thnd 27.09.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Firma która stawiała nam dom, twierdzi iż wszelkie 'nakuwanie', 'dziurawienie' gontu bitumiczne jest nie zalecane i szkodliwe dla samego materiału. Więc odradzają nawet zamontowanie schodków kominiarskich. Stąd zasugerowali iż instalacja odgromowa nie jest konieczna i wręcz odradzająze względu właśnie na to, iż takie nakuwanie całej powierzchni gontu w celu założenia piorunochronu jest bardzo szkodliwe dla samego gontu.Czy ktoś może wymienić się swoimi informacjami na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 27.09.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Można zamontować pod uchwyty moduły z blachy w kolorze i formatu gonta. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 27.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 gontu sie nie nakluwa czy jak wy tam to nazywacie, wszelkie uchwyty odgromowe, ławek kominiarksich itd montuje sie na jednym listkuy i zakrywa drugim i nie ma prawa nic przeciekac, facvhoiwcy gadaja głupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 27.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Tak jak napiasał andrzej belka. Nic dodać nic ująć. Ja mam gonty na dachu, mam płotki przeciwśniegowe, mam odgromówkę i ... nic mi nie cieknie.Zmień "wachowców" a wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.09.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Instalację odgromową niejednokrotnie montuję się po wykonaniu pokrycia dachu. Montaż elementów tej instalacji na goncie bitumicznym nie jest błędem i nie powinien skutkować przeciekami. Profesjonalista sobie z tym poradzi amator nie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts