ulciam 06.05.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Z ekipami tak bywa:mad:jak to się mówi"dobrze żarło i zdechło"?. Ja swoim tłumaczyłam jak mają zrobić wzmocnienie w belce stropowej, bo chcę przesunąć ściankę działową na poddaszu(inaczej niż w projekcie)i w której ma być słup podpierający więzbę.Wysłuchali wzmocnienie dali ,a wczoraj się okazało, że dali owszem ale nie w tym miejscu co należało:bash: Powstał problem ,ale jakoś z niego wybrnęliśmy na szczęście.Muszę teraz siedzieć na budowie całymi dniami i kontrolować ich pracę żeby było jak najmniej błędów.Jak tylko się ruszę z budowy zaraz jest coś nie tak. pozdarwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulka78 06.05.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Witam, Klesia ty też masz fajny domek W którymś z postów wspomniałaś o sprzataniu 130 m2. Ja ostatnio sprzątałam swoje mieszkanie, które ma raptem 45m2 i tak sobie myślałam że jak przyjdzie mi posprzątac 150m2 to chyba wymięknę. Ja byłam przekanana do domu 120m2 ale posłuchałam męża, który stwierdził, że musimy miec przestrzen. I powiem Ci że to była ostatnia decyzja jego którą podją ws budowy czyli widzę że na forum raczej to chyba kobitki budują Pozdrawiam i życzę pomyślności w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 06.05.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ulciam, ja chyba przestanę się wtrącać, bo tylko się kłócimy z M, szkoda zdrowia. Szef ekipy stwierdził, że zdążą do połowy maja. Strop nad salonem mają zalewać we wtorek, zobaczymy...Anulka78 witaj, mnie te niecałe 45m które mamy wychodzi czasem bokiem, więc wolę nie myśleć, co nas czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 06.05.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2011 Ale połowa maja to za tydzień Ja się nie kłócę z M.bo wszystkiego pilnuję sama i o wszystkim decyduję sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 07.05.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2011 Nasze schody na półpiętro (zdjęcie robione " w drzwiach tarasowych") I dzisiejsze fotki Widok na las w salonie I zazbrojone piętro Wróbelki ćwierkają, że w czwartek leją płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 10.05.2011 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Schody na półpiętro -czyli będą jeszcze jedne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.05.2011 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2011 Tak, na ostatnim zdjęciu to dobrze widać. Zdjęcie robione właśnie na półpiętrze, a tam gdzie ta deska, będą schody na górę - chyba wyjdą trzy sztuki. Dzisiaj je przygotują do lania betonu, a zalewamy w czwartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.05.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Widzę, że wszystko przygotowane do betonowania! Podobnie jak u mnie, tyle że termin się przesunął na piątek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 13.05.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Wszystko odbyło się zgodnie z planem, w czwartek beton został zalany ( i nie tylko on). Dowód w postaci wiechy widoczny jest na zdjęciach. A dzisiaj nasz domek wygląda już tak Zdjęcie od strony wschodniej, po lewej salon, po prawej - wąskie okno w garażu Okno tarasowe naszej sypialni (po lewej), lekko cofniętej, w ten sposób powstało coś, co nazywamy szumnie "loggią" I widok od frontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 13.05.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Klesiu dlaczego robicie strop lany a nie terivę? przecież lany pewnie droższy przez tą ilość zbrojenia? Garaż macie wielki! Prawie jak reszta domu. A to półpiętro świetne, tak przytulnie chociaż jeszcze surowizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 15.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Netka ma rację -naprawdę wielki ten garaż ! Jak ściany rosną to aż się serce raduje-nieprawdaż? Na kiedy planujecie dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 15.05.2011 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Garaż jak i reszta domu wcale nie wydają mi się wielkie, wręcz przeciwnie - jak zaczęły się pojawiać ściany kolankowe to dom kurczy się w oczach...Co do lanego stropu, mój M rozeznał temat i twierdził, że cenowo wychodzi na to samo (albo prawie na to samo, a jak wiemy prawie robi wielką różnicę), poza tym my ciągle zmienialiśmy ściany działowe, czego ponoć przy terrivie się nie da, no a trzeci argument był taki, że ponoć słychać jak się chodzi. Tylko mi nie mówcie, że znowu go niepotrzebnie posłuchałam...A co do dachu, to mają wystartować w czwartek, ale prognozy nie są optymistyczne na ten tydzień.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 16.05.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Klesia z tym kosztem stropu to ja tak do końca nie wiem ale nas beton na ławy (10m3) kosztował 3700zł, więc nie chcę mysleć ile kosztowałby na lany strop! Terriva z robocizną i ociepleniem wyjdzie ok 12tys no i zdecydowanie szybciej się robi. CO do głośności to mi wszystko jedno bo mamy poddasze nieużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 17.05.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Oj, dzieje się u Was, dzieje!!! Dom rośnie w oczach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 23.05.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Z małym poślizgiem weszli dekarze. Tak było przed weekendem z dziurą na schody (tymi ręcami...) A dziś już zmiana krajobrazu netka55 wolę nie liczyć, bo zbrojenie jak na wieżowiec. agalind oj chyba na zdjęciach tylko tak rośnie w oczach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.05.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Rośnie, rośnie, przecież pojawiły się ściany szczytowe! A teraz już nawet czapeczka (czy jak wolą inni - kapelusz). Wiadomo, że jak budują parter to idzie szybko i dużo zmian, a po stropie tempo prac spada. Ale to zawsze trochę bliżej do przeprowadzki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.05.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Wczoraj nasza czteroletnia córka stwierdziła, że jak już będziemy mieć dach, to przecież możemy się przeprowadzać...Na razie mamy dylematy związane z oknami dachowymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 24.05.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 W sumie dzieci wiedzą najlepiej! Wszystko jest dla nich proste a my wydziwiamy! JAkie okna dachowe planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 24.05.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 (edytowane) Jeśłi chodzi o okna dachowe, to wahamy się, czy brać Fakro (czytaj droższe) czy Rooflite albo Optilight (wersja tańsza), mamy cztery okna, w tym jedno dachowe (można zaoszczędzić 1000-1500zł). A teraz zabawa dla czytających dziennik. Znajdź 5 szczegółów, którymi różnią się obrazki: nr 1 nr 2 i odpowiednio ad 1 ad 2 A poważnie, co o tym myślicie??? Zdjęcia z dzisiaj i front Edytowane 24 Maja 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 25.05.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 O widzę, że pojawiła się wiecha, czyli będzie świętowanie! Co do kuchni, to chyba pierwsza wersja lepsza jeśli chodzi o trójkąt kuchenka-zlew-lodówka. Więcej miejsca przy najważniejszych sprzętach. I nie jest wszystko tak blisko siebie jak w wersji 2. Ale to tylko moje skromne zdanie:) Jakie wymiary ma Twoja kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts