Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O takich schodach wejściowych myślę (chodzi o kształt, nie o materiał)

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjA9QzrFj3NuIln0wt81t0Hsbf9uosby0rdN2J_O5V9FdTqXdS

zejście z tarasu też by tak wyglądało (schody z przodu i tyłu) a na całej długości tarasu miniogródek ziołowy... Nie umiem tego narysować.

Od dawna na to czekałam, a więc: niech się mury pną do góry... Nie bez problemów, ale wystartowaliśmy.

P1050491.JPG

P1050492a.jpg

I fotka z dzisiaj, wszystko na to wskazuje, że zmienimy dostawcę materiałów - no cóż, niesłownym firmom mówimy zdecydowane NIE!

P1050497a.jpg

Folia pojawia się i znika, bo niestety pogoda w kratkę.

Edytowane przez Klesia

Witaj Klesiu! bez problemów to chyba w dzisiejszych czasach się nie da.U mnie też ciągle coś brakuje i auta muszą dowozić, a po deszczach na działkę już nie wjedzie i z drogi musi podawać hdsem-a co się na psioczy przy tym to już masakra.Dzisiaj przy dostawie musiałam odejść stamtąd bo dostał by już działkę ode mnie-ja jestem cierpliwa ale do czasu.

Dużo cierpliwości i powodzenia życzę!

No właśnie - bez problemów się nie da, trzeba się z nimi oswoić i zmierzyć. Najważniejsze, że prace trwają, chociaż kwiecień-plecień próbuje nam przeszkodzić.

Ściana garażu

P1050504.JPG

Widok z garażu na drzwi wejściowe

P1050505.JPG

Widok z tyłu działki - po prawej okno w jadalni, po lewej w salonie...

P1050528.JPG

Klesia - dzięki za wsparcie :) sama wiesz, jakie to ważne w ciężkich chwilach ( a te chwile zdarzają się w czasie budowania dosyć często)

No i wyobraź sobie - dzisiaj wielki dzień - co tam ogrodzenie - nasz wniosek o kredyt został pozytywnie zaopiniowany! Pewnie wiesz, jak się cieszę, przed nami nowy etap, pewnie nie raz przyjdzie mi jeszcze zapłakać na forum, ale ważne, że możemy zaczynać!!!

Buziaki dla wszystkich Bab Budowniczych ;) :wave:

Dzisiaj przerwa na budowie, od rana leje. Mam nadzieję netka, że Twoje prognozy się sprawdzą i jutro już panowie wrócą na naszą działkę.

ulciamumowa przedwstępna spisana, termin u notariusza będziemy załatwiać pod koniec roku. Coś z tym grudniem jest w naszej mieszkaniowej historii, najpierw w 2002 wprowadzaliśmy się do obecnego prawie-już-nienaszego mieszkania, pod koniec 2008 finalizowaliśmy zakup działki a teraz... mam nadzieję, ze przeprowadzka do domu. W najgorszym razie na przysłowiowe betony...

Czyli szczęśliwy miesiąc to grudzień;).Super ,że sprawa z mieszkaniem się udała a najważniejsze ,że uda się mieszkać w mieszkaniu do momentu przeprowadzki i nie trzeba wynajmować mieszkania-trochę grosza zaoszczędzone:).A tak w ogóle to jakie betony?gdzie tam grudzień? -spokojnie się wyrobicie i to do pazdziernika z panelami na podłodze:)U mnie to na pewno będą betony(mam nadzieję że już będą;))