Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy dachówka cementowa ??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Polecić nie mogę, ale moge odradzić. Jak najbardziej odradzam IBF. Po 5 latach dachówka ma pęknięcia. Gwarancja nie przysługuje (mimo, że na 30 lat) ponieważ, jak odpowiedział dyrektor tejże firmy, na Dolnym Sląsku są niekorzystne warunki atmosferyczne (deszcz, słońce, śnieg). Fabryka znajduje sie na Dolnym Śląsku w Bolesławcu.

Tak więc moim zdaniem dachówka IBF kładziona powinna być wewnątrz domu najlepiej na suficie :lol: :evil:

W swoim nowo budowanym domu mam dachówkę ceramiczną.

EWAS!

Co do rabatu, to pomimo, że jestem w tym miarę skuteczny, to uparli się wszyscy na te 5%... (Może do 10% by doszło, ale to i tak lipa...)

zgadzam się z przedmówcą, też źle słyszałem o IBF...

Co do moich bezpośrednich odczuć na wycenę IBF czekałem o 2 tygodnie dłużej niż na Braas, Nelskamp i Unibet, a w dodatku okazała się być niekompletna...

mnie takie rzeczy przy braku większej liczby informacji zrażają....

teraz chcę wybrać między braas (ale chyba przereklamowana) a Unibetem, Euronit bądź inną tańszą marką. Może coś doradzicie?

Pozdr.

A może nie ;-) ?

Czy ktoś ma jakieś rozsądne argumenty za ceramiczną a przeciw cementowej?

Tylko bez takich ta wytrzymuje 120 lat a ta 110... bo nasze dzieci też będa miały dzieci... itp. (to była reklama środków antykoncepcyjnych czy jakiś pustaków?)

Argument za ceramiczną: nie schodzi kolor (żaden producent dachówki cementowej nie daje gwarancji na kolor) chyba że jest słaba angoba lub jest to produkcja "garażowa"

hmm, wiecej nie pamiętam