grzybek7 24.09.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Witam, Proszę Was o poradę w kwiestii wykonania murków, które nie są przykryte dachem. Mam projekt Driada 2, podobnie mają Elfy http://www.extradom.pl/projekt-domu-driada-2-bsb1048.aspx Jak przypilnować ekipę , żeby to dobrze zrobiła, wszyscy zawsze są bardzo dobrzy, ale potem może być różnie Znam kilku co w Elfie wywaliło te mureczki, ale traci dom troche ze swej urody Co poradzicie ? Płyty OSB ?? Jakaś folia PCV do tego ?? I jeszcze ten komin i okna blisko kosza ?? Będzie problem ? Jak kill him ? Ostatnie pytanie co mnie nurtuje bardzo, chodzi mi o argumenty: dlaczego klinkier na komin pełny, a nie dziurawka ?? Z założeniem, że dam przy przejściu przez dach pełną ( kilka warstw) i 4 ostatnie warsty również i pełna fuga ! , oczywiście zaprawa do klinkieru. Dziękuje i pozdrawiam, grzybek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 24.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Chcesz mieć problemy w przyszłości no to rób z dziurawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Polska Norma nie dopuszcza dziurawki na kominy. Pełna cegła pełna fuga. Zwróć uwagę, że Twoje kominy nie są z cegły klinkierowej tylko z takiej specjalnej i dla zachowania charakteru domu radzę zrobić właśnie z takiej. Zdecydowanie zachowaj murki bo inaczej zgubisz charakter domu. Obróbka takich murków to żaden problem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzybek7 01.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam, Dzięki Panie Andrzeju! Właśnie ten charakter domu jest dla mnie bardzo ważny, a obawa moja, że może zaciekać była spora. Mam nadzieje, że mój 'góral' zrobi obróbki dobrze Pozdrawiam, grzybek7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts