Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ale się narobiło!

magpie101

Recommended Posts

Mam 2 psy w domu i 1 kota wyrzuconego dwa lata temu, ktory sie przyblakal.

I dzisiaj o 20 sytuacja sie powtarza:rolleyes:. Maz otworzyl drzwi wejsciowe, bo goraco bylo i nagle slyszymy piszczenie - w domu pojawil sie maly kotek, ma okolo 3 msc. Glodny, zmeczony, lgnie do ludzi, pcha sie do chalupy. Gdyby to byl kot sasiadow mieszkajacych 200 m dalej to wrocilby, te co laza po polu za nami na nasz widok uciekaja, a ten przytulasek. Maz stwierdzil, ze znowu "miastowi" przyjechali na grzyby i kota wyrzucili po drodze z auta :bash:.

Ja nie chce juz drugiego kota, nie planuje, kilka razy go za furtke wynioslam (nie mam sumienia wywiezc go na koniec wioski), a on wracal momentalnie, waruje na wycieraczce i placze. Po ogrodzie idzie przy nodze, na obce mu dzwieki boi sie, na naszego psa jezy sie strasznie i prycha. Trzy godziny "walczylam" nie dajac mu jesc, bo mialam nadzieje, ze pojdzie sobie.

W koncu nasz kot po jedzeniu wyszedl przed drzwi, a tamten dopadl do jego pyszczka i lizal taki byl glodny. Dostal jesc, wypil smietanke i teraz spi w garazu na podusi.

Kto chce kotka, malutki, mlodziutki (ma mleczne zeby), nie jest piekny. Caly bialy, ogon czarny, oko czarna latka, nosek i uszka rozowe, a oczka piekne zielone. Ja go glaskam, a on wpatruje sie tymi slipkami i mruczy. Kotek wyraznie widac, ze byl chowany w domku.

Ło rany Madziu..ale sytuacja.... Takich co zwierzaczki z domu wyrzucają własnymi ręcami udusiłabym...

Ostatnio moja siostra mieszkająca w centrum miasta zadzwoniła,że koło jej bloku chodzi takie maleństwo,miauczy niemiłosiernie i widać,ze jest bardzo glodny.Ponieważ córka jechała do niej,wzięła trochę suchej karmy.Maluch jak się dorwał do jedzenia,to tylko furczało:).Po jedzeniu miział się,już inaczej miauczał:) A kawałek od bloku...leżało drugie maleństwo..nie żyło..pewnie z głodu zdechło...

Na mojej wsi,widzę że wszystkie kotki mają swoje domy.Na podwórkach czasami widać jak sie wylegują po2,3:)

Mam nadzieję Madziu,że znajdziesz domek dla kotka:)

Pozdrawiam

Ja też miałam mieć jednego kota - mam trzy... I żaden z nich nie jest moim wymarzonym norweskim leśnym... I pewnie nigdy nie będę miała norweskiego leśnego, bo przypałętują się tylko dachowce...

Druga z kolei była też taka bardziej biała niż czarna, średniej urody, a potem wypiękniała. No ale ostała się u nas, bo jakoś kolejki chętnych pod drzwiami nie było po tym, jak wywiesiłam ogłoszenia.

Za to wszystkie trzy dzielnie myszy łapią i dzielą się nimi z nami.

Jakby to rzec? Chyba musisz się pogodzić z tym, że masz dwa koty. W sumie jeden, czy dwa - żadna różnica! Chociaż widok dwóch kotów, które czasem się biją, czasem bawią a czasem nawzajem czule wylizują - bezcenny!

Czesław zostaje u nas :yes:, rano maz zrobil mu legowisko w gospodarczym, jutro musze kupic klapke na drzwi dla kotow aby mogl wchodzic i wychodzic kiedy chce. Jest bardzo grzeczny, spokojny i ciagle sie tuli. Bardzo reaguje na kazdy dzwiek i zaraz robi sie gotow do obrony - boi sie wyraznie widac. Chodzi tylko przy domu, nie toleruje naszych psow :o, prycha na nie strasznie i jezy sie - wyglada wtedy jak pers :lol2:. Zanioslam mu kuwete ale nie bardzo wie co z nia robic dlatego ma caly czas uchylone drzwi od gospodarczego zeby mogl wyjsc za potrzeba (musi tak byc poki nie zamontujemy drzwicze dla kota). Caly dzien spal i jadl, wieczorem zabralam go na 2 godzinki do domu to lezal na kolanach zamiast zwiedzac chalupe.

Przedstawiam Wam Cześka (sprawdzalismy i wyglada na to, ze to chlopak)

http://oi55.tinypic.com/1z14f43.jpg

Podobny do naszej Miśki!

A nie mówiłam, że już masz dwa koty? Z psami się pogodzi, kiedy tylko zrozumie, że mu krzywdy nie zrobią. Nasze wszystkie po kolei najpierw się psuki bały, a teraz Miśka i Gieniek podchodzą do niej, ocierają się o łapy, Gieniek ją zaczepia licząc na zabawę (Emi waży 40 kg). Tylko aryskotratka Carmen nie pospolituje się z psem.

A Czesiek odwdzięczy się za serce, dom i michę - będzie miziaty i niedługo zacznie dzielić się z Wami swoimi zdobyczami.

A Czesiek odwdzięczy się za serce, dom i michę - będzie miziaty i niedługo zacznie dzielić się z Wami swoimi zdobyczami.

hehe nasz mały a codziennie nawet po kilka razy potrafił przynieść nam swe zdobycze z pola....aż za głowę się łapałam z jaka częstotliwością potrafił nam się odwdzięczać;)

czy ja wiem ,czy kota da się nauczyć???

dal mnie jak mysz w domu jest to napewno ją wywąchają!

Różnie bywa... Facet ze sklepu zoologicznego opowiadał mi piękną historię. Mają bardzo łownego kota, który przynosi im zdobycze w ilościach hurtowych. Kot czasem odwiedza ich też w pracy - sklepie zoologicznym, urządzonym w garażu pod domem. Jakoś kot skojarzył, że papugi, kanarki, chomiki, szczurki i białe myszki w sklepie to nie zdobycz i nie atakował ich nigdy. Pewnego razu w sklepie zadomowiła się mysz i właściciele koniecznie chcieli się jej pozbyć. Zamknęli więc kota na noc w sklepie. I... nic! Bo kot uznał najwyraźniej, że i ta dzika mysz w sklepie jest nietykalna! :)

Agduś dobre :).

Czesiek powoli nabiera ksztaltow, bo jak do nas trafil to same kosci pod futrem byly. Juz nie rzuca sie tak zachlannie na jedzenie. Nasz dwuletni Lucek patrzy na niego jak na stwora z innej planety i nie przejawia checi do zabawy z nim. Malo tego jak Lucek zaczyna jesc ze swojej miski to Czesiek podlatuje i odgania Lucka wyzerajac mu. Oczywiscie zaraz go zabieram zeby nasz kochany Lucek sie nie obrazil. Dotychczas jak pojawial sie kot kolo domu to Lucek go przeganial, a teraz nagle jest maly kot w domu - to on lekko zglupial.

Kupilam do kuwety takie kuleczki z trocin, wczoraj byl w kuwecie dwa razy ale w warsztacie w trociny tez sie zalatwil. Dzisiaj w nocy zamknelismy przejscie do warsztatu, wiec mial tylko do dyspozycji kuwete. Musze sprobowac kupic zwirek ale niezbrylajacy sie (taki mial Lucek jak byl maly).

Jak jest w domu to jest grzeczny, lubi bardzo wciskac sie w ciasne miejsca i tam zasypiac. Juz teraz widze, ze bedzie duzo wiekszy od Lucka. W domu samego go nie zostawiam, bo nie wiem czy poszedlby do kuwety czy moze na kanape. Spi w gospodarczym (ogrzewanym), zamowilam tez juz drzwiczki dla kota, bo dotychczas ma uchylone drzwi caly czas ale tak byc nie moze, bo my ogrzewamy srodek, a przez otwarte drzwi sie wychladza. Czesiek wychodzi na taras ale sie nie oddala, Lucek od malego znikal na 2-3 godziny.

Ja też mam taką nadzieję.

Bo nasza Zuzia musi się powoli przyzwyczajać do pieska naszej córki:) Postępy już widzę-przy pierwszej wizycie uciekła nie wiadomo gdzie.przy drugiej była w oddali ale w zasięgu wzroku:A ostatnio oba zwierzaczki były kilka metrów od siebie:) Tylko jak się nie widziały było ok,ale jak weszły w zasięg wzroku to szkoda gadać:) Zuźka fuczała, jeżyła się,a piesek(4 m-ce) szczeeeekałllll:):)