gonzo93 26.09.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Witam.Spotkałem się w literaturze (niemieckiej) ze stwierdzeniem, że zaczynają się pojawiać łuparki zasilane myjką ciśnieniową. Czy ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem? Google niestety nie odpowiedziały mi na to pytanie. Czy jest to wykonalne? W sumie myjka ciśnieniowa ma ciśnienie ok 200 atmosfer. Nie wiem jaką ma wtedy wydajność. Czy jest możliwe użycie wody pod wysokim ciśnieniem jako czynnika roboczego w siłownikach hydraulicznych?Jak ktoś ma wiedzę w tym temacie to proszę o wypowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 26.09.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 na pewno jest, ale po co? Dwa urządzenia musiałbyś zestawiać, żeby uzyskać ten sam efekt, który uzyskujesz jednym. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 27.09.2010 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 na pewno jest, ale po co? Dwa urządzenia musiałbyś zestawiać, żeby uzyskać ten sam efekt, który uzyskujesz jednym. J. Sens jest taki, że myjkę ciśnieniową można mieć w celu mycia samochodu i innych rzeczy, a łuparka bez silnika i pompy hydraulicznej powinna być dużo tańsza od samodzielnej łuparki. To tak jak wiertarka z przystawką kątową. Przystawka jest tańsza od oddzielnej wiertarki. Sam zrobiłem sobie łuparkę świdrową i jestem z niej bardzo zadowolony (już wyrobiłem ok 8mp drewna). Pytanie o łuparkę jako przystawkę do myjki zadaję z czystej ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 03.01.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 A jednak ktoś już na to wpadł:http://www.farmshow.com/issues/32/02/images/320206.jpghttp://www.farmshow.com/issues/32/02/320206.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 03.01.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 Spoko ale chyba za duzo paprania przy obsludze tej maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts