PAWERIAN70 27.09.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Mam pytanie. Jestem na etapie wybudowanych fundamentów. Zakupiliśmy nieco suporexu, ale niestety finanse w tym roku nie pozwolą, aby zadaszyć dom. Zastanawiam się, czy wymurować to co posiadam do poziomu stropu, czy też zabezpieczyć suporex i poczekać do wiosny. Słyszałem, ze po zimie wymurowany suporex tak się "napije", że będzie później wilgoć. Prawda to czy fałsz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BiG35 28.09.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Zwykle mówię że "dzień bez murowania dniem straconym", ale w przypadku suporexu zalecam ostrożność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.09.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Nic nie muruj zgromadź materiały i fundusze na tak żeby zadaszyć dom przed zima w innym wypadku wydasz pieniądze i będziesz się martwił ciągle o ściany. Suporexom się nic nie stanie, zabezpiecz je tylko folią przed deszczem. Nawet jak postawisz ściany z mokrych suporexów to nic się nie stanie suporex szybko wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 28.09.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Mam pytanie. Jestem na etapie wybudowanych fundamentów. Zakupiliśmy nieco suporexu, ale niestety finanse w tym roku nie pozwolą, aby zadaszyć dom. Zastanawiam się, czy wymurować to co posiadam do poziomu stropu, czy też zabezpieczyć suporex i poczekać do wiosny. Słyszałem, ze po zimie wymurowany suporex tak się "napije", że będzie później wilgoć. Prawda to czy fałsz? Co do zabezpieczyć czy murować, ja osobiście bym zabezpieczył i zrobił potem wszystko naraz jak Bóg przykazał. Ale jakbyś wymurował to też by nikt nie umarł. Ale jeśli chodzi o super mega wilgotny BK to to jest głupota. Nawet jeśli coś pochłonie to równie łatwo to odda. Szczerze mówiąc bardziej martwił bym sie o ceramikę, bo jak ta już zamoknie to może być zabawa z suszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 29.09.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Ja właśnie postawiłem mury do poziomu stropu i mam sytuację finansową podobną do twojej. O suporex się nie martwię ,fakt , dwa dni temu nakryłem mury ale tylko górę ,ponieważ po deszczu najbardziej piły 2 pierwsze warstwy i spody otworów okiennych. Ale powiem ci szczerze że jak by postały 1 zimę bez nakrycia to też by się nic nie stało, z suprexem jest tak jak wyżej koledzy pisali, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 29.09.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 co wy z tym piciem!fakt lepiej zabezpieczyć, ale to nie statek budujecie, tylko dom a on pływać po wodzie nie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.09.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 wymurować - szkoda czasu. Ostatnia wartwa może być okryta folią budowalaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damian2510 30.09.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Witam ja mam podobne pytanko Można na zimę pozostawić parter wymurowany plus strop nad parterem wylany . Jak to zabezpieczyć ? Czy trzeba na pewno zabezpieczyć , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gustaw Fijak 30.09.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 wymurować - szkoda czasu. Ostatnia wartwa może być okryta folią budowalaną noto Tomasz ma racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.10.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Witam ja mam podobne pytanko Można na zimę pozostawić parter wymurowany plus strop nad parterem wylany . Jak to zabezpieczyć ? Czy trzeba na pewno zabezpieczyć , Jak beton będzie dobrze pielegnowany ... to nic mu się nie stanie ....w tym stanie. Ja bym nie okrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 02.10.2010 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Takie stany potrafią długo stać i w dalszym ciągu nadają się do użytku więc nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts