agalind 15.09.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Jaka stylowa koza! Rewelacja! Przy "odrobinie" pracy mogłoby być cudo:) Ciekawa bardzo jestem jak Oxfordy końcowo będą wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.09.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Ładne płyteczki, szkoda że się kruszą, u mnie o problemach nie słyszałam a do tego wszystkie łączenia płytkarz szlifuje bo nie chciałam listew. Świetny taras, my w tym roku nie zrobimy bo czasu braknie. Ale też odgapię więc chyba będziemy razem z przodowniczką lili miały podobne Powiedz mi kochana ile płaciłaś za m2 kostki i ile za palisadę i jakie masz je długie? czekam na więcej zdjęć łazienki ps. trzeba by rozstrzygnąć konkurs ale jakie było sedno?kto pierwszy zacznie czy skończy płytki?chyba zacznie co? u nas był start 7 września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.09.2011 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Agalind, też jestem ciekawa co nam z tego wyjdzie. Netka55, kostka nazywa się afrodyta (firma awbud - ok. 63zł/m2), palisada ma ok. 27 cm długości (ok.2,50 za sztukę). Kolejne zakupy za nami, są już płytki do wiatrołapu, salonu, kuchni. Teraz tylko wydłużyć dobę i już za kilka tygodni można by się wprowadzać. Zdjęcia z dnia dzisiejszego Kotłownia ma już podłogę, piec czeka w garażu pralnia (na zdjęciu podobna do kotłowni, w rzeczywistości nie bardzo) Mamy już stół i krzesła, czekają zapakowane na parapetówę I łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 18.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Klesia...siostro! krzesła też będziemy mieć takie same! wybrałam je zeszłej zimy na allegro, niedawno poprosiłam sprzedawcę o przysłanie mi próbek kolorów drewna żeby dobrać do salonowych. Mogę wiedzieć ile kosztował Was komplet i jaki to kolor drewna? Z wydłużaniem doby całkowicie się zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.09.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Ślicznie prezentuje się Twoja łazienka i kolory takie jak chciałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 21.09.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Już się nie mogę doczekać efektu końcowego. W kuchni pojawiła się ściana barku a ja "popełniłam" na niej tynk strukturalny, mam problem z doborem farb. z bliska wygląda tak, taki "wyczesany" Koza odpalona i pierwszy dym z komina Próba doboru farb pierwsza to kolor frappe (z myślą o barku), druga - stone grey (kuchnia) - nie pasują mi. Julcia też dokonała prób kolorystycznych, Ulciam, poznajesz? No i przyjechał woodentic, nie wiem czy ważne jest, jak się go kładzie - jak wchodze do salonu - równolegle czy prostopadle? Ułożony równolegle Edytowane 21 Września 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.09.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Fajnie Ci wyszła ta struktura! Kolor frappe niezły, ten drugi za zimny. My mamy woodentic brown, będziemy kłaść w sposób jaki ułożyłaś. A co do ułożenia w pomieszczeniu to zależy jak masz wejście bo ja w dłuższej ścianie. Pozwolę sobie wstawić szkic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 22.09.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Klesia! Fajnie, fajnie się zapowiada. Już krzesła, więc chyba przeprowadzka blisko.Co do kładzenia płytek czy to paneli to nam fachowiec powiedział, że jedyna istniejąca zasada jest taka,że kładziemy wzdłuż padających promieni słonecznych. Czyli prostopadle do okna, w innym przypadku padające słońce uwydatnia łączenia pomiędzy np. panelami. czyli żle to ja mam teraz w salonie, ale w nowym domku będzie juz git.Pozdrawiam i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 22.09.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Zapomniałyście chyba, że ja blondynka jestem... Dla przypomnienia wrzucam rzut parteru Dwa okna są od wschodniej strony, taras od południowej, czyli jak będzie wzdłuż tych promienie? Myślimy ułożyć je od jadalni w stronę tarasu czyli tak Może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 23.09.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Farby poznaję i myślę że córcia będzie zadowolona z tych kolorków. Jeśli chodzi o ułożenie tych płytek to ja bym dała je w drugą stronę ,czyli od wejścia w stronę tych dwóch okien(ale to tylko moje zdanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 25.09.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) Ulciam, a czemu akurat tak? Rozłożyliśmy je dzisiaj w salonie i dalej nie wiem. Jak wchodzę do salonu z wiatrołapu albo z kuchni, to wychodzi, że wersja pierwsza. A jak wchodzę z tarasu albo siedzę na wymarzonej (czytaj: wyimaginowanej) kanapie to wersja proponowana przez Ulciam. Będzie wesoło, bo najpierw trzeba położyć kafle w kuchni (nie wiem kto wymyśłił płytki 60x60) a potem "jakoś" zgrać je z salonem. Może bardziej optymistycznie Ostatnio często powtarzam zdanie: tak miało być. Głośno, chyba żeby samą siebie przekonać. Jest pięknie i... tak miało być! Netka, gonię Cię!!! Jutro druga warstwa białych. Edytowane 25 Września 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 26.09.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 I jest już druga warstwa płytek. I pierwsze drzwi wewnętrzne, reszta duuużo później, kolor orzech włoski, zdjęcie średnio udane, na drugim bardziej zbliżony odcień A w kotłowni zamieszkał piec, może do końca tygodnia będzie już grzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 30.09.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Nie wiem czy tak pędzicie z robotą czy czas tak szybko płynie. Czekam na dalsze postępy(np. trzeci pasek płytek w kuchni;)) PS. w jakim programie robiłaś wizualki łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 01.10.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Powiem Ci że z tymi płytkami to niezła zagwozdka...u mnie wszystko oczywiste bo drzwi tarasowe mam od zachodu i tak padają promienie.Nie wiem jak zrobiłabym na Twoim miejscu...A w holu też będzie woodentic? Bo jeśli tak to położyłabym odwrotnie niż narysowałaś. Piękne te nasze drzwi! U mnie mają montować za tydzień, ciekawa jestem koloru bo na próbniku wyglądały na ciemniejsze niż u Ciebie. Mówisz że mnie gonisz? U mnie w kuchni tylko fugi brakuje, w łazience już częściowo jest A poza tym na nic nie mam czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 02.10.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Czas szybko biegnie, powiedziałabym, że ucieka a postępów jakoś nie widać, chociaż codziennie jesteśmy na budowie. Podjęłam pierwszą próbę doczyszczenia łazienki, ale nie mogę zaliczyć jej do udanych. Jutro kolejna, tym razem będę uzbrojona w magiczne środki, które mają sobie poradzić z każdym rodzajem brudu... Zobaczymy...Agalind, wizualizację robiliśmy w LM, dostaliśmy tylko wydruk.Netka, na żadnym ze zdjęć drzwi nie wyglądają tak jak na żywo. Myślę, że będziesz zadowolona. Z tym gonieniem to żartowałam, u nas jedynie położone płytki na podłodze w łazience. Decyzja w sprawie woodentica nie została podjęta. Za to pojawił się kolejny dylemat, stwierdziłam że beznadziejnie będą wyglądały białe szafki górne przy białych płytkach... Mam katalog z kolorami lakierów, ale co z tego jak odcieni szarości jest kilka??? wrrrrrrrr..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Klesia, co tam u Was się dzieje? Doczyściłaś łazienkę? Chwal sie dziewczyno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 No własnie , Klesia udało Ci sie oxfordy pokonać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 09.10.2011 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Eeee.... tego.... No dobra, przyznaję się bez bicia, że nie czyściłam łazienki. Stwierdzam nieobiektywnie, że oxfordy są ładne, nawet brudne. Dziennik przemienia się w galerię, ale co tu pisać, najwięcej widać na zdjęciach Łazieneczka z lusterkiem I wciąż bez prysznica I pierwsze rzędy woodentica Płytki w wiatrołapie Próba koloru na barku, nie umiem uchwycić koloru, coś chyba aparat szwankuje Próby kolorów do salonu I moje płyteczki w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ila75 10.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Witam! z tego co widzę to też ochra woodentic i te mniejsze My połozyliśmy je począwszy od wiatrołapu przez korytarz do salonu i kuchni efekt super jakoś znów nam metrów przybyło. Też mamy dwa okna w salonie projekt ten co Netka tylko okna oba duże tarasowe. Ładnie te płytki na podlodze się prezentują chociaż nie byłam przekonana co do koloru ......o...gdyby tak wszystko do czego nie byłam przekonana na + mnie zaskakiwało. Białe szafki......a myślalaś o korpusach ciemnych? Nas naszlo na białe z połyskiem i z ciemnymi korpusami, blatami wenge tylko nie wiem jak w utrzymaniu ciemne blaty. Fajne też widziałam blaty kolor ratan z BRW ale korpusy wtedy biale ten ratan tak do naszych plytek pasuje i chyba łatwy w utrzymaniu. Pozdrawiam już macie coraz bliżej mety Edytowane 10 Października 2011 przez Ila75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.10.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Och, jak ja bym chciała już płytki kłaść... Jaki kolor ostatecznie będzie w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts