artórek 27.09.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Zamierzam ocieplić poddasze. Między jętki wsadziłem wełnę, a na jętki na górę ( podłoga na strychu ) położyłem deski, które mi zostały z budowy. Ale ta podłoga z desek na strychu do końca mi nie pasuje, bo są szczeliny pomiędzy deskami, na strychu są prześwity wełny. Czy mogę na te deski położyć i przykręcić płytę OSB np. 8 mm, a ewentualne szczeliny pomiędzy płytami OSB zapiankować ? Czy wełna będzie oddychać normalnie przez płytę OSB. II pytanie . Czy na płytę OSB będę mógł położyć luzem jeszcze styropian 5 cm bo zostało mi go dużo. Co jest dozwolone, a co nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 28.09.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Welna bedzie oddychac, styropian nie. Jeśli jednak beda szpary miedzy styropianem jakas tam czesc wilgoci bedzie parowala. Prosze jednak wentylowac dom, to podstawa przy kazdym rodzaju ocieplenia. przez sciany "wychodzi " okolo 2 % wilgoci, reszta to WENTYLACJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts