mpepe 27.09.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Panwie mam pytanie dom 30lat piętrowy poddasze niezamieszkałe strop betonowy na nim wysypane trociny około 5cm co z nimi mozna zostawić? i co na strop wata/styropian? za 3 lata szykuje remont generalny prawdopodobnie poddasze zniknie w całości zostanie zburzone dlatego skłaniałbym sie do ułożenia na te kilka lat styropianu bo jest wieksza szansa żeby go potem ściągnąć i wykorzystać do innego celu np ocieplenia domu co się daję pod styropian folia zwykła paro-przepuszczalna i czy na górę też? i ile cm ? czy lepiej dać watę ile cm co z trocinami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcintar 29.09.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Powiem szczerze, że zakup styropianu na ocieplenie stropu i wykorzystanie go później do ocieplenia ścian to jakieś absurd. Styropian utlenia się i zdejmując go ze stropu zdejmiesz granulat styropianowy. Styropian rozwali Ci się w rękach. Ja wysypałbym granulat perlitowy tzw. perlit ekspandowany (te same parametry co styropian czyli lambda na poziomie 0,04 [W/mK]. Pod warstwę perlitu dałbym folię i górę też bym przykrył folią. Sam perlit możesz wykorzystać później do ocieplenia podłogi lub po prostu wyrzucić (jest ekologiczny). Widzę, że jesteś z Tarnowa więc najbliżej ciebie będzie firma z Niedomic, która ewentualnie Cię zaopatrzy w ten materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 30.09.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2010 Możesz też rozłożyć wełnę, którą poóźniej możesz podczepipić pod dach ocieplając go gdy będziesz zagospodarowywał poddasze. Obecnie wełna w Castoramie 15 cm jest po 9zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpepe 01.10.2010 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Co myslicie o wełnie z Castoramy ma trochę gorsze parametry ale jest to w ogóle w praktyce jakaś różnica między 0.39 a 0.44? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 01.10.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 Ja kupiłem 1/3 potrzebnej ilości. W weekend nadrobię. Obi ma nawet z parametrem 0,045 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts