Klesia 23.08.2011 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) Taras, rodzi się w bólach ... Ulciam, ścianka kolankowa ma 130cm. Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Super taras będzie ,a ścianka wysokość ma zarąbistą . U mnie ma 110 i jest już fajna a jak u Ciebie 130 to jest rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.08.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Też mi się wydaje, że są w sam raz!Teraz na tapecie mam sprzęt AGD, żeby już definitywnie zamknąć sprawę kuchni, wygląda to tak:1. Piekarnik amica integra http://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/105/250x220_amica_piekarnik-amica-ebi810-74.jpglub samsung http://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/21/250x220_samsung_piekarnik-samsung-fqv113t001.jpg2. Płyta gazowa amica http://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/61/250x220_amica_plyta-gazowa-amica-pgxz6411-ptg4-1zpztra.jpglub gaz na szkle PGCZ 6411 http://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/110/250x220_amica_plyta-gazowa-amica-pgcz6411-ptcg4-1zpzta.jpg 3. Lodówka samsung RL 56GEGIHhttp://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/191/250x220_samsung_lodowka-samsung-rl56gegih.jpg4. Okap franke FTC 6032 xshttp://sklep.awin.pl/images/Aa-Franke/thumbnails/FTC_6032.jpg.thumb_150x72.jpglub samsung HB 6247 sxhttp://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/12/250x220_samsung_okap-samsung-hb6247sx.jpg5. zmywarka boschhttp://www.megamarket.com.pl/kupic_img2/33/250x220_bosch_zmywarka-bosch-smv-50e90eu-zestaw-startowy-calgonit-gratis.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 24.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mam dokladnie ten piekarnik i taki gaz na szkle.Ten duży palnik jest super bo jest taki podwójny tzn.jest duża otoczka i w środku jeszcze taka mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Co prawda jeszcze nie jestem na tym etapie, ale z tego co się orientuję, to Amica ma bardzo dobre piekarniki i płyty. Co do Boscha to naprawy mogą pociągnąć po kieszeni, bo za części sobie słono każą płacić. Oczywiście życzę, żeby sprzęt sprawował się bez zarzutu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 26.08.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Hej! Mi tez chodzi po głowie robienie już tarasu i schodów wejsciowych z kostki. Napisz mi ile płaciłaś za m2 kostki (firma, model) i jakie długie masz palisady i ile kosztowały. Znalazłam płytki do lazienki nawet 3 rodzaje! 1-w Obi 30x60cm za 52 lub 53 zł nie znam nazwy, nie widziałam jeszcze na żywo ale w przyszłym tyg pojadę 2-Ceramika Tubądzin Modern Square 45x45cm http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=undefined,hLoop=1,hStrona_sub=lazienkowe,hKolekcje_id=239,hKolekcje_produkt_id= 3- szare 33x33, nie pamiętam firmy ale w poniedz jadę do salonu odebrać płytki na parapet to zobaczę i dam znać.napewno za 49,50zł Co do płyty też mam gaz na szkle ale Mastercook i jeszcze nie używana więc się nie wypowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.08.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Klesia, pochwal sie jakie postępy zrobiliście. No chyba, że chcesz nas tu zaskoczyć w pełni umeblowanym domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 30.08.2011 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Oj Agalind, uśmiechnęłam się... Chciałabym Was zaskoczyć, ale prace idą powoli, a czasu brakuje. Taras zakończony Moje dzieło, sztachetki na "loggię" I kotłownia, prawda, że piękna? Przeglądając muratora znalazłam opinie o płytkach, które mam mieć w łazience, złe opinie. Nie wiem czy ich nie oddać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149617-Ceramikia-Końskie-seria-O-X-F-O-R-D-rady-opinie-uwagi/page2 Trochę mnie to załamało. Wymyśliłam, że wezmę po jednej płytce białej i jasnoszarej do domu i przeprowadzę eksperyment. CHyba, że nie da się ich zwrócić (kupione w LM), to może lepiej się nie denerwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 31.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witeczka! Klesia bardzo fajowy tarasik, moje kolory -ba nawet moja kostka, więc napewno mi się podoba.Co do sprzętu Agd to się nie znam, ale Amica podobno specjalizuje się w kuchniach więc mozna liczyć na dobry sprzęt.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 31.08.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 A widzisz, jednak jest się czym pochwalić! Co do płytek, to takie matowe zawsze trochę trudniej doczyścić niż gładkie. Taka ich uroda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 01.09.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Lili07 no w końcu od kogoś to odgapiłam, prawda? No i tym sposobem elewacja też musi być szara, więc przynajmniej nie ma się co wahać i jeszcze zastanawiać.Agalind eksperymentuję z tymi płytkami, na razie czyściłam je gąbką z płynem do naczyń - kurz zszedł, teraz chapię je wodą, mydłem itp. Zobaczymy, na razie nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 04.09.2011 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Czas na podsumowanie dotychczasowych kosztów: 1. Zakup działki, biuro nieruchomości, notariusz itp. 56 3742. Dokumenty (projekt, geolog, mapy, proj. przyłącza wody, przyłącze prądu) 10 2413. Przygotowania (słupki na ogrodzenie, garaż) 1 7834. Fundamenty domu i tarasu 29 3525. Ściany i strop 52 6266. Dach 47 4007. Stolarka okienno – drzwiowa 15 6408. Instalacje 8 2179. Tynki i wylewki 19 76010. Wykończenie 740011. Wyposażenie 290012. Ogród (w tym kostka) 5100 W sumie 200 419 + działka = 256 793 Czy można było taniej? Wolę wierzyć, że nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 04.09.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Zdjęcia z wczoraj, robione późną nocą Schody wejściowe do domku I kotłownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 06.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Coraz lepiej wygląda. To kiedy przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.09.2011 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Oj Agalind, dzięki za Twój optymizm, wywołujesz uśmiech na mojej zmęczonej twarzy. Przeprowadzka planowana była na święta, ale jakoś tak sobie myślę, że może pod koniec stycznia... a może na początku lutego, bo wtedy będę mieć ferie...Wieści z placu boju:- kotłownia prawie cała w płytkach- pralnia "się robi" - niektórzy mówią że wygląda jak masarnia (hmmm... zachciało mi się białych płytek....może zrobić różnokolorową fugę? albo pożyczę od córci kilka naklejek z Kubusiem Puchatkiem tudzież inną Barbie?)- w łazience na dole pierwsze płytki już na ścianie, brak pomysłu co do oświetlenia- woodentic zamówiony- płytki do kuchni kupione, są cudne, takie jak sobie wymarzyłam (dzięki temu woodentic w II gatunku- gdzieś trzeba było zaoszczędzić). Zdjęć brak,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 09.09.2011 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Jesteśmy tu po to żeby się wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 09.09.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Klesia, fajny taras, gratuluję I trzymam kciuki, ze Oxfordy swoim wyglądem wynagrodziły trochę większe problemy ze sprzataniem. Ja jeszcze myslę że to pierwszy budowlany brud się cięzko z nich zmywa, a potem, w codziennym użytkowaniu nie będzie tak źle;) Co do sprzętów kuchennych to się nie znam i rozeznania nie robiłam jeszcze, ale mogę jedynie powiedzieć że mamy zmywarkę bosha od kilku lat i jest bezawaryjna tfu tfu, więc polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.09.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Klesiu, koszty - rewelacja Co ty chcesz jeszcze robić w domku do lutego? Na pewno dasz radę wcześniej Jak zrobisz płytki w kuchni, to zaraz nabierzesz ochoty do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 11.09.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 ......" że mamy zmywarkę bosha od kilku lat i jest bezawaryjna tfu tfu, więc polecam:)" Potwierdzam nasza Bosia pracuje od 4 lat i tfu,tfu hihihihi a i to sprzęt ulubieniec męskiej części rodziny . Co do tarasu u nas "robi sie" z kostki granitowej (taniej po przeliczeniu nam wyszło, bo palisady drogie) my już po ociepleniu i jeszcze się boje że mi zapaćkają tynkiem i farbą a jak Ty zabezpieczysz folią? myślałam o kartonach ale jak popada???? Płytki białe....... jak sa w domu naklejki to i pranie kolorowe;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.09.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Widzę, że wszyscy używają boscha... Dobrze wiedzieć A u nas zmiany mało budowlane. Przybłąkał się do nas mały kotek, zamieszkał w blaszaku... Moja córka pokochała go szaloną miłością (wreszcie zwierzę które można wziąć na ręce, nasza goldenka waży bowiem prawie 30 kg), nazwany został Figlarzem. Dzisiaj co prawda okazało się, że Figlarz jest dziewczynką, casting na imię trwa Oto i powód zamieszania W salonie z kolei zamieszkała koza... A w łazience ceramika oxford, trochę spędza mi sen z powiek, jest bardzo krucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts