netka55 19.02.2011 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2011 Klesia co do projektu kuchni to chyba bym odbiła ze zlewem o 1 komorę w lewo żeby mieć dłuższy blat roboczy bliżej lodówki (na szybkie uszykowanie śniadania) Może to nie będzie super symetrycznie wyglądać względem okna, ale dla mnie bardziej liczy się wygoda niż wygląd.Reszta ok.Dużą masz kuchniępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 20.02.2011 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 Cześć ULCIAM zapraszam do wspólnego przeganiania zimy. Gdzie masz dziennik? Dzięki netka55, ostatnio widziałam u koleżanki płytę w "narożniku" i całkiem fajnie to wyglądało. Oj czuję, że to będzie trudne budowanie, bo co chwilę coś nowego przychodzi mi do głowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 21.02.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Co do przeganiania zimy... dzisiaj i w najbliższych dniach to nam się nie uda mam -14 na termometrze ale w tvn pokazali że od 1 marca będzie w plusie nareszcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 21.02.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Hejka!na tą zimę to ja już patrzeć nie mogę:mad:a dziennik?próbuję założyć ,ale coś mi nie wychodzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 28.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 dziennik jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 28.02.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Klesiu co u Ciebie?Jakieś postępy? Podjęłaś decyzję jak będzie wyglądała kuchnia?pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 28.02.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, witam - co do kuchni to nie podjęłam decyzji, myślę do nadal. W międzyczasie zmieniliśmy układ pomieszczeń na górze. Lepiej niech ta wiosna szybko przychodzi, bo wszystko pozmieniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ann i pawel 01.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Fajny dziennik:) bardzo fajny projekt...szczególnie półpiętro, którego brakuje w moim guliwerze:) a najlepsze zdanie to to.... Poza tym, kredyt będziemy spłacali przez najbliższe 30 lat, to o jakich samochodach mówimy?? my narazie robimy wszystko tak, jakbyśmy byli milionerami... mierzyliśmy sąsiada Audi Q5 czy się do nas zmieści-nie muszę mówić, że sami takiej nie mamy a będziemy mieć jak wygramy w Lotto-prawdopodobieństwo 1:10000000, ale jesteśmy na tą ewentualność przygotowani-zmieści się życzę dużo optymizmu na budowie i nis,kich rat kredytowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 02.03.2011 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam ann i pawel. A co do półpiętra, to... wszystko zmieniłam. Nad garażem, czyli właśnie na półpiętrze będzie sypialnia i gabinet. A u góry od lewej: garderoba, pokój naszej córki, potem gościnny i dalej łazienka z pralnią. Ciekawe co jeszcze pozmieniam... Wiosny mi trzeba!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 03.03.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Oj ,już nie szalej tak z tymi zmianami:D ale wiesz ja też tak mam jak tylko wezmę projekt do ręki to tylko myślę i myślę co by tu zmienić, by było dobrze(tylko żeby nie przedobrzyć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 06.03.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witaj Klesia:) Dzieki za odwiedziny w moim dzienniczku Faktycznie, założenia miałyśmy podobne, tylko wyobrazenia o domu inne Projekt twojego domku jest bardzo udany, zresztą potwierdzają to liczne komentarze. Mój projekt nie znajduje uznania, ba powiedziałabym brak jakiegokolwiek zainteresowania, nawet słów krytyki Pytałas o szarą elewację - znalazłam ja w necie - to projekt z18 z biura projektowego z500. Bardzo mi się podobają takie klimaty - antracytowa lub czarna dachówka i biele z szarościami na elewacji - do tego kontrastujące brązowe okna. Fajną elewację w takich kolorach Domu w Rododendronach 6 - podobnego trochę do Twojego projektu możesz znależć u Gosik21. Pozdrawiam i zaglądaj do mnie częściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.03.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witaj u mnie ewanz, nie znalazłam tej szarej elewacji. Jakbyś dotarła do tego, jaki to kolor, to bardzo Cię proszę napisz. Bardzo się cieszę, że moje plany, pomysły w końcu nabierają jakichś barw, o ile oczywiście nie zmieni mi się jeszcze milion razy. Na razie wygląda to tak: - dachówka roben monza plus kolor tobago - okna w kolorze orzech - elewacja: szarości. Jak chodzi o środek, to marzy mi się wspomniany wcześniej woodentic w salonie, no i to by było tyle szaleństwa, hihi. Dolna łazienka w szarościach, nie wzgardziłabym np. tą podłogą http://www.sklep.euro-ceramika.pl/public/images/produkty/oryginalne/3908-7449.jpg, gdyby nie cena i brak pomysłu na ściany. Meble do sypialni, która miałaby być brązowo-niebieska http://www.magnat.biz.pl/_var/gfx/dbce76e3e0c524e0e854007ea483ed64.jpg Pomarzyć fajna rzecz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 07.03.2011 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 (edytowane) Gdy pisałaś o szarej elewacji i orzechowych oknach, to myslałam o domu Gosik21, projekt Dom w Rododendronach 6, która prezentowała swój domek na FM. Pozwole sobie załączyć zdjecia, może coś Cię zainspiruje Tamten projekt - z18 - znalazłam w necie i niestety nie był bliżej opisany. Pozostaje wydrukować zdjęcie na papierze fotograficznym i pokazać w sklepie z farbami Edytowane 7 Marca 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 08.03.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 ...no całkiem,całkiem ta elewacja wygląda -podoba mi się i powiem szczerze też o takiej myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 08.03.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 a łóżko Klesiu pierwsza klasa -proste ,skromne a zarazem piękne. pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.03.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Klesia moja sypialnia też ma być brązowo-niebieska ( a w zasadzie turkusowa) ale ja tam prawie nic nowego nie będę miała tylko zbieraninę dobytku więc będzie to wersja prawie brązowa: łóżko sosnowe- a się przemaluje, komandor klon czy brzoza ale tylko boczna ściana, bo z przodu lustra.stolików nocnych nie mam, pieniędzy pewnie też nie będzie, o takim komplecie jak Twój mogę tylko pomarzyć... Widzę że Ty pasjonatka szarego Pytałaś mnie u ulciam o szare płytki. Wczoraj znalazłam! wprawdzie nie na żywo bo wszędzie tylko brązy, beże-już mnie mdli od tego, ale już na nie zachorowałam, piękne, będę o nie walczyć bo mój stary powiedział że za drogie (47zł/m2) Pewnie i tak zdaje sobie sprawę że ze mną nie wygra, tym bardziej że jemu też się podobają. OPOCZNO FLOWER grafit+czerwone+kremowe. cud miód jak dla mnie, w moim stylu.Cieszę się jak dziecko bo chciałam takie zestawienie kolorów i znalazłam idealne A jeszcze Ci podrzucę drugie, też fajne, wczoraj na żywo oglądałam w "glazura za grosze" taki namiot u nas stoi. Był 2 gat za 15zł! a tylko bez kartonów. Ceramika Tubądzin model Homme. na żywo 10 razy ładniejsze http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=undefined,hLoop=1,hStrona_sub=lazienkowe,hKolekcje_id=173,hKolekcje_produkt_id= Dachówka super, też tą chcieliśmy ale wygrał Braas-cenowo. Roben 28zł, Braas 19,50zł pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.03.2011 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Dzięki dziewczyny,mam nadzieję, że uda mi się kupić taki komplet do sypialni...netka55 mam złe doświadczenie jak chodzi o płytki z opoczna. Mamy je teraz w łazience, kosztowały dwa razy więcej niż te z promocji, które mamy w kuchni. Cokolwiek spadło mi z szafki na podłogę, to zaraz jakiś odprysk. Zraziłam się, chociaż włąściwie na ścianie mogłyby być. Kupiłąś te z tubądzina. Cena rewelacyjna a i płytki niczego sobie. Ja wynotowałam sobie płytki, któe gdzieś tam u kogoś mi się spodobały, chociaż na ceny jeszcze nei patrzyłam (ale kto mi zabroni marzyć?). Są to: 1. Nowa Gala Magma kolor 12 "jasny szary", 2. Tubądzin minimal, 3. Ceramika Końskie/ Oxford, 4. Arkesia beige poler z Paradyża - nie widziałam ich na żywo, wszystko mam w planach. Mieliśmy jutro zaczynać, no a tu wszystko zamarznięte, kolejny tydzień w plecy...ewanz dzięki za zdjęcia, przydadzą się za jakiś czas... odległy czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 10.03.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Przywitam się ładnie i zostanę sobie popatrzeć . Wiosna już się przyczłapała , nie wspominam o skrobaniu szyb jeszcze przed świtem , to się nie liczy, najważniejsze, że ptaszki rano śpiewają i słonko świeci Prace ruszają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.03.2011 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witaj atija, niestety nie ruszają. Ja już sie zastanwiam, czy nie można stawiać ścian domu a potem zalać dopiero beton. Brakuje mi cierpliwości, zwłaszcza jak widzę, że ludzie jednak coś robią na swoich budowach. Zaraz idę poczytać do Twojego dzienniczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.03.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Klesia nie kupiłam tych z Tubądzina, bo 1. nie mam kasy, 2.nie mam wymurowanej łazienki i dokładnych wymiarów, 3. nie mam wizji jak ułożyć te płytki Co do Opoczna nie mam zdania.Wieczorem obejrzę sobie Twoje upatrzone płytki. Ty nie możesz zaczynać bo zmarznięte?a gdzie budujesz? u nas miękko, ale...przeczytaj w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts