netka55 02.11.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Hej! A ja chciałam Ci napisać że masz porządek i czysto Napewno większy niż u nas. Ładny kolor na barku, skrytka przytulna. Macie jeszcze dużo czasu, zdążycie czego nie mogę powiedzieć o nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 02.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Ja również trzymam kciuki za termin przeprowadzki! Święta w nowym domu - rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 03.11.2011 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Cześć,uprzejmie donoszę, że meble w kuchni będą... kiedyś... nawet wiem kiedy.... w piątek... jakiś piątek... jakiś listopadowy piątek... Więcej nie wiem, dobre, nie?Agalind jam to, nie chwaląc się, ów tynk strukturalny popełniła, tymi ręcami... Kolor też ja, na szczęście oszczędziłam Wam wersji pośrednich.Trzymajcie kciuki za święta w nowym domu, mam nadzieję, że się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 03.11.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Trzymam kciuki mocno:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewczyna 07.11.2011 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 (edytowane) Sprawa lamp spędza mi sen z powiek, ostatnio znalazłam takie, ale żeby je obejrzeć, musiałabym się wybrać do Częstochowy. Co o tym sądzicie?http://www.lights.com.pl/images/thumbnail/81/5681.jpg Ale czadowa lampa! Rewelacja! Weszłam przypadkiem do Pani dzienniczka, gratuluję etapu:) Edytowane 7 Listopada 2011 przez dziewczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.11.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Dziewczyna dziękuję. Nie kupiliśmy tej lampy, bo nie chcę kupować przez internet, wolę ją zobaczyć na żywo, dzisiaj sklep był zamknięty a następny wolny weekend mam w 2012 roku (17.12 nie licze bo wtedy siedzę na kartonach). Na budowie sporo się dzieje, roboty na kilku frontach ale zdjęć niewiele... W spiżarni pojawiły się półki, nie są jeszcze skończone Ściany mają już kolor, baaardzo delikatny, no i w końcu są fugi. Najwyższa pora, bo w czwartek mają przywieźć meble Jadalnia - ten sam kolor ścian, fugi na podłogach, no i też w tym tygodniu przywiozą mebelki do salonu. Zapomniałabym o baaardzo ważnej rzeczy, od wczoraj mamy WODĘ!!! Jaki to luksus, jak nie trzeba wychodzić na zewnątrz, żeby umyć ręce... No i wreszcie można skorzystać z toalety... Czas już najwyższy, bo w nocy woda w wiaderku zamarzła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 23.11.2011 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Klesia, kiedy montują Ci kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 25.11.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Agalind kuchnię przywieźli, ale dwa fronty były zarysowane, więc zwróciliśmy do poprawy, no i wyniknęło nieporozumienie z barkiem, więc musieliśmy wymienić blat i czekamy na nowy. Więc niby jest kuchnia a tak naprawdę jej nie ma. Nie wiem, czy my jesteśmy tacy wybredni, ale meble do salonu też wróciły do producenta, czyli stolarza, a że pan się obraził jak mu zwróciliśmy uwagę na uszczerbioną szufladę, to nie mamy mebli... Jestem zniechęcona, wszyscy znajomi krytykują BRW, a lokalni producenci mnie dobijają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.11.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 No cóż, takie rzeczy się zdarzają. Zapłaciłaś za towar pełnowartościowy, więc lepiej niech się Pan nie oburza, bo przecież mu tego nie ukradłaś. Cierpliwości Ci życzę, choć pewnie na tym etapie coraz trudniej o nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 25.11.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 (edytowane) Oj trudno, trudno... Chciałabym już się pakować, ale nie ma gdzie tych pudeł układać ani gdzie rozpakować. Na górze układają karton gipsy, jeszcze szlifowanie i będzie można malować. No i pojawia się dylemat, czy jednak przeprowadzać się na święta, żeby zdążyć musielibyśmy dniami i nocami robić, o sprzątaniu nawet nie wspominam, bo kurz i pył nieustannie się unosi. Zdjęcie kuchni w trakcie montażu Lampa w salonie, nie wiem jeszcze czy zostanie Powoli pojawiają się gniazdka i wyłączniki Schowek pod schodami dostał już drzwi Edytowane 25 Listopada 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.11.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ale fajnie się zrobiło. Kolor murku przy kuchni dodaje smaczku:) Nie wiem co ci doradzić, pewnie sama biłabym się z myślami czy się przeprowadzać. Z jednej strony byłoby fajnie spędzić święta w nowym domu, ale gorzej z tym wiecznym kurzem. No chyba, że idziecie do kogoś na Wigilię, bo wtedy na pewno bym się przeniosła (nie trzeba za duzo gotować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 26.11.2011 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 Znalazłam w necie (inspiracje LM) zdjęcie sypialni Co o niej sądzicie? Dałabym tapetę na ścianę kolankową (czyli niewiele byłoby ją widać), na wprost jakąś scianę w kolorze ciemnej czekolady (czekoladowa mokka z duluxa), zostaną jeszcze dwie ściany - białe? jakiś beż? Na jednej zawisłaby gładka firanka i zasłona turkusowa. DO tego narzuta jak na zdjęciu lub taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 29.11.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Klesia! Witeczka! Bardzo fajne te inspirki. I w jednej i w drugiej wersji można czuć się bardzo komfortowo. Myślę,że Twoje kombinacje będą dobre. Jednak oprócz turkusowych zasłon dodaj coś jeszcze w tym kolorze, może poduszki lub lampki nocne. Takie małe gadżety i bedzie git. Ale cała czekolodowa sypialnia pus złote dodatki to też byłoby fajny zestaw.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 29.11.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Klesia wieki u Ciebie nie byłam. Ty chyba masz więcej czasu bo do mnie zaglądasz... Kuchnia fajnie wyszła, spokojna ale interesująca. Czy w szafkach masz lampki? A sypialnia, hmm jakbym ją już gdzieś widziała zobacz do mnie ja mam 1 ścianę z tapetą i 3 beżowe, do tego okno i łóżko ciemny brąz. Narzutę już mam beżowo-brązową i 2 ozdobne poduszki turkusowe dokupiłam. firanka ecru a zasłonki w paski takie: http://allegro.pl/firanki-zaslony-gallian-turkus-braz-najmodniejsze-i1948406525.html Co do Twojego dylematu to chyba przeczekałabym też najgorszy kurz w starym domu. U mnie nie ma szlifowania a codziennie widać i czuć pod palcami pył na meblach, ale ja jeszcze mam troszkę czasu do świąt na jego poskromienie pozdrowienia i wyrozumiałych a raczej normalnych wykonawców mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 29.11.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Lili, Netka, dzięki dziewczyny za podpowiedzi. Netka, napisałam u Ciebie. Śliczne te zasłonki, właściwie mogą też być jako firanki. A ja miałam takie upatrzone (to zdjęcie poszewki na poduszkę, wzór turkusowy jest w dwóch odcieniach). A teraz to już nie wiem... A u nas powoli wyłania się kuchnia, teraz żałuję, że nie zrobiłam ściany przy oknie takiej jak barek, nic straconego - przy następnym malowaniu... W wiatrołapie mam już tynk strukturalny, pod nim będą zwykłe wieszaki na kurtki Walczymy dalej, zdążymy, nie zdążymy, zdążymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.12.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 A w dzienniku tylko wiatr hula... Ani żywego ducha...Wsparcia brak... Mówiłam już, że wykończeniówka wykańcza??? To może krótka fotorelacja: - w kuchni mamy już wszystkie lampy - w spiżarce mogę układać rzeczy, bo pojawiły się już drzwi - sypialnia jeszcze w proszku, ale to nic bo "do nadal" nie zapadła decyzja co do przeprowadzki. Optymistycznie: 17.12, pesymistycznie: nie wiem, bo jak nie na święta, to już mi wszystko jedno. Na ścianie widać próbkę koloru, jakby kto pytał: biała czekolada (ale jej tam nie będzie, odpadła). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 07.12.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Klesia, nie poddawaj sie. Tyle już zrobiliście a my tu Wam kibicujemy, choć nie zawsze nas widać Widze, że drzwi do spiżarki łamią się do środka. Nie zabierają za dużo miejsca? No chyba, że spiżarka jest całkiem spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maldarec 08.12.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Witam droga Klesiu, trafiłam przypadkiem na Twój dziennik szukając inspiracji do sypialni (nęci mnie brąz i turkus jak u netki) i postanowiłam wesprzec Cię duchowo w tej końcowej fazie wykończenia, nie poddawaj się absolutnie!!! przecież macie juz tak bardzo wiele, a do świąt zostało ponad 2 tygodnie !!! Dobrze wiem, jak ta końcowa faza robót wygląda i jak człowiek jest wykończony ale pocieszę Cię, że postęp robót u was super szybki i w dodatku wszystko piękne (w moim stylu Bardzo dużo macie zrobione więc nie poddawaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 08.12.2011 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Agalind, Maldarec - dzięki za słowa otuchy. Dziewczyny, doradźcie co zrobić z tymi lampami w salonie - zostawić tą co mam - wiszące kule, czy jednak zamówić z tego aldexu Czy taka nadaje się nad stół 2,60 po rozłożeniu? http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/19755.jpg Do tego w salonie wspomniane wcześniej http://www.skleplampy.pl/sklep_foto/big/19692.jpg Teraz wisi ta lampa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 08.12.2011 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Klesia, srebrne lampy sa takie proste i surowe, a białe jak dla mnie za bardzo "pokręcone" przy tamtych. Wydaje mi się, że nad stołem lepsza lampa na dłuższym zwisie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts