Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chcieć znaczy móc? Nasze budowanie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 398
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zacznę od kuchni: ta ściana z oknem ma 347 cm, ta po prawej z barkiem ok. 300 (wymiary odczytuję ja - umysł humanistyczny, więc mogę coś pokręcić).

Co do salonu, to nie wiem jak to podać - byłby prostokąt 826x 500, gdyby nie klatka schodowa. A inaczej patrząc - 500x 500 + jadalnia. No to namąciłam... Dziwi mnie, gdzie te 36 metrów salonu i ponad 10 w kuchni. Salon i kuchnia to mniej więcej nasze obecne mieszkanie, a wcale tego nie widać. Z zewnątrz dom wydaje mi się za duży, w środku nie czuję tych metrów. Ale tak jak mówiłam, ja się na tym nie znam...

Pozdrawiam

Ja cały czas mam nadzieję, dzięki eLTesS za wsparcie. Wiesz, że Ty i Wasz dom jest dla mnie wzorem. Na razie niewielę mogę zrobić na budowie, ale myślę, że przy wykończeniówce będę mogła się wykazać. W mieszkaniu robiłam tynk strukturalny, więc z tym sobie poradzę, malować też umiem. Gorzej z układaniem płytek, ale może dostanę swoją szansę w kotłowni czy spiżarce, hihi.

Dzisiaj lanie betonu nad garażem i częściowo schody. Fotki będą wieczorem.

Mamy schody, przynajmniej częściowo. No i co najważniejsze, mamy podłogę w sypialni, hihi. Co prawda brakuje ścian i dachu, ale lepsze to niż nic, prawda?

Witam nową koleżankę, MusiSięUdać, niezła agentka z Ciebie.

A my zaczynamy dzisiaj sezon grillowy, pochwalę się też nowym nabytkiem w kolorze coffee...

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/bb/21/0d3609abd6b3332d9f6083050ca7-42663264_s.jpg

I jeszcze takie

http://www.leroymerlin.pl/multimedia-storage/9f/b1/632110271c5654e5ec3cc3b472a3-42663355_s.jpg

Edytowane przez Klesia

Nie będzie to trudne, bo nasza ekipa coś ostatnio zwalnia tempo. Czeka nas poważna rozmowa i mam nadzieję, że uda się ich pogonić, a nie przegonić. W połowie maja mieli wchodzić dekarze, ale będziemy musieli ich przesunąć.

Pamiętam o Twoich lampach, też się nad nimi zastanawiałam, ale ostatecznie coffee wpadły mi w oko.