Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

Klesia co do projektu kuchni to chyba bym odbiła ze zlewem o 1 komorę w lewo żeby mieć dłuższy blat roboczy bliżej lodówki (na szybkie uszykowanie śniadania) Może to nie będzie super symetrycznie wyglądać względem okna, ale dla mnie bardziej liczy się wygoda niż wygląd.Reszta ok.Dużą masz kuchnię

pozdrawiam

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć ULCIAM zapraszam do wspólnego przeganiania zimy. Gdzie masz dziennik?

Dzięki netka55, ostatnio widziałam u koleżanki płytę w "narożniku" i całkiem fajnie to wyglądało. Oj czuję, że to będzie trudne budowanie, bo co chwilę coś nowego przychodzi mi do głowy.

Pozdrawiam

Fajny dziennik:) bardzo fajny projekt...szczególnie półpiętro, którego brakuje w moim guliwerze:)

a najlepsze zdanie to to....

Poza tym, kredyt będziemy spłacali przez najbliższe 30 lat, to o jakich samochodach mówimy??

my narazie robimy wszystko tak, jakbyśmy byli milionerami...:) mierzyliśmy sąsiada Audi Q5 czy się do nas zmieści-nie muszę mówić, że sami takiej nie mamy a będziemy mieć jak wygramy w Lotto-prawdopodobieństwo 1:10000000, ale jesteśmy na tą ewentualność przygotowani-zmieści się:)

życzę dużo optymizmu na budowie i nis,kich rat kredytowych:)

Witam ann i pawel. A co do półpiętra, to... wszystko zmieniłam. Nad garażem, czyli właśnie na półpiętrze będzie sypialnia i gabinet. A u góry od lewej: garderoba, pokój naszej córki, potem gościnny i dalej łazienka z pralnią.

nowe_obrot.jpg

Ciekawe co jeszcze pozmieniam...

Wiosny mi trzeba!!!!

Witaj Klesia:) Dzieki za odwiedziny w moim dzienniczku :D

Faktycznie, założenia miałyśmy podobne, tylko wyobrazenia o domu inne ;) Projekt twojego domku jest bardzo udany, zresztą potwierdzają to liczne komentarze. Mój projekt nie znajduje uznania, ba powiedziałabym brak jakiegokolwiek zainteresowania, nawet słów krytyki :(

Pytałas o szarą elewację - znalazłam ja w necie - to projekt z18 z biura projektowego z500. Bardzo mi się podobają takie klimaty - antracytowa lub czarna dachówka i biele z szarościami na elewacji - do tego kontrastujące brązowe okna. Fajną elewację w takich kolorach Domu w Rododendronach 6 - podobnego trochę do Twojego projektu możesz znależć u Gosik21.

Pozdrawiam i zaglądaj do mnie częściej :)

Witaj u mnie ewanz, nie znalazłam tej szarej elewacji. Jakbyś dotarła do tego, jaki to kolor, to bardzo Cię proszę napisz. Bardzo się cieszę, że moje plany, pomysły w końcu nabierają jakichś barw, o ile oczywiście nie zmieni mi się jeszcze milion razy.

Na razie wygląda to tak:

- dachówka roben monza plus kolor tobago

monza_plus_tobago.jpg

- okna w kolorze orzech

- elewacja: szarości.

Jak chodzi o środek, to marzy mi się wspomniany wcześniej woodentic w salonie, no i to by było tyle szaleństwa, hihi.

Dolna łazienka w szarościach, nie wzgardziłabym np. tą podłogą

http://www.sklep.euro-ceramika.pl/public/images/produkty/oryginalne/3908-7449.jpg, gdyby nie cena i brak pomysłu na ściany.

Meble do sypialni, która miałaby być brązowo-niebieska

http://www.magnat.biz.pl/_var/gfx/dbce76e3e0c524e0e854007ea483ed64.jpg

Pomarzyć fajna rzecz....

Gdy pisałaś o szarej elewacji i orzechowych oknach, to myslałam o domu Gosik21, projekt Dom w Rododendronach 6, która prezentowała swój domek na FM. Pozwole sobie załączyć zdjecia, może coś Cię zainspiruje :)

Tamten projekt - z18 - znalazłam w necie i niestety nie był bliżej opisany. Pozostaje wydrukować zdjęcie na papierze fotograficznym i pokazać w sklepie z farbami ;)

Rodo 6 - Gosik21..jpg

Rodo 6 - dach ant&#11.jpg

Rodo 6 - Gosik 21&#46.jpg

Edytowane przez ewanz

Klesia moja sypialnia też ma być brązowo-niebieska ( a w zasadzie turkusowa) :D ale ja tam prawie nic nowego nie będę miała tylko zbieraninę dobytku więc będzie to wersja prawie brązowa: łóżko sosnowe- a się przemaluje, komandor klon czy brzoza ale tylko boczna ściana, bo z przodu lustra.stolików nocnych nie mam, pieniędzy pewnie też nie będzie, o takim komplecie jak Twój mogę tylko pomarzyć...

Widzę że Ty pasjonatka szarego :p Pytałaś mnie u ulciam o szare płytki. Wczoraj znalazłam! wprawdzie nie na żywo bo wszędzie tylko brązy, beże-już mnie mdli od tego, ale już na nie zachorowałam, piękne, będę o nie walczyć bo mój stary powiedział że za drogie (47zł/m2) Pewnie i tak zdaje sobie sprawę że ze mną nie wygra, tym bardziej że jemu też się podobają. OPOCZNO FLOWER grafit+czerwone+kremowe. cud miód jak dla mnie, w moim stylu.Cieszę się jak dziecko bo chciałam takie zestawienie kolorów i znalazłam idealne :lol2: A jeszcze Ci podrzucę drugie, też fajne, wczoraj na żywo oglądałam w "glazura za grosze" taki namiot u nas stoi. Był 2 gat za 15zł! a tylko bez kartonów. Ceramika Tubądzin model Homme. na żywo 10 razy ładniejsze

http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=undefined,hLoop=1,hStrona_sub=lazienkowe,hKolekcje_id=173,hKolekcje_produkt_id=

Dachówka super, też tą chcieliśmy ale wygrał Braas-cenowo. Roben 28zł, Braas 19,50zł

pozdrowienia

Dzięki dziewczyny,

mam nadzieję, że uda mi się kupić taki komplet do sypialni...

netka55 mam złe doświadczenie jak chodzi o płytki z opoczna. Mamy je teraz w łazience, kosztowały dwa razy więcej niż te z promocji, które mamy w kuchni. Cokolwiek spadło mi z szafki na podłogę, to zaraz jakiś odprysk. Zraziłam się, chociaż włąściwie na ścianie mogłyby być. Kupiłąś te z tubądzina. Cena rewelacyjna a i płytki niczego sobie.

Ja wynotowałam sobie płytki, któe gdzieś tam u kogoś mi się spodobały, chociaż na ceny jeszcze nei patrzyłam (ale kto mi zabroni marzyć?).

Są to: 1. Nowa Gala Magma kolor 12 "jasny szary", 2. Tubądzin minimal, 3. Ceramika Końskie/ Oxford, 4. Arkesia beige poler z Paradyża - nie widziałam ich na żywo, wszystko mam w planach.

Mieliśmy jutro zaczynać, no a tu wszystko zamarznięte, kolejny tydzień w plecy...

ewanz dzięki za zdjęcia, przydadzą się za jakiś czas... odległy czas...

Klesia nie kupiłam tych z Tubądzina, bo 1. nie mam kasy, 2.nie mam wymurowanej łazienki i dokładnych wymiarów, 3. nie mam wizji jak ułożyć te płytki

Co do Opoczna nie mam zdania.Wieczorem obejrzę sobie Twoje upatrzone płytki.

Ty nie możesz zaczynać bo zmarznięte?a gdzie budujesz? u nas miękko, ale...przeczytaj w dzienniku... :(