rozbrykaną czterolatką to się raczej nie odważę.

Kończymy styropianowanie, w środę wylewki i krótki urlop nad morzem.

Zaczynam poszukiwanie płytek do kotłowni, muszą być ekstra...tanie.

Klesia!

To znowu jo.

Mogę coś powiedzieć o kolorze drzewa na zew. bo najpierw miałam naturalne na ogrodzeniu i każdy jak jeden mąż mówił,że niby ok ale jednak coś nie halo.

I to nie halo to właśnie jasny { naturalny} kolor drzewa, który pasuje do wnętrz. Dlatego zdecydowanie polecam malowanie na coś ciemniejszego. Dziś zamieściłam w dzienniku kolor moich dech, więc możesz podejrzeć. Wybór padł na kolor pt. sosna oreleańska- taka rudawo- brązowa wiewiórka bym rzekła.

Czy krótki czy długi urlop Ci się szukuje -to nie ważne i tak zazdroszczę. Ale mała będzie z pewnością wniebowzięta tyle piachu. Oby morze ciepłe i pogoda dopisała. A pro po mamy córki w tym samym wieku. Moja ma wakacje w przedszolu.

Pozdrawiam

Lili07, dzięki - pytałam u Ciebie o ten kolor sosny-koreańska? pamiętasz nazwę firmy?

Kimklb - już za chwileczkę, już za momencik będziecie na tym samym etapie.

Agalind - my to jednak jesteśmy dziwne. Inne kobiety marzą o podróżach, futrach, samochodach itp. a Ty o skrzyneczce a ja o wodzie...Nie popchniemy tematu przed urlopem.