Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

Cześć Klesia:)

Gratuluję przeprowadzki!!!!!!!!!!!!!!

Ale super macie dom, bardzo mi się podoba... (to co pokazałaś i czekam na resztę:D)

I pytania mam:

Drzwi do spiżarni kupiliście gotowe takie czy stolarz Wam robił?

Czy zadowolona jesteś z łamanych??

I jeszcze o płytki w łazience: czy faktycznie tak ciężko je się myje? Bo to oxfordy prawda??

Mam nadzieję że będziesz tu wracać i raczyć nas kolejnymi pomieszczeniami:)

ps. co do pomysłu na sypialnię... rewelacja:)

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, hej...

Lukarna, dzięki za miłe słowa. Drzwi do spiżarni kupiliśmy gotowe, panowie od kuchni wycenili je na 1000zł, więc wybraliśmy gotowe. Ja jestem zadowolona, zarówno z drzwi jak i spiżarki.

Co do oxfordów, to też nie narzekam. Teraz mam dylemat co wybrać do górnej łazienki, czeka nas znowu wycieczka po salonach łazienkowych.

A domek powolutku się zmienia

Sypialnia ze śladami obecności córci, turkusowa zasłonka już zamówiona.

P1080784.JPG

P1080789.JPG

Pokój córki nabiera kolorów, w rzeczywistości kolor pomiędzy różem a wrzosem

P1080786.JPG

Drzwi do wiatrołapu

P1080790.JPG

Pozdrawiam

I kolejne zmiany. Córcia przeszczęśliwa, bo w końcu ma swój pokój, mebel dopiero w lutym, ale jest duuużo miejsca do zabawy.

Było tak

P1080798.JPG

A tu już nabałaganione

P1080808.JPG

Pokój gościnny

P1080795.JPG

Teraz szukamy ekipy od schodów, chociaż wykładzina bardzo źle nie wygląda;)

Pozdrowienia dla tych, co tu jeszcze zaglądają...

Edytowane przez Klesia

Na ścianie w pokoju córki pojawiła się tajemnicza postać....

P1080812.JPG

A w naszej sypialni na dobre zagościły turkusy

P1080821.JPG

Drugi pokój na półpiętrze (ze starymi meblami) też już ma ozdobione okno

P1080823.JPG

Pozdrowienia

PS. Wciąż mi się wydaje, że śnię...

Edytowane przez Klesia

Klesia pokazałam pokój Twojej córki mojej i oczywiście chce miec Dzowneczka:):)

Powiedz jakie ma wymiary pokój Twojej córki??

I który to z pokoi?? Patrzyłam na rzuty domu na pierwszej stronie, to ten w prawym górnym rogu??

I gdzie w końcu zrobiliscie Waszą sypialnię? Tam gdzie jest na planie czy na półpiętrze jak się zastanawiałaś??

Pewnie te informacje są w Dzienniku ale sama wiesz jak to jest przebrnąc przez kilkanascie stron;)

ps. edytuję: doczytałam jak wróciłam do fotek że pokój na półpiętrze to ten zielony, dodatkowy:)

nowe_obrot.jpg

Tu jest rzut góry, 1- nasza sypialnia, 2 - zielony pokój, 7 - pokój córki (ponad 20 m po podłodze). Córcia ma 5 lat, ciekawa jestem kiedy się skończy miłość do różowego pokoju.

Tu jeszcze motylki nad łóżkiem, wymagają kilku poprawek

P1080813.JPG

Teraz szukamy zasłonek i narzuty

Edytowane przez Klesia

Naprawdę pięknie Klesiu, nie dziwię się że dla ciebie to wciąż sen, bo w tak krótkim czasie zrobić tak wiele, przecież w lipcu układaliście dachówkę, a na święta byliście już u siebie :-) W dodatku urządzanie tez szybko ci idzie, porównując do naszego stanu, gdzie mieszkamy od września, a na piętrze drzwi i panele ciągle czekają zapakowane, to jesteś po prostu Teleexpress :-)

maldarec no powiem Ci, że nie przypuszczałam, że to wszystko się uda i jak ktoś mnie pyta ile lat się budowaliśmy i słyszy, że we wrześniu 2010 robiliśmy fundamenty, to robi wielkie oczy. Wielka zasługa teścia, który codziennie od 7.00 rano tu siedział i robił. Pewnie, że kurz wciąż wychodzi, że tracę cierpliwość bo ciągle coś trzeba sprzątać, że jeszcze sporo przed nami, ale mimo wszystko... nie chce mi się nawet wychodzić z domku, tak mi tu dobrze.

Pozdrawiam

PS Maldarec, my zamawialiśmy panele z montażem, więc może dlatego u nas już leżą na podłodze;)

Jak ładnie, czysto i kolorowo się u was zrobiło :) Przyjemny kolor w gościnnym pokoju i super firanka w zielonym, a u córci różowo oj różowo ;)

Nadal śnisz? :lol2: Obudź się-to absolutna prawda-masz swój piękny dom, który niedługo będzie w pełni urządzony :)

ps. ja raczej zbyt twardo stąpam po ziemi żeby mieć takie wrażenia ;) a przecież wybudowaliśmy się w 7 m-cy! Jak zawsze, dla mnie, najważniejsze jest psychiczne nastawienie :D

Działajcie dalej i pokazuj postępy!

pozdrowionka

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Netka, na razie nie denerwują, a w razie czego można domówić.

Poniżej projekt łązienki, który można potraktować jedynie jako wstępny szkic ustawienia sprzętów albo jako WARIACJE pana z Casto.

Na 99% będą płytki w jednym kolorze. Nie chcę płytek do sufitu, ale nie wiem w którym miejscu powinnam je dać do tej wysokości.

5.JPG

Drzwi do pralni i fragment wanny

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

7.jpg

Edytowane przez Klesia

Klesia, taki pomysł na gorąco:)

Ta ścianka obok wc jaką ma wysokość? Możnaby zrobić ja takie wys. jak kabina i położyć płytki do górnej krawędzi ścianki i kabiny. Płytki do wys. kabiny tylko na ścianie z wc i umywalką. Chyba nie kładłabym ich na ścinace obok wc. Tylko, ze wtedy lustro musiałoby skończyć się niżej (max na wys. kabiny) lub zrobić jak u mnie (lustro a wokól niego płytki). Wymiary sa niewyraźne i nie wiem jakie sa wysokości. Przy wannie płytki tylko na długości wanny i na wys. ścianki kolankowej (na obu bokach wanny).

Jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy dam znać. Może niech inne dziewczyny sie wypowiedzą:)

Dzięki dziewczyny za zaintresowanie. Myślę o tym, co napisała Agalind, mózg paruje, a konkretów brak.

Jeśłi chodzi o płytki to podobają mi się te, co ma Agalind, ale nie widziałam ich na żywo, następne w kolejności są płytki z Opoczna - seria Salonika, chociaż zarzekałam się, że więcej płytek z tej firmy nie kupię. Te z projektu to z kolei toscana z ceramstica. Generalnie wszystkie są w rozmiarze 30x60, nie umiem sobie tego narysować a w sklepie wiadomo - płytki z jednej firmy i za projekt się płaci. A że z kasą trzeba się liczyć, to żal tych 200 zł na projekt.

Pozdrawiam