agalind 04.06.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Klesia - gratuluję postepów! Czekam na kolejne fotki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 09.06.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 (edytowane) Mam wrażenie, że ktoś zrobił nam jakiegoś psikusa i doba nie trwa już 24 godzin, ale zdecydowanie mniej. Wiem już, że budowa to wyzwanie, że inaczej jest, jak się to odczuwa na własnej skórze. A tak wygląda nasz domek, kominy jeszcze nie są skończone. Nieskromnie dodam, że dachówka jest śliczna. W sobotę mają być okna. Drzwi nie wiem kiedy... Wymarzyłam sobie drzwi z lustrem weneckim, no i kłopot. Jak już dopasuję odcień drzwi, to nie ma takiej szyby albo nie da się zrobić naświetla górnego (zachciało mi się wyrównywania małych okienek z drzwiami). Czekamy też na wycenę bramy, wtedy dopiero będzie jazda z kolorami. A może ja jestem zbyt wymagająca? Edytowane 9 Czerwca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 10.06.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Dachówka faktycznie piękna. Nie jesteś zbyt wymagająca, po prostu my kobiety tak mamy, że szczegóły są dla nas bardzo ważne. Poza tym na te drzwi i resztę będziesz patrzeć przez kolejne lata, więc lepiej żeby się podobały:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 10.06.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 Nie musisz być skromna bo dachówka naprawdę ładna. Jakiej to firmy/model? A jaki będzie kolor elewacji? Nie jestes zbyt wymagająca...chyba że ja też jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 10.06.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 (edytowane) Dachówka to roben monza plus. Mamy już daszek przed wejściem (słupy tymczasowo). Kolor kominów również tymczasowy. Skoro nikt mnie o nieskromność nie posądza, to dodam, że zdjęcia nie oddają uroku dachu. Pewnie to wina kiepskiego fotografa (mea culpa) I zapraszam na wirtualną wycieczkę: Nasza sypialnia (Ci co mają wybująłą wyobraźnię powinni tu zobaczyć łóżko) I druga strona sypialni Widok na garderobę I czas na łazienkę (nagroda dla tego, kto tam widzi wannę etc.) Edytowane 10 Czerwca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 11.06.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Daszek już teraz prezentuje się bardzo efektownie, po ukończeniu razem z elewacją będzie cymesik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.06.2011 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 (edytowane) Dzięki ewanz. Wczoraj szwagier założył nam okna i domek wygląda tak: (okienka wyszły trochę małe, ale człowiek się uczy na błędach, niestety swoich) Z tyłu Tak się dzisiaj zastanawiałam, co zrobić ze ścianą na półpiętrze, wygląda ona tak Zdjęcie zrobione jest ze schodów. Co sądzicie o zrobieniu na tej ścianie fototapety? Z dołu widoczne jest około 60-70% tej ściany, czy pasowałaby tam np. fototapeta z jakąś uliczką? http://t2.ftcdn.net/jpg/00/26/12/15/400_F_26121584_NqNiMhhPl8go1HD28ubNzrMvZ2B99QUM.jpg albo http://t1.ftcdn.net/jpg/00/18/95/20/400_F_18952040_oTf4jr8M2U9G4kNcxF4BBjQ3CfgcqC8V.jpg Edytowane 12 Czerwca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.06.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Toskania, Prowansja to jest to! Fototapety fajne, pytanie tylko w jakim stylu bedzie caly dom. Przy tych zdjęciach musiałabyś sie trzymać klimatu śródziemnomorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.06.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Hmmm... Nie wiem, czy umiałabym urządzić domek w takim klimacie, skłaniam się raczej ku nowoczesności. Jeśli nie uliczka, to co? A może nie fototapeta, a np. minigaleria zdjęć? Po obu stronach tej ściany będą drzwi, sprawa oświetlenia jest istotna - lampa sufitowa czy kinkiet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 12.06.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Jeśli ma być nowocześnie to ta tapeta odpada. Może po prostu jakas tapeta ze wzorem? Chyba, że macie jakiś obraz który warto podkreślić? Masz jakie inspiracje jak sobie wyobrażasz wasze wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 12.06.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Projekt kuchni wrzucałam na siódmej stronie - biel, beż, szary (wypowiadałaś się tam, hihi) , łazienka na ósmej stronie - szarości z czerwienią. Pomyślałam o fototapecie, bo dałaby wrażenie "głębi". Co do obrazu, to posiadam jedynie tryptyk, wielokrotnie krytykowany na FM, więc może nie będę go eksponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.06.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Kuchnię (wiem, że się wypowiadałam, bo fajna:)) i łazienkę widziałam i podobają mi się, bo to też moje klimaty. Ale do nich tylko jakaś "nowocześniejsza" tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 14.06.2011 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Jak coś Ci wpadnie w oko to wrzucaj. Nie mogę się przyzwyczaić do tych małych okienek, chodzi mi po głowie, żeby je wymienić na większe. Dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 14.06.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) W kwestii okien nie jestem obiektywna, bo ja uwielbiam duże przeszklenia. W pierwszej wersji projektu mieliśmy naprawdę mało ścian;) Wydaje mi się, że u Ciebie większe okna będą korzystniej wygladały na elewacji. Oczywiscie wszystko zależy jeszcze od położenia domu wzgledem stron świata? Będzie tam świeciło słońce? Do tego dochodzą oczywiście koszty Edytowane 16 Czerwca 2011 przez agalind Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netka55 15.06.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Klesia na Twoim miejscu też nie byłabym zachwycona tymi maleńkimi okienkami ale w końcu bym przechorowała bo szkoda by mi było kasy na nowe okna i rozwalania ścian. Ale jak Cię strasznie irytują to wymień. To tylko aspekt estetyczny ? Bo podejrzewam że są to okna od łazienki/kotłowni? Dachówka przepiękna, a fototapęte bym walnęła a jak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.06.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 A może jak się zrobi elewację to wygląd zewnętrzny domu się poprawi?Postaraj się wyobrazić to sobie i wtedy zdecyduj co dalej.Ja mam np.dolną łazienkę zupełnie ciemną, ale to tylko dlatego, że w przyszłości (na pewno dalekiej:D)zamierzam tam postawić wiatę tzn.przykleić ją do ściany domu i wtedy okno będzie zupełnie nie potrzebne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 19.06.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Decyzja zapadła - okienka zostają, więc muszę się do nich przyzwyczaić. Masz rację Ulciam, wrócimy do nich przy robieniu elewacji (podpowiedzi mile widziane).Teraz na tapecie drzwi zewnętrzne (szybę wymienilibyśmy na lustro weneckie)http://www.zbydrew.pl/images/mini_545484161.jpg http://www.zbydrew.pl/images/mini_3039295957.jpg http://tuznajdziesz.pl/s/pb/files/thumbnails/61/c2/16/61c216e40c7ba35d_294x240_romiar-niestandardowy.jpg Dwa pierwsze zdjęcia to drzwi drewniane, kolor będzie odbiegał od okien, trzecie metalowe - kolor najbardziej zbliżony, ale wtedy przeszklenie muszę zamówić w firmie, która robiła okna. Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciam 19.06.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 My wiedzieliśmy od samego początku, że drzwi drewnianych nie będzie,choć widziałam piękne wzory.Baliśmy się, że mogą się wypatrzyć,obić .Mamy psa,koty i one też mogły by je uszkodzić pazurkami.Zdecydowaliśmy się na firmę KMT i jestem z nich zadowolona a i też wszystkim się podobają.Cena ich też jest według mnie dobra.Jeśli chodzi o kolor to do moich okien pasują idealnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 19.06.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z tego co wiem drzwi drewniane nie moga być wystawione na działanie słońca, bo sie wypaczają itp. Żeby dotrzymać warunków gwarancji musi być przynajmniej odpowiedniej wielkości daszek nad wejściem (w jednej firmie słyszałam o daszku min. 120cm "głębokim"). U nas wejście jest od zachodu, czyli praktycznie od południa swieci słońce, wiec jeden Pan powiedział, ze w razie reklamacji będzie problem. W zwiazku z tym zdecydowaliśmy się na stalowe (podobnie jak ulciam). Do tego będą tańsze. Inna sprawa, że akurat 3 drzwi najbardziej mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klesia 27.06.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Drzwi zamówione, mają być w połowie lica. Zdecydowaliśmy się na ten ostatni model. oczywiście w kolorze orzech. Od dzisiaj mój tato robi instalację elektryczną. Płytki, które sobie upatrzyłam do dolnej łazienki są teraz w promocji w LM, no i mam dylemat. Dla przypomnienia http://www.ceramikakonskie.pl/pl/data/oferta_imgs/K3_53 Łazienka (łazieneczka) ma w dużym uproszczeniu 2x2 m, zastanawiam się, czy lepiej będzie wyglądało po jednym pasku z każdego koloru czy po dwa. A może wykorzystać tylko dwa kolory (jaśniejsze) i do tego dekor np. nad umywalką i nie wiem, gdzie jeszcze. Chciałam umówić się na zrobienie projektu, ale pan podał mi termin 4 lipca... Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Klesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts