Pascall 23.07.2004 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Juz niedlugo musze sie zdecydowac na dachowke wiec podciagam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 24.07.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2004 brass celtycka brązhttp://republika.pl/mmagi/images/g66950023.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pchlistosc 26.07.2004 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Juz niedlugo musze sie zdecydowac na dachowke wiec podciagam temat miesiac temu za podwojna S Euronitu zaplacilem 2,49 szt. granat pieknie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 26.07.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 byliśmy juz zdecydowani z zoną na braasa celtycką, ale po sobotnich wizytach w dwóch firmach bardziej jesteśmy zdecydowani teraz na euronit podwójną s, nie chodzi już o cenę że trochę tańsz od braasa, ale usłyszeliśmy, że braas jest przereklamowany i braas celtycka jest kryta farbą(nie zapamiętałem nazwy) a euronit jakąs inną i ona jest zdecydowanie lepsza, dodatkowo jak się przyjrzałem na braasie celtyckiej widać cienką linie połączeń dachówek, a na euronicie połączeń nie widać, był to pierwsza firma która miała braasa i euronit obok siebie i euronit prezentował się lepiej dla oka namieszali dobrze w głowach, kazdy co innego mówi. co tu wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 26.07.2004 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 byliśmy juz zdecydowani z zoną na braasa celtycką, ale po sobotnich wizytach w dwóch firmach bardziej jesteśmy zdecydowani teraz na euronit podwójną s, nie chodzi już o cenę że trochę tańsz od braasa, ale usłyszeliśmy, że braas jest przereklamowany i braas celtycka jest kryta farbą(nie zapamiętałem nazwy) a euronit jakąs inną i ona jest zdecydowanie lepsza, dodatkowo jak się przyjrzałem na braasie celtyckiej widać cienką linie połączeń dachówek, a na euronicie połączeń nie widać, był to pierwsza firma która miała braasa i euronit obok siebie i euronit prezentował się lepiej dla oka namieszali dobrze w głowach, kazdy co innego mówi. co tu wziąść Sidney, jak podaje Braas celtycka jest barwiona w masie oraz ma powłoke polimerowo-akrylowa Lumino, a Euronit Profil-S (bo chyba o tym piszesz) nie wiem (moze ktos wie ??). Ale musze przyznac ze tez mi teraz zamieszales w glowie . Czy ktos z was rowniez uwaza ze Braas jest przereklamowany ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 27.07.2004 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 właśnie ma powłokę polimerowo-akrylową, a euronit jakąś inną i że ta jest lepsza, piszę o euronicie podwójnej s ona również jest barwiona w masie, co do jakości to sam już zgłupiałem, ale ładniejsza jak dla mnie z żoną był euronit podwójna s no i brak tego widocznego łączenia. ale co z jakością, może ktoś coś napiszę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 sidney nie słuchaj tego o powłokach, bo ci wszyscy producenci te farby i tak kupuja w jednym miejscu, a efekt końcowy jest wypadkową wielu czynników.czy IBf czy braas czy euronit czy unibet - jakośc będzie naprawdę porównywalna, teraz te dachówki są coraz lepszej jakości.Pan w hurtowni mówił, że najstarsze dachy z betonką mają 120 lat i betonka pomimo tego że porośnięta mchem, trzyma się dobrze.więc jak ci się podoba ten euronit to po prostu kup - utarguj jeszcze trochę cenę i kupuj.braas jest stanowczo przereklamowany, no może ta powłoka lumino to coś nowego, ale jak mam zapłacić 3 zł za dachówkę braasa a 1,90 za IBF, który wygląda w sumie tak samo, i efekt będzie bardzo podobny - ja nie odróżniam, to wybieram IBF.Teraz musze się zdecydować czy podwójne s - bardzo ładna - czy rzymska - tyz pikna.i kolory - chcieliśmy antracyt ale IBF ma taki sobie ten antracyt, jest b. ładna czarna, ale się wahamy.Ja myślałam o brązowej - ale ta ciemnoczerwona też fajna:http://www.ibf.pl/dachowki/sbraz.jpg http://www.ibf.pl/dachowki/sczerw.jpg tak wygląda dach z czerwoną: http://www.ibf.pl/dach/05.jpg a tak z brązowąhttp://www.ibf.pl/dach/03.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 27.07.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 ja myslałem wczesniej o brasie celtyckiej mogę ją kupić za 2,30 brutto, a euronit podwójna s 10 gr taniej, nie chodzi tu o cene jak pisałem wyżej, ale chyba wygląd euronitu wygra i jednak wezmę euronit podwójną s lubie ciemne kolory i też mysleliśmy z zoną o czymś ciemnym ale weźmiemy raczej czerwoną, bo ten kolorek brązowy jakiś nie taki jak jabym chciał, wolałbym trochę jaśniejszy i tak myślę że do czerwonego więcej kolorów tynku będzie mozna dobrać no i kominy już stoją z ciemnego klinkieru, tylko okna będą powiedzmy że jakiś odcień brązowego i może jednak dachówka pod okna, kolejny dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.07.2004 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 BK u nas sąsiad ma położone IBF jakieś takie czerwone, na pewno podwójne s. Fajnie wygląda, ale jakby takie przyblakłe to było. Mnie się podobają stonowane i łagodne kolory, ale to już przesada. Tu na zdjęciach te dachy są o wiele żywsze. Może ten jego kolor taki miał być, nie wiem. A co jest nie tak z antracytem IBF - właśnie nad nim się zastanawiamy....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.07.2004 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Jagna,ten antracyt nie podoba się nam bo chcieliśmy domek w ciepłych kolorach - i taki dach to pasuje raczej do np. czerwonego klinkieru na elewacji.Myśleliśmy o ciemnym brązie, takim wpadającym w czerń, do tego jasny klinkier na kominy i cokół.ale ta ciemnoczerwona dachówka jak na zdjęciach powyżej też jest ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 27.07.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2004 Jagna, Myśleliśmy o ciemnym brązie, takim wpadającym w czerń, do tego jasny klinkier na kominy i cokół... Nooo, to może świetnie wyglądać. Brązy też mi się bardzo podobają, ale właśnie takie ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wos 29.07.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Braas celtycka brązowa z powłoką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 29.07.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Jagna, Myśleliśmy o ciemnym brązie, takim wpadającym w czerń, do tego jasny klinkier na kominy i cokół... Nooo, to może świetnie wyglądać. Brązy też mi się bardzo podobają, ale właśnie takie ciemne. No niestety ten brąz IBF to taka czekolada, stonowana, a nie ciemny żywy kolor, fajna ejst też ta czerwona ciemna wot i zagwozdka ale nie będę szukać bo cena jest dobra i chyba nie znajdę nic tańszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kingaa 29.07.2004 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 U nas od paru dni leży esówka Euronitu - ceglasta. Wygląda pięknie Ponieważ na temat jakości są tak sprzeczne opinie, a cena wyszła porównywalna - zdecydował wygląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 29.07.2004 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 właśnie ma powłokę polimerowo-akrylową, a euronit jakąś inną i że ta jest lepsza, piszę o euronicie podwójnej s ona również jest barwiona w masie, co do jakości to sam już zgłupiałem, ale ładniejsza jak dla mnie z żoną był euronit podwójna s no i brak tego widocznego łączenia. ale co z jakością, może ktoś coś napiszę? Ja oglądałam wczoraj braasa i euronit, zdecydowanie wygrywa euronit, właśnie przez to, że nie widać łączeń. Jakość porównywalna, ale cena niższa. Mój wykonawca - dacharz - poleca jedno i drugie oraz rynny WAWIN - plastikowe. Mówi, że jak się nie żałuje podpórek, to nic się nie dzieje z nimi i nie trzeba malować. Do tego jasnoczerwonego euronitu pasują brązowe ? No bo czerwonych nie ma przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 02.08.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 renia zgadzam się z toba że wygrywa euronit jak jeszcze raz popatrzyliśmy z żona, bierzemy kolor czerwony, najładniejszy, może byłby brąz ale w euronicie ten brązowy taki nie za piękny, więc bedzie czerwony rynny bierz spokojnie brązowe, wogóle ciemne rynny dobrze bedą wyglądać do czerwonego i jakaś jasna elewacja i jest cacy, my bierzemy rynny siba stalowe, prawdopodobnie brązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 02.08.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=296274&highlight=#296274 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pascall 02.08.2004 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Statek dzieki za linka. Poczytalem, juz wiele na temat Braasa i Euronita i chyba jednak wygra ten drugi. W najblizszym czasie udam sie do 2 hurtowni oferujacych Euronita i do jednej co ma Braasa. Zobaczymy jak wyjda poszczegolne oferty. Dziekuje wszystkim za udzial w ankiecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 03.08.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 A ja będę kładł w październiku podwójną S z IBF-u. Mamy z Żoną jeszcze tylka dylemat co do koloru, aby zgrać go później z elewacją. Będzie brąz lub czerwień ceglasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KFKF 03.08.2004 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 A ja będę kładł w październiku podwójną S z IBF-u. Mamy z Żoną jeszcze tylka dylemat co do koloru, aby zgrać go później z elewacją. Będzie brąz lub czerwień ceglasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts