Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakiej firmy dachówka cementowa ??

Recommended Posts

• Odpowiedzi 113
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PRODACH

Podwójna Rzymska

kolor ceglasty

p.s.

tu decyduje głównie cena 19,8 zl/brutto za metr kwadratowy(oferta z 27/02/2004 ponoć ważna do maja)

To jest jakś lokalna firma?

Raczej nie podaję namiary:

http://www.prodach.pl

e-mail:[email protected]

infolinia:801 11 29 11

ja jestem w 90% zdecydowany

pozdro

Lucky

Wit

Liczyłeś o ile tańsze są wykończenia blacharskie od cementowych Euronita do Twojej dachówki? Też planuję Euronita, jesli różnica w cenie obróbek jest znaczna i kolor się nie wyróżnia, to może warto przemyśleć takie rozwiązanie. Oczywiście sprzedawcy dachówek twierdzą, że to źle wygląda. A jak jest naprawdę?

Spotkałem się z opiniami, że dachówka cementowa po latach a) jaśnieje, b) ciemnieje. jak to jest naprawdę, rozumiem nalot, mech, ale jak jest z kolorem? Podoba mi się brąz, który jest i tak troche zbyt ciemny, a nie chce by stał się jeszcze ciemniejszy.

He he he...

Podobno po 15 latach zaczyna migać na czerwono i niebiesko ...

Sorki za żart, ale to fajny wątek: "co to sie nie dzieje z tą cementówką..."

Cezarr,

Nie liczyłem tego, miałem znajomego blacharza i powyginał mi to prawie damo. Blachę pocięto w pasy, 20 albo 15 cm szerokie - już nie pamiętam - i pogięto. Z oryginalnych wykończeń mam tylko dyski kalenicy i brzegowe. ponieważ plan zakłada, że tynk będzie szaroniebieski, rynny i obróbki są grafitowe w jednym odcieniu. Co do Lindaba, to kumpel ma hurtownię budowlaną, on też się buduje i powiedział, że nie ma jak Lindab - tak też zrobiłem, 2. sezon i jest bez zarzutu. Tylko pilnuj by blachy nie cięli kontówką!!!!!!!! Jak wiesz, budowlańcy to fachowcy, ale Ty muszisz znać się na tym lepiej od nich i nie dać wcisnąć sobie ciemnoty. Powodzenie, Wit.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...