boszax 24.09.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) Chce zrobić podbitkę na kukułce dachowej takiej standardowej z dachem dwuspadowym , jako, że pomagałem robić podbitki jak na razie tylko wzdłuż prostego długiego odcinka dachu to tu mam pewien problem. Jak należy wykonać ruszt pod przejście pomiędzy odcinkami gdzie są rynny a częścią z wiatrownicami tworzącym trójkąt kukułki? Podbitka będzie pod kątem prostym do ścian, układana poprzecznie krótkimi odcinkami i wykonana pewnie z białych paneli PVC, Chętnie chciałbym zobaczyć zdjęcie wykonanego rusztu pod podbitkę, więc jeśli ktoś posiada i będzie tak dobry to proszę o link lub wstawienie fotki. Edytowane 24 Września 2010 przez boszax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 A jaki tu ruszt? Listwa przy ścianie i deska okapowa ot i cały ruszt. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boszax 26.09.2010 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Chodzi mi o to jak robi się rusz pod takie przejście jak tutaj na zdjęciu. I jeszcze pytanko jak przymocować listwę do ściany obłożonej styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 27.09.2010 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Chodzi mi o to jak robi się rusz pod takie przejście jak tutaj na zdjęciu. I jeszcze pytanko jak przymocować listwę do ściany obłożonej styropianem? W sumie to dość trudno to ubraćw słowa - sam wykombinujesz. Co do mocowania listew do ściany, ja wyprowadziłem z krokwi pionowe kawałki łat równoległe dościany, z odstępem na szerokość łaty. Do dolnych części tych "kikutów" przybiłem łatę - do niej zaś listwę "J" (Podbitka z paneli PVC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts