DaroR 27.09.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Witam serdecznie,Szukam pomocy bo mam pewien problem. Jestem użytkownikiem kotła kondensacyjnego MC25LP+czujnik pogodowy+regulator pokojowy. Niestety w okresie jesienno-wiosennym (gdzie temp. nie spada poniżej 0C) pojawiała mi się cyklicznie usterka "Uszk. Czuj. Pow. A" czyli Uszkodzony Czujnik Powrotu. Serwisant wykonujący przeglądy wymienił czujnik i nie przyniosło to efektu. Usterka nadal wystepuje. Serwisant powiedział że zorientuje sie co może być przyczyna ale jeszcze nie stwierdził jednoznacznej przyczyny. Nadmienię że nie posiadam obecnie 2 obiegów grzewczych, funkcjonuje tyko jeden (A) oraz nie mam zainstalowanego sterownika oraz zaworu mieszajacego 3-drogowego. Czy to moze być przyczyną. Dodam jeszcze że nie mam FM50, a piec współpracuje z podłogówką (~20m). Z góry dziękuję za pomoc. Sprawa dla mnie jest bardzo pilna.DaroR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 09.02.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam Możesz opisać co jest podpięte aktualnie w obieg grzewczy?- jaki mieszacz na podłogówce- czy są grzejniki- czy mają głowice termostatyczne- jakie warunki panują wewnątrz (temperatura) PozdrawiamGREGOR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts