Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć,

uprzejmie donoszę, że meble w kuchni będą... kiedyś... nawet wiem kiedy.... w piątek... jakiś piątek... jakiś listopadowy piątek... Więcej nie wiem, dobre, nie?

Agalind jam to, nie chwaląc się, ów tynk strukturalny popełniła, tymi ręcami... Kolor też ja, na szczęście oszczędziłam Wam wersji pośrednich.

Trzymajcie kciuki za święta w nowym domu, mam nadzieję, że się uda...

Sprawa lamp spędza mi sen z powiek, ostatnio znalazłam takie, ale żeby je obejrzeć, musiałabym się wybrać do Częstochowy. Co o tym sądzicie?

http://www.lights.com.pl/images/thumbnail/81/5681.jpg

Ale czadowa lampa! Rewelacja! Weszłam przypadkiem do Pani dzienniczka, gratuluję etapu:)

Edytowane przez dziewczyna

Dziewczyna dziękuję. Nie kupiliśmy tej lampy, bo nie chcę kupować przez internet, wolę ją zobaczyć na żywo, dzisiaj sklep był zamknięty a następny wolny weekend mam w 2012 roku (17.12 nie licze bo wtedy siedzę na kartonach).

Na budowie sporo się dzieje, roboty na kilku frontach ale zdjęć niewiele...

W spiżarni pojawiły się półki, nie są jeszcze skończone

P1080417.JPG

Ściany mają już kolor, baaardzo delikatny, no i w końcu są fugi. Najwyższa pora, bo w czwartek mają przywieźć meble

P1080432.JPG

Jadalnia - ten sam kolor ścian, fugi na podłogach, no i też w tym tygodniu przywiozą mebelki do salonu.

P1080435.JPG

Zapomniałabym o baaardzo ważnej rzeczy, od wczoraj mamy WODĘ!!! Jaki to luksus, jak nie trzeba wychodzić na zewnątrz, żeby umyć ręce... No i wreszcie można skorzystać z toalety... Czas już najwyższy, bo w nocy woda w wiaderku zamarzła...

• 2 weeks później...

Agalind kuchnię przywieźli, ale dwa fronty były zarysowane, więc zwróciliśmy do poprawy, no i wyniknęło nieporozumienie z barkiem, więc musieliśmy wymienić blat i czekamy na nowy. Więc niby jest kuchnia a tak naprawdę jej nie ma. Nie wiem, czy my jesteśmy tacy wybredni, ale meble do salonu też wróciły do producenta, czyli stolarza, a że pan się obraził jak mu zwróciliśmy uwagę na uszczerbioną szufladę, to nie mamy mebli... Jestem zniechęcona, wszyscy znajomi krytykują BRW, a lokalni producenci mnie dobijają.

Pozdrawiam

Oj trudno, trudno... Chciałabym już się pakować, ale nie ma gdzie tych pudeł układać ani gdzie rozpakować. Na górze układają karton gipsy, jeszcze szlifowanie i będzie można malować. No i pojawia się dylemat, czy jednak przeprowadzać się na święta, żeby zdążyć musielibyśmy dniami i nocami robić, o sprzątaniu nawet nie wspominam, bo kurz i pył nieustannie się unosi.

Zdjęcie kuchni w trakcie montażu

P1080457.JPG

Lampa w salonie, nie wiem jeszcze czy zostanie

P1080466.JPG

Powoli pojawiają się gniazdka i wyłączniki

P1080471.JPG

Schowek pod schodami dostał już drzwi

P1080474.JPG

Edytowane przez Klesia

Ale fajnie się zrobiło. Kolor murku przy kuchni dodaje smaczku:) Nie wiem co ci doradzić, pewnie sama biłabym się z myślami czy się przeprowadzać. Z jednej strony byłoby fajnie spędzić święta w nowym domu, ale gorzej z tym wiecznym kurzem. No chyba, że idziecie do kogoś na Wigilię, bo wtedy na pewno bym się przeniosła (nie trzeba za duzo gotować).;)

Znalazłam w necie (inspiracje LM) zdjęcie sypialni

8402_DSC02760_-_Kopia.jpg

Co o niej sądzicie? Dałabym tapetę na ścianę kolankową (czyli niewiele byłoby ją widać), na wprost jakąś scianę w kolorze ciemnej czekolady (czekoladowa mokka z duluxa), zostaną jeszcze dwie ściany - białe? jakiś beż? Na jednej zawisłaby gładka firanka i zasłona turkusowa. DO tego narzuta jak na zdjęciu lub taka

beznazwy.jpg

Klesia! Witeczka!

Bardzo fajne te inspirki. I w jednej i w drugiej wersji można czuć się bardzo komfortowo. Myślę,że Twoje kombinacje będą dobre. Jednak oprócz turkusowych zasłon dodaj coś jeszcze w tym kolorze, może poduszki lub lampki nocne. Takie małe gadżety i bedzie git. Ale cała czekolodowa sypialnia pus złote dodatki to też byłoby fajny zestaw.

Pozdrawiam.

Klesia wieki u Ciebie nie byłam. Ty chyba masz więcej czasu bo do mnie zaglądasz... Kuchnia fajnie wyszła, spokojna ale interesująca. Czy w szafkach masz lampki?

A sypialnia, hmm jakbym ją już gdzieś widziała :D zobacz do mnie ;) ja mam 1 ścianę z tapetą i 3 beżowe, do tego okno i łóżko ciemny brąz. Narzutę już mam beżowo-brązową i 2 ozdobne poduszki turkusowe dokupiłam. firanka ecru a zasłonki w paski takie: http://allegro.pl/firanki-zaslony-gallian-turkus-braz-najmodniejsze-i1948406525.html

Co do Twojego dylematu to chyba przeczekałabym też najgorszy kurz w starym domu. U mnie nie ma szlifowania a codziennie widać i czuć pod palcami pył na meblach, ale ja jeszcze mam troszkę czasu do świąt na jego poskromienie

pozdrowienia i wyrozumiałych a raczej normalnych wykonawców mebli :)

Lili, Netka, dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

Netka, napisałam u Ciebie. Śliczne te zasłonki, właściwie mogą też być jako firanki. A ja miałam takie upatrzone (to zdjęcie poszewki na poduszkę, wzór turkusowy jest w dwóch odcieniach). A teraz to już nie wiem...

P1080551.JPG

P1080553.JPG

A u nas powoli wyłania się kuchnia, teraz żałuję, że nie zrobiłam ściany przy oknie takiej jak barek, nic straconego - przy następnym malowaniu...

P1080539.JPG

W wiatrołapie mam już tynk strukturalny, pod nim będą zwykłe wieszaki na kurtki

P1080547.JPG

Walczymy dalej, zdążymy, nie zdążymy, zdążymy...

A w dzienniku tylko wiatr hula... Ani żywego ducha...Wsparcia brak... Mówiłam już, że wykończeniówka wykańcza???

To może krótka fotorelacja:

- w kuchni mamy już wszystkie lampy

P1080555.JPG

- w spiżarce mogę układać rzeczy, bo pojawiły się już drzwi

P1080557.JPG

- sypialnia jeszcze w proszku, ale to nic bo "do nadal" nie zapadła decyzja co do przeprowadzki. Optymistycznie: 17.12, pesymistycznie: nie wiem, bo jak nie na święta, to już mi wszystko jedno.

P1080564.JPG

Na ścianie widać próbkę koloru, jakby kto pytał: biała czekolada (ale jej tam nie będzie, odpadła).

Witam droga Klesiu, trafiłam przypadkiem na Twój dziennik szukając inspiracji do sypialni (nęci mnie brąz i turkus jak u netki) i postanowiłam wesprzec Cię duchowo w tej końcowej fazie wykończenia, nie poddawaj się absolutnie!!! przecież macie juz tak bardzo wiele, a do świąt zostało ponad 2 tygodnie !!! Dobrze wiem, jak ta końcowa faza robót wygląda i jak człowiek jest wykończony ale pocieszę Cię, że postęp robót u was super szybki i w dodatku wszystko piękne (w moim stylu :-) Bardzo dużo macie zrobione więc nie poddawaj się :-)

Agalind, Maldarec - dzięki za słowa otuchy.

Dziewczyny, doradźcie co zrobić z tymi lampami w salonie - zostawić tą co mam - wiszące kule, czy jednak zamówić z tego aldexu

Czy taka nadaje się nad stół 2,60 po rozłożeniu?

http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/19755.jpg

Do tego w salonie wspomniane wcześniej

http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/19692.jpg

Teraz wisi ta lampa

P1080466.JPG