Klesia 15.11.2010 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 (edytowane) KLESIA - Ładny projekt,czy w tym roku będziecie ciągnąć mury? Witam, witam. Nie jestem aż taką optymistką... A górale mówią, że idzie zima stulecia. W tym roku chcemy jeszcze ocieplić fundamenty i wypełnić środek (jakby ktoś chciał się pozbyć gruzu, to zapraszam). Chudy beton dopiero na wiosnę. mjakobAle mi miło, że tu zajrzałeś. Co do garażu, to pisałam wcześniej, że ma 570cm w środku, też mam wrażenie że trochę za mało. No cóż, myślę że to zawsze ja będę pierwsza parkować, bo w przeciwnym razie będziemy musieli kupić samochody z gumy, bo blacha tego nie wytrzyma. Poza tym, kredyt będziemy spłacali przez najbliższe 30 lat, to o jakich samochodach mówimy?? Balkon usuwamy, zostaną tylko dwa okna. Z tej strony (płd) będzie taras, więc jeszcze myślimy jak go zacienić. Daszek nie pasuje, markiza?pergola? Jadalnia jest daleko od kuchni, ale jakoś w innym miejscu nie pasował mi stół. Wszelkie uwagi, pomysły, konstruktywna krytyka mile widziane. Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2010 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.11.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witaj Klesia! Gratuluje rozpoczęcia budowy. Zgrabny będzie ten wasz domek. Ty masz dziurę w ziemi (już fundamenty) i myślisz o płytkach? Ja nic nie mam, dziś dopiero decyzja o przyznaniu kredytu a ja już mam z grubsza rozplanowane meble i kolory życzę powodzenia w dalszych zmaganiach, będę wpadać i podglądać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.11.2010 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Ja wczytuję się w forum, oglądam zdjęcia, ale jakoś mi to nie pomaga. W głowie pojawiają się i znikają różne pomysły. Z wyobraźnią kiepsko, rysowaniem jeszcze gorzej... Dlatego liczę na Waszą pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 18.11.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam, będę podglądać co do pomysłów, to zobaczysz, będą sie pojawiac coraz częściej takie, które już zostaną na stałe. Ja uważam, ze nigdy nie jest za wcześnie, aby zaplanowac kolorystyke, tworzywa itd. A to choćby dlatego, zeby odpowiednio dobrac kolor okien, drzwi, podłóg itd. U mnie np. okna wybrane zostały bezmyślnie, w zasadzie nie pasują do niczego, co chcemy mieć ze wnętrzach - ani do podłóg, ani do mebli itd. To był błąd wyniakający właśnie z tego, ze gdy chciałam rozmawiac o urządzaniu wnętrz, mój Pan Inwestor mówił "przyjdzie na to czas, gdy będą już stały sciany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 18.11.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam, zaraz idę obejrzeć. Przede mną długie zimowe wieczory, więc będzie czas na "kombinowanie". Na razie wiem tylko, że chcę płytki woodentic, ale okna też chciałam złoty dąb, a teraz to już sama nie wiem. Przy dachówce czarnobrązowej chyba lepiej by wyglądały ciemniejsze okna, więc widzisz jak to jest z tymi moimi wyborami. Chciałabym, a za pięć minut zmiana decyzji. Marzy mi się biała kuchnia, ale jak wtedy dobrać meble do salono-jadalni? Nie mam pojęcia. Dobra, idę pooglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.11.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 (edytowane) Witam, -w najwęższym miejscu garaż ma 570 cm. Jak będzie ciasno, to mąż przerzuci się na rower... Będzie ciasno i to nawet w kombinacji średni + mały samochód. Tym bardziej, że będziecie się tędy przeciskać do kotłowni. Póki nie ruszyliście z murami przemyślałbym rozmieszczenie węższej bramy na jeden samochód centralnie, a mąż wykorzysta resztę miejsca na drobnicę, stół do majsterkowania w górnym lewym rogu itp. 570 to mało na projekcie, a w realu gdy się spieszysz a małżonek źle ustawi samochód staje się irytujące. Ja robię garaż 460 szeroki na 1 samochód, ale chętnie widziałbym ten metr więcej. Edytowane 18 Listopada 2010 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 03.12.2010 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Pada, pada śnieg... Działka przykryta białą kołderką czeka na nadejście wiosny. W śniegu widać tylko odciśnięte łapy jakiegoś psa i chyba bażantów. Ogarnia nas szał przedświątecznych porządków, zakupów i pieczenia pierników... Sprawy budowlane muszą zaczekać.http://lh5.ggpht.com/_T7DT-SRAEB8/TPpjVl1sDpI/AAAAAAAAAIs/8G0TZltWgOA/P1040751.JPG Edytowane 4 Grudnia 2010 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.12.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 (edytowane) Czas na podsumowanie wydatków: 1. Zakup działki, biuro nieruchomości, notariusz itp. 56 374,222. Dokumenty (projekt, geolog, mapy, proj. przyłącza wody, przyłącze prądu) 8 965,483. Przygotowania (słupki na ogrodzenie, garaż) 1 783,004. Fundamenty 22 707,00Do tego ostatniego punktu doliczyłam również wytyczenie domu, pracę koparki, zakup agregatu i pompy, kierownika budowy. Nieszczęsna wymiana gruntu podniosła nam koszty. Do stanu zero brakuje nam 3000-3500.5. Zamówiliśmy materiał na ściany 12 640,00. W sumie 102 469,70 (stan jak wyżej na zdjęciu). SZOK. Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domowa 05.12.2010 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2010 http://img15.imageshack.us/img15/7817/mikolaje030.gif' alt='mikolaje030.gif'> Czego pragniesz niech się stanie, niech Mikołaj dzisiaj spełni o czym marzysz w serca głębi;) z mikołajowym pozdrowieniem:).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 11.12.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Hejka Ale ładny śnieżek...Niech zostanie do Świąt....a potem - sioooooo.... A co do kuchni , płytek i kolorków - to ja już przed załatwieniem kredytu miałam w głowie jak co będzie wyglądać, ale koncepcja mi się kilka razy pozmieniała.... Niestała jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.12.2010 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Na budowie cisza, więc może troszeczkę nastroju świątecznego...http://lh5.ggpht.com/_T7DT-SRAEB8/TRpF1DnqT0I/AAAAAAAAAJQ/IOtP9D7NL5k/s512/P1040798.JPG http://lh5.ggpht.com/_T7DT-SRAEB8/TRpF0k9IH7I/AAAAAAAAAJM/tSbz8cgvYAo/s512/P1040800.JPG http://lh5.ggpht.com/_T7DT-SRAEB8/TRpFzfXBDLI/AAAAAAAAAJI/f9Gjc2fCtBk/P1040808.JPG http://lh3.ggpht.com/_T7DT-SRAEB8/TRpFuplC2BI/AAAAAAAAAJE/vbKnfRPFt8s/P1040839.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eLTeeS 26.01.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Klesia, uwielbiam święta i już czekam na następne, bo je spędzimy jeszcze z małym człowiekiem pomiędzy nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 04.02.2011 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Gdzie ta wiosna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 04.02.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Może zaczniemy jakieś modły wspólnie odprawiać to przyjdzie?? wiesz...w grupie siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 04.02.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Może zaczniemy jakieś modły wspólnie odprawiać to przyjdzie?? wiesz...w grupie siła Witam To może i ja się dołącze jak w grupie siła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.02.2011 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Przydałoby się, bo dzień za dniem ucieka, a tu nic się nie dzieje...muzindaa witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 05.02.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 (edytowane) No prawie nic, kombinujemy z naszą kuchnią. Może coś podpowiecie? A tak wygląda projekt ściana z oknem ma 347 cm, ta krótka 168cm, dalej jest spiżarnia, a ta po prawej 325cm. Jako że ścian jeszcze nie ma, możemy lekko ( o jakieś 20-25 cm) przesunąć tą od spiżarni). Edytowane 5 Lutego 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakrzyś1719507409 13.02.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej. Dawno mnie nie było. Zaniedbałam Cię trochę.... Wybacz Co do ekipy od dachu - to jest z Pisarzowic... Nie wiem gdzie się znajduje Wasza budowa. Oni daleko nie jeżdżą....Ale byli super. Szybko, sprawnie i bez zastrzeżeń. Jesteśmy z nich bardzo zadowoleni. Jak co to pisz. Dam CI ich numer, POZDROWIONKA... P.S. Do modłów o wiosnę - przyłączam się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 17.02.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Oj zaniedbałaś, zaniedbałaś... Ale patrząc na Wasze postępy, to jestem w stanie zrozumieć i wybaczyć. Dachowców już mam.Na budowie cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 18.02.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Witaj Klesia! do Waszych modłów o wiosnę to i ja się dołączam ,w nocy spać nie idzie bo ciągle myślę o budowie ,kiedy zaczniemy bo sierpień blisko(do końca sierpnia musimy się wyprowadzić z naszego i już nie naszego mieszkania).Ładny domek budujecie:yes:,czy w tym roku planujecie się wprowadzić? pozdrawiam Ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts